Giriş Tarihi: 2.04.2025 16:54

Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner'den esnafa destek çağrısı: "Ahi esnafını korumalıyız"

Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner’den esnafa destek çağrısı: Ahi esnafını korumalıyız

Kırşehir Ticaret İl Müdürü İsmail Güner, boykot çağrılarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, Ahi esnafının ekonomik istikrarını korumak adına bilinçli hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güner, yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarımız kendi öz sermayesi olmayan, günlük kazancıyla geçimini sağlamaya çalışan ve bu nedenle desteğe her zaman ihtiyaç duyan bir kesimdir. Ülkemizde oluşabilecek en küçük olumsuzlukta, tabi afetlerde ve siyasi krizlerde en önce etkilenen kesim küçük esnafımızdır. Bu nedenle Ahi esnafını zor duruma düşürecek her türlü eylem ve söylemden uzak durmalıyız" ifadelerini kullandı. Ahi esnafının tarih boyunca ekonomik ve toplumsal dengenin temel taşı olduğuna dikkat çeken Güner, "Ahi geleneği, dayanışmayı, özveriyi ve toplumsal sorumluluğu ön planda tutan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple esnafımızın zarar görmemesi için toplum olarak daha bilinçli ve duyarlı hareket etmeliyiz" dedi.

Ayrıca, vatandaşların yerel esnafa sahip çıkmasının bölgesel ekonominin canlı kalması için kritik önem taşıdığını belirten Güner, "Yerel esnafımızı desteklemek, sadece ekonomik bir konu değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın da bir parçasıdır. Tüm halkımızı, esnafımıza destek olmaya ve yerel ekonomiyi güçlendirmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Kirsehir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Kirsehir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

KIRSEHIR HAVA DURUMU

1 Mayıs 2025 Perşembe

21 º

21 º / 9 º
Gökgürültülü Sağanak Yağışlı