Son Güncelleme: Cuma 25.09.2015 10:40
Kırıkkale’de Kurban Etleri Sucuk Oluyor
Kırıkkale’de her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı vatandaşlar, kurbandan kalan etlerini kasap ve baharatçılarda sucuk yaptırıyor. Kırıkkale’de kurban etinden sucuk yapımının yaygın olduğunu söyleyen baharatçı İhsan Ünlü, “Biz dededen toruna kalan mesleği devam ettiriyoruz. Bize özel baharat karışımı ile sucuklar hem daha lezzetli hem de daha uzun ömürlü oluyor. Sucuk yaparken eti önce kuşbaşı doğrayarak özel baharat karışımımızla harmanlıyoruz. Sonra makinelerden geçirerek sucuk haline getiriyoruz. Tabi bu durumda talep de bir hayli fazla oluyor. Geçen yıl 5 Liraya yaptığımız sucuğu ham maddenin zamlanmasına rağmen bu yıl 6 liraya yapıyoruz. Ortalama günlük 2 ton sucuk ve 1 buçuk ton da kıyma çekiyoruz” dedi.
Kurbanı kestikten sonra bir kısmını yoksullara, bir kısmını misafirlere, kalanını ise sucuk ve kıyma yapmak için ayırdığını açıklayan bir vatandaş ise “Hemen hemen 5 senedir burada sucuk yaptırıyorum. Gayet de memnunuz. Piyasaya göre lezzetli ve ucuza maal oluyor. 1980’li yılların sucuk tadını burada yakalıyoruz” dedi.
KİRİKKALE İLÇELERİ
Tüm Kirikkale HaberleriKIRIKKALE HAVA DURUMU
4 Mayıs 2024 Cumartesi19 º
19 º / 9 ºEN SON HABERLER
- 1 Otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı
- 2 Kırıkkale’de hafızlık bölge finali yarışması düzenlendi
- 3 Vali Makas, “Kalefest2024’e Türkiye'yi bekliyoruz!”
- 4 ROKETSAN'a işçi alımında Kırıkkale ikamet şartı
- 5 Kırıkkale'nin bir aylık suç bilançosu açıklandı
- 6 Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
- 7 Roketsan'ın başlattığı yatırımda sona yaklaşıldı: Savunma sanayii alanında faaliyet gösterecek
- 8 Kırıkkale'de sağanak etkili oldu
- 9 Şehit Uğurelli kabri başında anıldı
- 10 Başkan Sungur’da SMA hastası Yiğit Hamza’ya destek kermesi