Soğuk havaya rağmen Nevruz Bayramı coşkusu

Kırşehir'de doğanın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, soğuk hava ve zaman zaman etkisini gösteren kar yağışına rağmen coşkuyla kutlandı. Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla renkli anlara sahne oldu.
Kutlamalar, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından geleneksel halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Soğuk havaya rağmen büyük ilgi gören etkinlikler kapsamında Nevruz ateşi yakıldı ve Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Nevruz'un önemli sembollerinden biri olan demir dövme geleneği de etkinliklerde yerini aldı. Ayrıca halat çekme, yumurta taşıma yarışmaları ve okçuluk gösterileri de katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Programa, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, il başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Demiryürek, Nevruz'un sadece bir bahar bayramı değil, aynı zamanda köklü bir kültürel miras olduğunu vurgulayarak, "Her bahar gibi, her Nevruz, yeni bir umuttur" dedi. Sıfırın altındaki dondurucu havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgisi, Nevruz'un birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.
KIRSEHIR HAVA DURUMU
1 Nisan 2025 Salı20 º
20 º / 5 ºEN SON HABERLER
- 1 Kırşehir'de bayram öncesi sıkı denetim! Vali sürücüleri uyardı "Yolun sonu bayram olsun"
- 2 Kırşehir’de Bayram arefesi yoğunluğu
- 3 Bakan Yumaklı'dan Kırşehir'e 2025 yılında kırsal kalkınma ve yatırım müjdeleri
- 4 Bakkaldan Ahilik geleneği ile Ramazan dayanışması
- 5 Kırşehir'de baca yangını korkuttu: Facianın eşiğinden dönüldü!
- 6 Aile Yılı'nda Kırşehir'den güçlü mesaj "Ailemiz Geleceğimiz"
- 7 Uyuşturucuyu sakız kutusuna gizlediler!
- 8 Erkek işi demeyip öğreniyorlar; Kaynakçı kadınlar iş başına!
- 9 Vatandaşlardan Polise sevgi gösterisi " Sizleri Seviyoruz"
- 10 Kırşehir'de taşımalı eğitime bir gün ara verildi