Giriş Tarihi: 5.06.2025 14:20

Sivil jandarmadan bayram öncesi otobüs denetimi

Sivil jandarmadan bayram öncesi otobüs denetimi

Kurban Bayramı öncesinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini artıran Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik dikkat çeken bir uygulamaya imza attı. Sivil kıyafetli jandarma personeli, Karakeçili-Kaman hattında seyreden bir otobüse yolcu gibi binerek sürücünün yolculuk boyunca kurallara uyup uymadığını gözlemledi.

Yapılan takipte şoförün trafik kurallarına riayet ettiği tespit edildi. Araç, güzergâh üzerindeki Tilkili Kavşağı uygulama noktasında durdurularak, kurallara uyan sürücüye teşekkür edildi. Aynı zamanda otobüs içerisindeki yolculara emniyet kemerinin hayati önemi anlatıldı.

Uygulama noktasında konuşan Uzman Jandarma 8. Kademe Çavuş Ümit Özdemir, "Emniyet kemeriniz sizi hayata bağlayan tek unsurdur. Lütfen yolculuk boyunca kemerinizi takılı tutun" diyerek yolculara çağrıda bulundu. Aynı noktada durdurulan diğer araçlarda da hız, evrak ve emniyet kemeri kontrolleri titizlikle gerçekleştirildi. Bayram öncesi trafik güvenliği için jandarma ekiplerinin denetimlerinin süreceği öğrenildi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Kirikkale Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Kirikkale Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

KIRIKKALE HAVA DURUMU

6 Temmuz 2025 Pazar

31 º

31 º / 15 º
Açık