Giriş Tarihi: 2.11.2013

Minikler için en taze kitaplar listesi

TÜLİN KOZİKOĞLU, bu yılki İstanbul Kitap Fuarı'nda minik okurların yararlanabilecekleri bir rehber hazırladı. Çocuklar, bu yayınevlerinin kitaplarını incelemeden fuardan ayrılmayın...

Kitapsever miniklerin beklediği gün geldi çattı; 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor ve dokuz gün boyunca kitapkurtlarıyla dolup taşacak. Çocuklar bir yandan kitapları istedikleri gibi inceleyecek, bir yandan da hayranı oldukları yazarlarla söyleşme şansını yakalayacaklar. İmzaydı, fotoğraftı derken zaman ne çabuk geçiyor değil mi fuar alanında? Tüyap'ta geçireceğiniz vakti verimli kullanabilmeniz için size mini bir rehber hazırladık. Bu yayınevlerinin standlarına uğramadan ve yeni çıkan kitaplarını incelemeden fuardan ayrılmayın deriz. Ne de olsa küçük edebiyat düşkünleri en taze kitapları kaçırmak istemez, öyle değil mi?
CAN YAYINLARI
Geçen yıl kaybettiğimiz Bilgin Adalı'nın Güneşi Arayan Çocuk isimli kitabı, yazarı anmak için fırsat. Ayrıca Süleyman Bulut'un Çocukların Hakları Var serisi yeni kitaplarının yanı sıra yazarın Mor Benekli ve Palavracılar Kralı isimli kitapları da okurları bekliyor. Gianni Rodari'den İki Kere Doğan Baron, Nihan Temiz'den Masal Koleksiyoncusu, Muharrem Buhara'dan Ara Güler: İyi Fotoğrafçı Dikiş Makinesiyle de Resim Çeker kitapları yayınevinin diğer sürprizleri. Üç Kişilik Ordu, Kanatlı Denizatının Peşinde ve Sams'ın Dönüşü de fuarda okurla buluşacak.
MAVİ BULUT
Fatih Erdoğan'ın Sihirli Seri'sinin müptelalarına duyurulur; serinin son kitabı Sihirli Araba sizleri bekliyor. Ayrıca yazardan yepyeni bir seri de geliyor; Memo'nun Hayatı ve Eserleri. Bu yeni serinin ilk kitabı Böyle Ödev mi Olur? Burcu Ünsal'ın Gizli Kapı'sının hayranlarını ise ikinci kitap Keramet Lambası bekliyor. Korsan Okulu'nun meraklılarına da yeni kitap var; Define Avı. Yayınevi bu yıl okurlarını yepyeni bir seriyle tanıştırıyor; Vulgar Viking. Sabine Zett'in yazdığı Hügo'nun Muhteşem Dünyası'nı sevdiyseniz, yeni kitap Hügo'nun Muhteşem Planı sizi bekliyor. Bilim kurgu esintileri taşıyan harika bir macera romanı okumak isteyenler içinse Mustafa Hakkı Kurt'un Alfa Kuzey Bölge-Süper Kahraman Aranıyor isimli kitabını öneririz. Son olarak yayınevi Küçük Prens'in 70. yılını kutlamak için yayımlanan Küçük Prens'in Güzel Hikayesi isimli kitapla buluşturuyor okurlarını.
İTHAKİ YAYINLARI

Yayınevi bu yıl da birbirinden ilginç kitaplarla okurlarını bekliyor. Ece Gamze Atıcı'dan yazarına kafa tutan bir roman kahramanının öyküsü; Adem Aynası, ödüllü yazar Neil Geiman'dan çıktığı ilk hafta çok satanlar listesinin zirvesini zorlayan, yepyeni bir roman; Yolun Sonundaki Okyanus ve Barış Müstecaplıoğlu'ndan Şamanlar Diyarı'nın ardından bir kez daha dans ederek tanrıların katına çıkan şamanların diyarına davet eden bir roman; Keşifler Zamanı.
MANDOLİN
Yayınevi hem fantastik edebiyat düşkünlerini hem de şiirseverleri unutmamış. Aytül Akal'ın son romanı Biri Uzaylı mı Dedi? dünyadan çok uzakta bir gezegende, Hexonya'da geçiyor. Balığım Şiir Yazdı ise Aytül Akal'la Mavisel Yener'in ortak çalışması. Bilenler bilir; bu ikili bir araya gelince ortaya çıkan şiirlerin tadına doyum olmaz.

EPSİLON

Jamie Thomson'ın yazdığı Küçük Kara Lord isimli seri, aldığı Roald Dahl Eğlenceli Kitap Ödülü'yle dikkatleri çekiyor. Gitty Daneshvari'den Korku Okulu'nu sevenlere müjde; yeni kitap Son Sınav sizi bekliyor. Ayrıca Tommy Greenwald'un yazdığı Charlie Joe Jackson serisini, Henry Neff'in yazdığı Büyü Akademisi'ni, E.L. Konigsburg'un yazdığı Tatlı Bir İhtiyarın Karmakarışık Dosyaları'nı ve Christopher William Hill'in yazdığı Osbert İntikam Peşinde isimli kitapları da çok seveceksiniz.
ALTIN KİTAPLAR

Sarah Eason'ın yazdığı Karar Senin isimli dört kitaplık resimli seri, çocuklara doğru kararlar vermenin yolunu açarken, ebeveynlere ve öğretmenlere de rehber oluyor. Yassı Stanley hayranları için ise yeni bir kitap; Büyük Mısır Piramitleri Soygunu. Roman okurlarını da yayınevinin standında bekleyen iki kitap var; Zeliha Akçagüner'den Kayıp Ada ve Almila Aydın'dan Rauf ve 2125'liler Kulübü serisinin üçüncü kitabı Zaman Tutsakları.
REDHOUSE KIDZ

Aysun Berktay Özmen'in yazıp resimlediği Mavi Seri minik okurlar için sıcacık üç adet resimli kitaptan oluşuyor. Michael Hearst'in yazıp Jelmer Noordeman'ın resimlediği Sıradışı Canlılar tüm hayvanseverlerin ilgisini çekecek sıradışı bir kitap. Kapı Komşumuz Korsanlar'ın yaratıcısı Jonny Duddle'dan bu kez esprili bir uzay macerası: Uzayın Kralı. Ay'daki Adam'ın yaratıcısı Simon Bartram'dan Kaybolan Ay (Bob ile Barry'nin Ay Maceraları) eğlenceli bir macera vaat ediyor. Claire Llewellyn'in yazıp Mike Gordon'un resimlediği dört kitaplık Senin Paran serisi ise küçük çocuklar için parayla ilişkili konulara bir giriş yapıyor. Son olarak Nuran Balcı Özekçin'in muhteşem illüstrasyonlarıyla resimlediği Redhouse Atasözü Kartları'nı da incelemeden bu standdan ayrılmayın.
BİLGİ YAYINEVİ
Mavisel Yener'in Çılgınlar Sınıfı isimli serisinin meraklılarına güzel haber; yeni kitap Sırlar Takımı sizi yayınevinin standında bekliyor. Bir kitap da Serpil Ural'dan geliyor bu yıl: Zor Ödev Lozan.
NET YAYINCILIK

En minikleri mutlu etmeyi görev edinmiş olan yayınevi bu yıl Jack ve Maddie ve Modacı Kızlar serisiyle okurlarını sevindiriyor. Ayrıca başvuru kitabı niteliğindeki Marzipan serisi de şeker gibi kitaplardan oluşuyor.

SARIGAGA YAYINLARI

Geçen yıl okurla buluşan sevimli fil Bahadır'ın çizeri Carll Cneut'in resimlediği, Brigitte Minne'nin yazdığı Kırmızısarısiyahbeyaz isimli kitapla okurlarını karşılıyor bu yıl yayınevi.
TOP YAYINCILIK

Yayınevinin bu yılki şiir kitapları: Aykırı Çocuk, Kuş Oyunları ve Belirsiz Gün ve Haftalar. Yeni öykü kitapları ise Çayırkuşu ve Hişt Hişt Orpe. Yaldızlı Şeker Kâğıtları masal kitabı. Roman okurları içinse şu kitaplar var: Bin Bir Kötülük, Kayıp Yıldız ve Küçükşehir Belediye Başkanı.
TUDEM

Yayınevinin yabancı kitapları: Johnny ve Bomba, Denizin Dibindeki Krallık, Yıldız Dişi, Hayaletin Kanı ve Ebeveynler Nasıl Eğitilir?. Yerli kitaplar ise şöyle: Aşkın Güngör'den Dedektif Bol Bel 2 - Doktor Otukuru'nun Işınlama Makinesi, Toprak Işık'tan Nine Bizi Kurtarsana, Özlem Sözbilir'den Eyfel'i Kim Yedi?, Pelin Güneş'ten Fincan Teyze'nin Kurabiyeleri ve Miyase Sertbarut'tan Kapiland'ın Karanlık Yüzü.
YAPI KREDİ YAYINLARI

Annemin Çantası ve Mantova'nın Cüceleri en minikler için. Roman okumaya başlamış minikler içinse Viktorya Hayal Kuruyor ile Kuçukuçu standdaki yerini almış. Aynı yaş grubu için Yalvaç Ural'ın yazdığı Tepemde Eşekarısı Gibi Vızıldayıp Durma ve ülkemizde sanat üzerine hazırlanan ilk kapsamlı çocuk kitabı olan Çocuklar İçin Türkiye Güncel Sanatı isimli kitaplar da var.
FİNAL YAYINLARI
Vampir Kız Kardeşler dizisinin son kitabı Isırıklı Bir Tatil ve Korkusuzlar dizisinin ikinci kitabı Başsız Savaşçılar Kalesi yayınevinin yenilerinden. Diğerleri ise Uyuyamayan Güneş'in Öyküsü, Lina İçin Bir Köpek, Sincaplar Savaşı ve Arne'nin Adası.
KIR ÇİÇEĞİ YAYINLARI
Yayınevi bu yıl iki sıcacık kitapla buluşturuyor okurlarını: Müzisyen İnek Sırma'nın yaratıcısı Geoffroy de Pennart'tan Kurt Geri Dönmüş ve çocukların anneden bağımsızlaşmalarını anlatan ünlü Belçikalı yazar-çizer Guido van Genechten'in yapıtı Küçük Kanguru.
ÇİZMELİ KEDİ

Yayınevinin son çıkanları: Hikmet Temel Akarsu'dan Şapşal Şirinler, Dinçer Sezgin'den Bir Şişe Gözyaşı, Murat Aksoy'dan Futbolun Devleri Drogba, Atay Sözer'den Zırzır Karikatür Öğreniyor, Miyase Sertbarut'tan Sınıfta Kalanlar Okul Açtılar. Yayınevinin bu yıl iki de yabancı yazarı var; Haydutlar Okulu kitabıyla Gudrun Pausewang ve Geçen Perşembe Dünyayı Kurtardım kitabıyla Antje Herden.
HAYYKİTAP
Sophie Dieuaide'in yazıp Jacques Azam'ın resimlediği Antoine Lebic'in Destansi Hayati isimli serinin Dünya Şampiyonu! ve Yüzyılın Bomba Haberi isimli iki kitabı fuarda okurla buluşuyor. Yayınevinin bir diğer kitabı ise köpeklerin iç dünyasını bir çoban köpeğinin ağzından anlatan Jutta Richter'in yazıp Hildegard Müller'in resimlediği Bir Köpeğin Samimi İtirafları.

GÜNIŞIĞI KİTAPLIĞI
Yayınevi bu yıl fantastik edebiyat düşkünlerinin yüzünü güldürüyor: İrem Uşar'dan LataŞiba-İki Kentin Arasında ve Aslı Tohumcu'dan üç kitaplık Bolbadim Günlükleri serisi okurları bekliyor. Gülümseten Öyküler'iyle okurun kalbine taht kuran Behiç Ak ise günümüzde sosyal medyanın yaşamlarımızı nasıl değiştirdiğini anlattığı Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği isimli kitapla okurla buluşuyor. Köprü Kitaplar'ın 15. kitabı ise Cemil Kavukçu'dan; eğitim sistemimizin sorunlarını bir ortaokul öğrencisinin gözünden anlattığı Yolun Başındakiler.
İLETİŞİM YAYINLARI
Felaket Henry Ölüleri Diriltiyor fuarda sizleri bekliyor. Güveçte Kül Kedisi Pişirmenin Püf Noktaları yazarın bir diğer kitabı. Yayınevi iki de yeni yazarla tanıştırıyor okurlarını Prensesin El Kitabı isimli kitabıyla Hilke Rosenboom ve Küçük Hanım isimli kitabıyla Stefanie Taschinski. Suzan Geridönmez'den keyifli bir macera ise Dilara Evden Kaçtı.
İŞ KÜLTÜR YAYINLARI

Okulöncesi minikler için Çiftlik Öyküleri serisi altı kitapla okurlarını bekliyor. Kıkırdamak isteyen roman okurlarına Penguen Curcunası, doğa sevenlere fotoğraflarla doğa araştırmalarını sunan Yaşam Atlası var. Sakar Cadı Vini hayranları da unutulmamış; Sakar Cadı Vini Spor Yapıyor ve Sakar Cadı Vini'nin Korsanlık Macerası.
KELİME YAYINLARI

Yayınevinin öne çıkan kitapları: Akila 1, Renkli Penguencik, Ağlayamayan Bulut ve Koca Dev'in Koca Sebzeleri, Kitabın Gizemi-Karanlık Gezegen, Cesur Yürekli Şaşkalozlar. Bir de Çalısüpürgesi isimli üç kitaplık seri var.
MİNİK ADA
Yayınevi minik okurlarını iki resimli kitapla karşılıyor: Boğaz'ın Kedisi Titiz ve Nasrettin Hoca ve Cimri Komşunun Hikayesi. Ayrıca 10 kitaplık Acar Dedektif Eda dizisi ile üç kitaplık Arşi'nin Zaman Yolculuğu dizisi de okurları bekliyor.
DOĞAN EGMONT
Yayınevi birkaç yeni seriyle buluşturuyor okurlarını: Sihirli Krallık, Şipşak Hayaller Dükkanı, Bir Şapşalın Günlüğü ve Monster High. Yerli kitaplar ise Oscar ve Çilek Kokulu Kız, Çevreci Dede, Bu Hayat Benim ve Çığlık Atan Mumya.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.