Bakkaldan Ahilik geleneği ile Ramazan dayanışması

Kırşehir’de 35 yıldır bakkal esnaflığı yapan Mahmut Turan, Ahilik geleneğinin ruhuna uygun olarak, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek ve gıda yardımı yaparak dayanışma örneği sergiledi.
Yaklaşık yedi yıldır sürdürdüğü bu uygulamayı her ramazan öncesinde sosyal medya hesaplarından duyuran Turan, hayırseverlerin desteğiyle daha geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Gelen bağışlarla temel gıda ürünleri temin eden esnaf, belirlenen ailelere düzenli olarak dağıtım yaptı.
Mahalle muhtarları ve çevre sakinleriyle iş birliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini dile getiren Turan, "Önce 10 kişilik bir liste hazırlıyoruz, sonra mahalledeki duyarlı komşularımızın önerileriyle bu sayı 20-30 aileye kadar çıkıyor. Ramazan boyunca her gün 30 aileye iki çiftli ramazan pidesi ve yanında bir gıda ürünü ulaştırdık. Sonuç olarak 30 gün boyunca 1800 çiftli pide ve yaklaşık 10 bin liralık gıda yardımı sağladık. Bu sayede ramazan bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadık" dedi. Ramazan ayında toplumsal yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Turan, destek veren herkese teşekkür ederek, bu tür dayanışma örneklerinin çoğalmasını temenni etti.
KIRSEHIR HAVA DURUMU
20 Nisan 2025 Pazar21 º
21 º / 8 ºEN SON HABERLER
- 1 Doktorlardan Gazze İçin sessiz yürüyüş
- 2 Jandarma, çocukların hayaline ortak oldu; Gökyüzünde Ulusal Egemenlik sevinci
- 3 Kırşehir’de 196 Şehit anısına 196 mevlit şekeri dağıtıldı
- 4 Afetlere hazır Türkiye İçin bir adım daha: MEB AKUB’tan nefes kesen tatbikat
- 5 Kırşehir'de ‘Dara’ya yakın takip; Tüketici hakları koruma altında!
- 6 CHP’li Kırşehir Belediyesi’nin Kılıçözü Deresi’ni kirlettiği resmi belgelerle ortaya kondu: 1 milyon 671 bin TL ceza!
- 7 Kırşehir’de 10,8 Milyon TL’lik derin kuyu sondaj çalışması başladı
- 8 Türk Polisi Mücahit Alsaç, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek
- 9 Kırşehir'den Gazze için dünyaya çağrı: Sessizlik zulme ortaklıktır
- 10 Şehit annesi, oğlunun adını taşıyan mezarlığa defnedildi