Cuma 14.10.2016
Son Güncelleme: Cuma 14.10.2016

Raftakiler

AŞKIN SONU CİNAYETTİR
Mine Söğüt-Pınar Kür Can Yayınları Söyleşi 416 s., 30 TL.
Aşkın Sonu Cinayettir isimli kitapta Mine Söğüt'ün Pınar Kür ile yaptığı uzun sohbet yer alıyor. Bir kadın yazarın dünyasına bir başka kadın yazarın merceğinde bir bakış sunan kitap, okuyucuyu Pınar Kür'ün dünyasına götürüyor. Örneğin "Aşkın o zamanki tanımı neydi sizin için?" sorusuna verilen cevap şöyle: "İnsan gençken aşkın tanımını yapmayı düşünmüyor ki, yaşıyor sadece ve biraz aptalca. Aşkın tanımını yapmak için onu birkaç kez yaşamak, yaşın da kırka gelmesi gerekiyor galiba." diyor.
BİR OSMANLI VAR İMİŞ
Koray Şerbetçi Nesil Yayınları Tarih 160 s., 12 TL.
Osmanlı büyük bir medeniyetti. Osmanlı insanının da ruh hâli her felakete, belki de yeryüzünde yegâne dik duruştu. Veba ve ölüm karşısında sükunetini bozmayan Osmanlı insanından, Kel Memiş'in devlet felsefesine, Fransız sarayına kök söktüren Osmanlı elçisi Süleyman Ağa'nın gururlu halinden, Osmanlı'nın barışta kediye mersiye yazan inceliğinden savaşta akla gelmeyecek kurnazlık ve cesaretine şahit olacaksınız.
HER ŞEY UMURUMDA!
Yusuf Asal Resimleyen: İbrahim Çiftçi Nesil Yayınları Çocuk 176 s., 14 TL.
Eğer gerçekten bir tuş beyinliyseniz hayatınız çok zor demek. Çünkü tuş beyinli olmak dahi, süper zeka, aşırı akıllı olmayı da gerektiriyor. Ve bir de kimse sizi anlamıyor. Kafanıza göre bir arkadaş bile bulamıyorsunuz. Mesela alt katımıza taşınan ailenin çocuğuyla tanışmak için neler yapmadım ki... Ama bazen keşke o kadar çaba göstermeseydim diyorum. Bütün tuhaf insanlar beni mi buluyor ya hu! Ben böyleyim işte, her şeyi kafama takıyorum. Galiba her şey benim çok umrumda!
KARDİNAL NAPELLUS
Gustav Meyrink Çeviri: Zehra Aksu Yılmazer Kırmızı Kedi Yayınları Öykü 76 s., 11 TL.
Bu kitap fantastik meraklılarının hoşuna gidecek. Kitabın arka kapağında Jorge Luis Borges Meyrink'in ne kadar önemli bir yazar olduğunu şöyle anlatıyor: "Gustav Meyrink, fantastik olabilirliği bilimde arayan genç çağdaşı Wells'den farklı bir biçimde, bu olabilirliği büyüde ve her tür mekanik ustalığı aşmada aradı. Meyrink, dünyanın absürd, dolayısıyla da gerçekdışı olduğunu hissetmekle başladı işe."

SUİKASTÇI
Tom Wood Çeviri: Murat Karlıdağ İthaki Yayınları Polisiye 464 s., 25 TL.
Romanda yazar, okuyucuyu bir suikastçının hayatına götürüyor. Kahramanın adı Victor, serbest çalışan profesyonel bir katil. Acımasız Victor, sistemli ve ölümcül bir suikastçı. Tek başına yaşayan roman kahramanı, aynı zamanda tek başına çalışıyor. Paris'teki basit, rutin bir suikast işinin ardından otelinde pusuya düşürüldüğünde dünyası tepetaklak oluyor. Polislerin, kiralık katillerin ve istihbarat ajanslarının peşine düştüğü, dört kıtaya yayılmış bir komplonun ağına takılan Victor kaçmak zorunda kalıyor.

YOLUN BAŞI
Ali Lidar İthaki Yayınları Şiir 112 s., 10 TL.
Ali Lidar zamanı geriye sarıp geçmişe bir selam çakıyor. Özlediklerimizi, unuttuklarımızı hatırlatıyor. Gökyüzündeki melek yere inerken annemiz çay demliyor. Çocukluğumuz, kaybettiklerimiz, dertlerimiz yanı başımızda. Kitaptan bir şiir: "araziler dolusu susuzluktun kuşlarla paylaştığım/atlar kusuyordu böğrüme ben mavi deyip duruyordum/ iyiydik perişanlığa rağmen olabildiğince mağrurduk/ niye kışkırttın tabiatı..."

BİZANS'IN SON YÜZYILLARI 1261-1453
Donald M. Nicol Çeviri: Bilge Umar İş Bankası Kültür Yayınları Tarih 596 s., 34 TL.
Bizans tarih yazımı alanınında tanınmış isimlerden biri olan Donald M. Nicol bu kitabında 1261'de Konstantinopolis'in Latinlerden geri alınmasından 1453'te Osmanlılar tarafından fethedilmesine kadar uzanan Bizans'ın son yüzyıllarını ele alıyor. Bizans'ın hayatta kalma mücadelesini anlatan kitapta, Palaiologos Hanedanı'nın tarihiyle de örtüşen dönemin öyküsü, Bizans-Osmanlı ilişkilerine de ışık tutuyor.

CANLARIN CİNSİYETİ
Nimet Okan İletişim Yayınları Araştırma-İnceleme 256 s., 21 TL.
Nimet Okan bu kitabında Alevilik'in özel bir kolu olan Anşabacılı topluluğunu keşfe götürüyor. Tarihi Osmanlı dönemine uzanan bu topluluk cinsiyetlerarası eşitliğe yaptığı vurguyla tanınıyor. Okan, Alevi kadınların isyanına dikkat kesiliyor. Alevilik'in kadınerkek eşitliği iddiasının gerçek hayatla ne kadar taşındığını sorguluyor. Bu eşitlik iddiasının peşinden gidip topluluğun kadınlarına kulak vererek, okula yazdırılmayan, hekime gönderilmeyen kadınların hikayelerine eğiliyor.

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Prof. Dr. Muharrem Tuna Detay Yayıncılık İşletme 720 s., 37, 50 TL.
Prof. Dr. Muharrem Tuna, İnsan Kaynakları Yönetimi kitabını profesyonellere ve öğrencilere yol göstermek üzere hazırlamış. 13 bölümden oluşan kitapta, insan kaynakları işlevlerinin çağdaş bir anlayışla gerçekleştirilmesine yönelik detaylı bilgiler bulunuyor. Her bölüm, okuyucuları düşünmeye ve araştırmaya yönlendirecek örnek olaylar, tartışma soruları ve yararlanılabilecek internet siteleri ile destekleniyor.

ALACAKARANLIKTA BİR ÖYKÜ
Stefan Zweig Çeviri: Ahmet Arpad Ayrıntı Yayınları Öykü 128 s., 10 TL.
Stefan Zweig bir umut yazarıdır. Her zaman barışı, iyiliği düşleyen, savaş karşıtı, çok yanlı insancıl bir yazar. Eserleriyle okurunu yüreklendirir, onu kendine tiryaki eder, ona yaşam sevinci aşılar. Yazar olarak özgürlüğüne çok düşkündür. İki hikâyesinin yer aldığı, çağdaş edebiyatın nadide örneklerinden olan Alacakaranlıkta Bir Öykü kitabında, insanın içindeki gizemli dünya ile saf arzuların buluştuğu ve çatıştığı anları kendine özgü yaratıcı ve etkileyici bir üslupla sunuyor.

PERFORMATİK ESTETİK
Erika Fischer-Lichte Çeviri: Tufan Acil Ayrıntı Yayınları Sanat ve Kuram 352 s., 26 TL.
Erika Fischer-Lichte, Ayrıntı Yayınları etiketiyle raflarda yer alan Performatif Estetik isimli kitabında özne-nesne ikiliğini doğuran geleneksel yapıt kavramı yerine seyircileri de kapsayan sanatsal olayların günümüz sanatı için belirleyici olduğunu savunuyor. Kuramında hem geleneksel tiyatroyu hem de diğer sanat dallarını performatif bir düzlemde baştan aşağı yeniden değerlendiriyor.

KARDAN ADAM VE KÜÇÜK KIZ
Evgene Trivizas Çeviri: Ari Çokona Altın Kitaplar Çocuk 88 s., 6 TL.
Yüzden fazla çocuk kitabının yazarı olan Evgene Trivizas, erimek istemeyen bir kardan adamla sıcacık kalpli küçük bir kızın sonsuzluğa uzanan sevgi dolu öyküsünü kaleme aldı. Kardan adam olan Tirtir, arkadaşı küçük kıza hiç erimeyeceğine dair söz verdiği için Kuzey Kutbu'na doğru yola çıkıyor. Seyahati boyunca da birçok şey yaşıyor. Örneğin kardan adamlardan nefret eden çamur adamların ülkesinden geçmek zorunda kalıyor. Yaşadığı zorluklara rağmen arkadaşına verdiği sözü tutmayı başarıyor.
BÜYÜK TAŞ YÜZ
Nathaniel Hawthorne Çeviri: C.Hakan Arslan Kırmızı Kedi Yayınları Öykü 24 s., 16 TL.
Büyük Taş Yüz adlı bu kitap, yazarın belki de yazın sanatının en iyi öykülerinden biri. Gölge konusu insan imgeleminde tekrarlanıp duran konulardan biri, su ve aynalar ise bu konuyu önceden imler. Kitapta, bu konunun beklenmedik ve özgün bir biçimde işlendiğini görürüz. Ateşe Verilen Dünya, Nathaniel Hawthorne'nin dostları olan New England transandantalistlerinin mistik kurgularıyla hayret verecek şekilde örtüşür, asıl gerçek, görülür ve dokunulur dünya olmayıp insan aklıdır.
MİMAR SİNAN MACERASI
Muzaffer Özgüleş Yapı Kredi Yayınları Çocuk / Resimli Öykü 142 s., 11.00 TL.
Bir gün bilgisayarınızın başındayken size bir eposta gelse... Einstein, Picasso ya da Mozart'tan... Şaşırmaz mıydınız? İşte... Büyüyünce mimar olmak isteyen Deniz'e de büyük deha Mimar Sinan'dan bir gün bir e-posta gelir. İyi de, Mimar Sinan 1588'de öldüğüne göre, bu mümkün müdür? İlk şaşkınlığını üzerinden atan Deniz, kendisini heyecanlı bir bilgisayar oyununun ve bir maceranın içinde bulur.
ARAYIŞLAR
Lou Andreas-Salome Çeviri: İlknur İgan İş Bankası Kültür Yayınları Modern klasik 80 s., 8 TL..
Yazar bu yapıtında bir erkeğe kayıtsız şartsız teslim olmakla, ondan bütünüyle bağımsızlaşma arasında gidip gelen bir kadının hikâyesini anlatır. Bu iki uç nokta arasında bocalama hali, yazarın kendi hayatında da başa çıkmak zorunda kaldığı bir meseledir. Artık Paris'te atölyesini kurmuş ve kendini sanatına adamış bir ressam olan kahramanı, yeniyetmelik döneminde çılgınca âşık olmuştur. Ancak ilişkisinin sona ermesiyle yaşama mutluluğunun gençlik aşkına üstünlüğüyle hedefine ilerlemektedir.
ZORLAYAN VE ZORLANAN ÇOCUKLAR
İçinde bulunduğumuz çağ hızlı bir tempoda gelişiyor. Buna bağlı olarak, her şeyde olduğu gibi, çocuklara yaklaşımın da hızla değiştiğini görüyoruz. Bir yandan, anne-babalarımızın bizde uygulamış oldukları yöntemleri sürdürme eğilimi gösterirken, diğer yandan karşımıza çıkan yeni ve çağdaş yöntemleri takip etme zorunluluğunu hissediyoruz. Bu farklı yaklaşımlarla zorlanıyor, bildiklerimizi bile uygulayamıyoruz.
FELAKET HENRY İLE DİNOZORLAR
Franscesca Simon Çeviri: Bahar Siber İletişim Yayınları Çocuk 112 s., 9.50 TL.
Tyrannosaurus Rex'in muz büyüklüğünde dişleri olduğunu biliyor muydunuz? Peki Triceratopların boynuzlarının ne işe yaradığını hiç düşündünüz mü? Tony Ross'un birbirinden güzel çizimlerle resimlediği bu çocuk kitabı, hem harika hem tuhaf hem büyüleyici hem de ürkütücü. Felaket Henry, dinozorlar hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu kitapta topladı. Merakla okuyacağınız Felaket Henry ile Dinozorlar adlı bu kitabı elinizden bırakamayacağınız garanti. Çünkü dinozorların dünyası oldukça heyecanlı.
BİR AŞK
Dino Buzzati Çeviri: Eren Cendey Can Yayınları Dünya Edebiyatı 280 s., 22 TL.
Kurguladığı gerçeküstü, büyülü, kimi zaman tekinsiz dünyalarda kendine özgü mizah anlayışıyla çağımız insanının huzursuzluğunun çok katmanlı izlerini süren Dino Buzatti, bu romanıyla aynı izleğe farklı bir rota üzerinden yöneliyor. Yazar, modern insanın içsel karmaşasını ve çaresizliğini bu kez aşk boyutunda, orta yaşlı bir kentsoylunun genç bir fahişeye saplantı derecesinde duyduğu tutku ekseninde öykülüyor.
TUTKU
Jeanette Winterson Çeviri: Pınar Kür Sel Yayıncılık Roman 182 s., 15 TL.
Yazar, deniz kıyılarından kanal kentlerine, karla kaplı dağlardan sıcak meydanlara uzanan bir masal anlatıyor: Sadakatin, aidiyetin, arayışın ve bulamayışın zorlu yollarından geçerek tutkuya dönüşen bir masal. Tutkunun yalnızca aşkta, aşkın ise yalnızca karşı cinste arandığı bir hikâyeyi reddederek çıplak gerçeği hayallerin büyülü dünyası üzerine kuruyor. Savaşın yıkıcılığı, düş kırıklığının sarsıcılığı, kavuşamamanın burukluğu farklı coğrafyalardan gelerek yolları kesişen ve hangi yöne giderse gitsinler daima kendilerine çıkanların keskin anlatısında hayat buluyor.
CEZAYİR SON DURAK
Mishka Ben-David Çeviri: Alp Sanlı Koton Kitap Roman 384 s., 30 TL.
Nefes kesici bir casus romanı, etkileyici bir hayat dramı ve Mossad tarafından dünyanın her yerinde sürdürülen tehlikeli operasyonların gerisinde yaşanan büyük bir aşkın hikâyesi. Ressam Miki Simhoni, Tel Aviv'de ilk kişisel sergisinin açılışında bir terörist saldırıda kız arkadaşını kaybeder. Mossad'ın teklifini kabul eden Miki, terör saldırılarını önlemek ve İran'ın nükleer projesini durdurmak üzere olan ekibe seçilir. Artık ülkesinin güvenliği için çalışmakla aşkı arasında kalır Miki.
DÜNYAYLA İŞ YAPANLAR
Caner Bakır Koç Üniversitesi Yayınları İşletme 230 s., 28 TL.
Türk şirketlerinin uluslararasılaşma hızı son yıllarda baş döndürücü bir şekilde arttı. Küresel aktör olma yolunda milyarlarca dolarlık satın almalar yapan şirketler var artık. Buna rağmen henüz çalışılmamış bir alan olan Türk çokuluslularına odaklanan Dünyayla İş Yapanlar, bu şirketlerin dış yatırım eğilimlerini, motivasyonlarını ve stratejilerini uluslararası karşılaştırmalarla ve disiplinlerarası kurumsal bir yaklaşımla inceliyor.
SESSİZLİĞİMLE DANS
Mirza Tazegül Altın Kitaplar Öykü 272 s., 15 TL.
Elden çıkan göze ulaşır ve gözden düşer... Dilden çıkan kulağa ulaşır ve unutulur... Fakat kalpten çıkan kalplere ulaşır ve orada yaşar. Bu kitabın her satırı samimi bir kalpten çıktı, kalbinize ulaşıp yaşamak için... Duygular yağmur gibi, kar gibi hepimizin üzerine yağar, rüzgâr olur hepimize dokunur, tohum olur hepimize serpilir. Her birimiz farklı sever, farklı öfkelenir, farklı güler ve umut ederiz. Bu insanoğlunun rengidir. Bizler mutluluk ve sevgi isterken neden dünyada kötülük, ölüm savaş ve acı var?
AŞKIN İSTİLASI-DEM
Metin Hara Destek Yayınları Kişisel Gelişim 488 s., 28 TL.
Üç kitaptan oluşacak Aşkın İstilası serisi, dünyada yeni bir istila hareketi yaratacak. Elinde tuttuğun kitap, serinin ikinci kitabı, Dem... Aynı bedeni paylaşan iki kahramanın serüveni bu... Biri karanlıktan korkan bir çocuk, diğeri hayalleri kalbinden sökülüp alınmış bir yetişkin. Çocuk parklarına karanlık çöktüğünde dünya çocuklarının yardım çığlığını duyarlar. Gözlerini kapatıp, bir masal anlatmaya başlarlar.
NAİM EFENDİ'NİN HATIRATI VE TALAT PAŞA TELGRAFLARI
Taner Akçam İletişim Yayınları Tarih 278 s., 22.50 TL.
Taner Akçam, bu kitabında Osmanlı belgelerine dayanarak Naim Efendi adında bir Osmanlı bürokratının var olduğunu gösteriyor. Ve Naim Efendi'nin Hatıratı ve Talat Paşa Telgrafları kitabıyla ilgili belgeleri yayımlıyor. Bununla yetinmeyen yazar yine bunun gibi Naim Efendi tarafından yazılmış bir Hatırat'ın da var olduğunu ilk defa açığa çıkartıyor. Ayrıca bu Hatırat'ın daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış bölümlerini okuyucuları ile büyük bir anlatım ustalığıyla buluşturuyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.