Cuma 03.11.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 01.11.2017

Raftakiler

HEP SONRADAN
Ezgi Durmuş Destek Yayınları Roman 192 s., 15 TL

Ortak bir acıya sahip iki kişi varsa, acı eşit bölünmez; biri diğerinden daha güçlü olmak. büyük payını üstlenmek zorundadır. Dilediği gibi ağlayamaz, öfkelenemez. Hayatındaki herkes onu güçlü sanır da kimse bilmez, savrulmasının ufacık bir rüzgâra baktığını. Ben güçlü taraftım. Annem, saçlarını kaybedene kadar... Ezgi Durmuş yine hiç sezdirmeden ruhunuza dokunacak cümleleriyle sizleri hüzünlendirecek, nedensiz bir umuda tutunmanıza neden olacak.
İKİ DEVİR İKİ KADIN
Ülker Banguoğlu Bilgin Remzi Kitabevi Öykü 280 s., 25 TL

İki Devir İki Kadın, İkinci Meşrutiyet'in ilanından sekiz yıl sonra başlayıp, Cumhuriyet'in seksen dördüncü yılına kadar uzanan zaman diliminde iki kadının yaşamından kesitler sunuyor. Münevver ve kızı Perizat'ın çevresinde örülen roman, savaşlar, göçler ve köklü değişimlerle çalkalanan dönemde, onların kadın olarak var olma mücadelelerine ve hayata tutunma çabalarına ayna tutuyor.
ABİM CHE
Juan Martin Guevara, Armelle Vincent Çeviri: Arda Ekşigil Can Yayınları Anı 256 s., 20 TL
Ernesto Che Guevara... Yirminci yüzyılın efsanevi devrimcisi, bazılarının taptığı, bazılarının ölesiye nefret ettiği bir politik figür, popüler kültürün elinde bir ikona dönüştürülmüş idealist ve eylem adamı. Kendisi de Arjantin'deki dikta rejiminin zindanlarında yıllarca çile doldurmuş bir militan olan Juan Martin Guevara, Che'nin Bolivya dağlarında katledilişinden yarım yüzyıl sonra sessizliğini bozuyor ve abisini anlatıyor. Bu anılarda Che'nin yetiştiği sosyal çevre de var.
KELİLE VE DİMNE
Beydeba Çeviri: Ömer Rıza Doğrul Kapı Yayınları Klasik 360 s., 25 TL

Evvel zamanda bir baba üç oğluna şu öğütte bulunmuş: "Âdemoğlu üç şeyin peşinden koşar: Geçim, mevki ve ahiret hazırlığı. İşte bu üç şeyi elde etmek için dört yol vardır: Birincisi parayı en güzel yoldan kazanmak, ikincisi kazanılan şeyi güzelce korumak, üçüncüsü onu meyvelendirmek, dördüncüsü onu yaşamaya yarayacak, akrabaları sevindirecek biçimde harcamak ve böyle kazanılan şeyden ahirette de faydalanmak."
YORGUN VE YARALI
Gülseren Engin Remzi Kitabevi Roman 350 s., 27.50 TL

Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş döneminde geçen tutkulu bir aşk hikayesini anlatan eser, aynı zamanda savaşın ve göçlerin topraklarından ayırdığı insanların, dağılan ailelerin, ayrı düşen sevgililerin, açlık ve yoksulluk içinde yaşam savaşı vererek ayakta kalmaya çalışan kadınların, ülkesini korumaya çalışan erkeklerin romanıdır. Yorgun ve yaralı bir ülkenin, yorgun ve yaralı insanlarını anlatır.
DÜŞÜNÜYORUM ÖYLEYSE OYNARIM
Andrea Pirlo Çeviri: Yiğit Tezcan Pegasus Spor 176 s., 25 TL

Milanlıların Metronom, Juventusluların Mozart ve Profesör; millî takım arkadaşlarının Mimar; ülkemizdeki futbol severlerin Başbakan ve tüm dünyanın Maestro dediği Pirlo, tribün teröründen ırkçılığa, ünlü futbolcuların totemlerinden kamplarda yaptığı muzipliklere kadar hem profesyonel hem de özel hayatı hakkında bazen neşeli bazen kederli ama her zaman içten hikâyeler anlatıyor.
YERLİ YERSİZ CÜMLELER
Nazan Bekiroğlu Timaş Yayınları Deneme 464 s., 35 TL

Bütün cümleler yerliyersiz birbirine karıştı. Binlerce cümleyle baş başa kaldım. Bunları ben mi yazmışım, sahi, ne zaman? Neden yazdığımı unutmuşum, hiç unutmayacağım sandığım şeyi. Yeni bir okuma, dahası yeni bir yazma. O zaman anladım içimde bütün yazdıklarıma süzülen bambaşka bir metin olduğunu. Bir de Nun Masalları'ndan bu yana 20 yıl geçtiğini fark ettim. Yerli Yersiz Cümleler'in hikâyesi bu.
UMUT IŞIKLARI
Debbie Macomber Çeviri: Yasemin Aypaslan Epsilon Roman 363 s., 25 TL

Gül Limanı Oteli konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Coco ve Katie on yıl sonra kasabaya eski yaralarını iyileştirmek için dönmüşlerdi. Coco kalbini kıran ilk erkeği, Katie ise çok sevmesine karşın terk etmek zorunda kaldığı ilk aşkını hiç unutamamıştı. Gül Limanı Oteli'ni sahibi Jo Marie ise, kocasının ölümünden beri en yakın arkadaşı olan Mark'ın önce ona aşkını ilan etmesi, ardından bir anda gitmeye karar vermesiyle neye uğradığını şaşırmıştı. Umut Işıkları, geçmişin karanlığından kurtulmak isteyenler için.
438 GÜN
Jonathan Franklin Çeviri: Özlem Karakaş İnkılap Kitabevi Roman 248 s., 22 TL

17 Kasım 2012'de iki adam iki gün sürmesini planladıkları bir balık avına çıkmak üzere Pasifik kıyılarından denize açılırlar. Ancak o gece çok güçlü bir fırtına çıkar ve onları yüz yirmi kilometre açığa fırlatır. Geri dönüş yolunda motorları bozulan iki denizci kendilerini okyanusun tekinsiz açıklarına sürüklenirken bulurlar. Pasifik Okyanusu'nda geçirilen 438 günün, etkileyici bir hayatta kalma serüvenin hikâyesi.
GÜNEŞE'E KOŞARKEN AY'A TUTULDUM
Ahu Uz Tortuga Yayınları Astroloji 240 s., 20 TL

Ay burcunuzun sizi nasıl etkilediğini öğrenmek ister misiniz? Peki ya çevrenizle ve çocuğunuzla olan ilişkilerinizi nasıl etkiliyor? Çocuğunuzun gözünde nasıl bir annesiniz? Sizden beklentileri neler? Bunlar gibi daha pek çok sorunun cevabı ve Ay burcunuzla ilgili yol gösterici bilgiler Ahu Uz'un alanında bir ilk olma niteliği taşıyan kitabıGüneş'e Koşarken Ay'a Tutuldum'da. Kendinizle ve çocuğunuzla ilişkinizde farkındalığınızı başka bir boyuta taşımaya da hazır olun!
KULLERVO'NUN HİKAYESİ
J.R.R. Tolkien Çeviri: Çiğdem Erkal İthaki Yayınları Fantastik 152 s., 15 TL

Kalervo'nun oğlu Kullervo, Tolkien'in karakterleri arasında belki de en karanlık ve trajik olanı. Zira bahtsız Kullervo, doğaüstü güçlere ve hüzünlü bir kadere sahip talihsiz bir yetim. Babasını öldüren, annesini kaçıran, daha küçük bir çocukken canına üç kez kasteden karanlık büyücü Untamo'nun yanında yetişen Kullervo'nun ikiz kız kardeşi Wanona'ya olan sevgisi ve büyülü siyah köpek Musti dışında hiçbir şeyi yoktur.
10 KASIM YAS GÜNÜ
Kollektif Yapı Kredi Yayınları Siyaset 144 s., 18 TL

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09:05'te hayata gözlerini yumdu. Atatürk'ün naaşı 20 Kasım Pazar günü Ankara'da geçici istirahatgâhı Etnografya Müzesi'ne konuldu. Foto muhabirleri İstanbul, İzmit ve Ankara'da yaşanan bu tarihi anları belgelediler. 10 Kasım Yas Günü, Yapı Kredi Bankası Tarihi Arşivi, Selahattin Giz Koleksiyonu'ndan seçilen fotoğraflar, o günün gazetelerinden yapılan alıntılarla 10-20 Kasım arasını yeniden yaşatıyor.
AKIŞTA: İNTERNET ÇAĞINDA SANAT
Boris Groys Çeviri: Ebru Kılıç Koç Üniversitesi Yayınları Sanat 171 s., 16 TL

Sanat kuramcısı Boris Groys, kitabında herkesin sanatçı, her şeyin sanat olabileceğini öne süren 20. yüzyıl sanat anlayışının doğrudan gerçekçilik dediği tavra yol açtığını söylüyor: Nesneler değil, pratikler üretmek. Bu zamana direnmeye çalışmayan, şimdinin akışına kapılıp gitmeye razı, yeni sanat nesneleri muhafaza ederek zamanı dondurma ilkesine bağlı müze kurumuyla çelişiyor. Müzelerse yok olmak şöyle dursun, hâlâ sanat camiasında gücünü koruyor.
DİRİLT KALBİNİ
Nouman Ali Khan Çeviri: Feyzanur Can Timaş Yayınları Din 224 s., 17.50

Nouman Ali Khan'ın ilk kitabı, günümüze dair bazı meseleler hakkında Kur'ân ayetlerinden damıttığı kıymetli dersler içeriyor. Kelimelerin anlamları, anlamlar arasındaki hoş nüanslar, bunların ayetlere kattığı derinlik ve zenginlik... Bütün bunlar, okuyucuyu hem anlatılan konuya hem de bir bütün olarak Kur'ân'ın harikulâde üslubuna yaklaştırıyor, ısındırıyor.
PATRON KIZ
Sophia Amorusa Çeviri: Sevinç Seyla Tezcan Pegasus Yayınları Kişisel Gelişim 256 s., 29.90 TL

Milyon dolarlık Nasty Gal giyim sitesinin kurucusu Sophia Amoruso sıra dışı bir kız. Şimdi çok havalı bir patron olsa da bir zamanlar pek de gurur duymadığı şeyler yaptı; çöpleri karıştırıp bulduğu çörekleri afiyetle yedi, marketlerden bir şeyler çaldı. Küçük bir sağlık sorunu yüzünden sigortaya ihtiyaç duyunca bir sanat okulunun lobisinde kimlik kontrolü işine girdi ve can sıkıntısından eBay'de ikinci el kıyafetler satmaya başladı. İşte bu Sophia'nın hayatını tamamen değiştirdi.
LALE
Gül İrepoğlu Yapı Kredi Yayınları Deneme 336 s., 50 TL

Gül İrepoğlu hayatın, sanatın ve tarihin rengine bürünen lâlenin binbir yönünü belgeleriyle işliyor: Lâlenin anlamı, yolu ve saltanatı... Sayfaları çevirdikçe, zaman geçmiş, çağlar değişmiş olsa da, lâlede somutlaşan güzelliği arama, güzelliğe uzanma arzusunun değişmeden sürdüğü çıkıyor ortaya. Lâlenin göz kamaştıran, gönülleri esir eden hikâyesi var bu kitapta.
EYVALLAHIM VAR
Yunus Günçe Doğan Novus Roman 280 s., 22 TL

Her zaman gittiğin yerlere her zaman gidersin. Gitmediğin yerler bul haritanda ve hayatında. Yeni haritaların olsun. Yeni hayatına götürürler belki seni. Üşenme. Kendine üşenme... Bir de; zor günlerin için, darlandığın zamanların için, canın sıkkınken sana arkadaşlık etsin diye... Kenara, güldüğün bir fotoğrafını koy. Yakınında tut onu... Kendini de! Kendine küsme. Elini bırakma. Gülebildiğini hatırla.
HACHIKO
Leslea Newman Çeviri: Merve Cavkaytar Yakamoz Yayınları Roman 128 s., 20 TL

Bundan 100 yıl kadar önce, bir köpekle bir profesör arasında, dünyayı derinden etkileyecek bir dostluk başladı. Fakat bu dostlar, profesörün ölümüyle kısa süre sonra ayrılmak zorunda kaldı. Peki bir köpeğe ölümün ne olduğunu anlatabilir misiniz? Elbette hayır. İşte Hachiko da bu yüzden, en yakın dostunu yaklaşık 10 yıl boyunca bekledi. Hachiko'nun hikâyesi, tüm kalpleri ısıtacak türden.
BAYEL AĞITÇILARI
Gulam Hüseyin Saedi Çeviri: Farhad Eivazi- Makbule Aras Yapı Kredi Yayınları Roman 160 s., 14 TL

Meşhedi İslam öksürdü ve onun bir şey söylemesini bekleyerek: "Meşhedi Hasan, iyi misin diye bakmaya geldik." Meşhedi Hasan sanki geviş getiriyordu: "Ben Meşhedi Hasan değilim, ben ineğim, Meşhedi Hasan'ın ineğiyim" dedi. Moserha korkuyla geri çekildi. Kethüda: "Böyle konuşma, sen Meşhedi Hasan'ın ta kendisisin" Meşhedi Hasan ayağını yere vurdu ve: "Değilim. Ben Meşhedi Hasan'ın ineğiyim" dedi.
SAYILI FIRTINALAR-ESKİ İSTANBUL KABADAYILARI
Refi Cevad Ulunay Alfa Yayınları Anı 480 s., 29 TL

Bu adamlar kendi terbiyelerine göre, âdetleri ve ülfetleri ile koydukları kaidelere riayete mecburdurlar. Zayıfı, bilhassa ırz ehlini himaye ederler, çizdikleri yoldan ayrılmamaya dikkat ederler. Çoğu cahil fakat terbiyeli adamlardır, büyüklerin muhitinde bulundukları zaman kendilerine söz düşmezse ağızlarını açmazlar. Neşeli adamlardır, zevk ehlidirler, kılık kıyafet itibarıyla da sıfır kalıp fes, bol pantolon, yumurta ökçe pabuç, boyun tarafı büzmeli siyah mintan giymezler. Çünkü koltuk altında saldırma taşırlar.
FİZİK
John L. Heilbron Çeviri: Toros Öztürk Koç Üniversitesi Yayınları Bilim 191 s., 20 TL

Ünlü bilim tarihçisi John L. Heilbron'un fizik biliminin kısa bir tarihini sunduğu Fizik, insanlık tarihinin 2500 yıllık bir dönemini kapsıyor. Fizik teriminin evriminin öyküsü, yazarın deyişiyle "doğanın ilahsızlaştırılma ve insan özelliklerinden kurtulma" sürecidir aynı zamanda. Köken olarak felsefenin içinden çıkan fiziğin felsefeyle olan ilişkisinin evriminin ortaya konması kitabı bilim felsefesi kitapları arasına sokuyor.
SÜKUTTAN SÖZE
Ayhan Korkmaz Librum Deneme 214 s., 30 TL

Bu kitap, 21 yıl tutkuyla yaşanmış bir aşkın sonunda, delice aşıkken, zoraki terkedilmiş sevgiliye dair her şeyin 140 harf ile söz haline geliş öyküsüdür. Yazar kitabının çıkış noktasını şöyle anlatıyor: "Her şeyden önce tüm deliliğimi, gemiler devirecek şiddette içimde kopan fırtınaları bir buçuk yılda 140 harf ile sükunete çeviren yüreğime, sükut söze dönüşürken bu yüreğe bir buçuk sene ev sahipliği yapan müstesna şehir Kuşadası'na -kendi deyimleriyle ada; Ada'nın bana hediyesidir" sözleriyle tarif ediyor.
NASREDDİN HOCASEÇME HİKAYELER
Kolektif Profil Kitap Çocuk 128 s., 13.50 TL

Bir gün adamın biri, Nasreddin Hoca'ya bir mektup getirmiş. Ama mektup hocanın bildiği bir dilde değilmiş. Hoca mektup almış, evirmiş çevirmiş. Sonra adama: "Ben bunu okuyamam" demiş. Adam kaşlarını çatmış: "Yahu bir de hoca olacaksın, benden utanmıyorsan başındaki kavuktan utan, demiş. Hoca bunu duyunca, kavuğu başından çıkarmış, adamın başına geçirmiş: "Marifet kavuktaysa, al sen oku" demiş.
ZÜPPE KOCANIN ŞARKICI KARISI
Doğan Kitap Sevil Atasoy Polisiye 224 s., 21 TL

Efsane polisler, heykeli dikilen savcılar, yıldızlaşan delil avcıları arasında yeni bir yolculuğa hazır mısınız? Kırmızı elbise giymeye korkan kadınlar, buz üzerindeki seks işçileri, cinlere perilere inananlar sizi bekliyor. Çinliler Uygurların DNA'sını neden topladı? Kadın savcı on binlerce kadın ve erkek arasında yeşil gözlü katili nasıl buldu? Kusursuz cinayeti işlemek mümkün mü? İnsanoğlu ne kadar vahşileşir? Bu soruların ve daha nicelerinin yanıtlarını veriyor kitap.
BÜYÜLÜ BEYOĞLU
Nazlı Eray Everest Yayınları Roman 160 s., 18 TL

Yaşlı ve esrarengiz Madam Anastasia rehberliğinde, eski Beyoğlu'na uzanan gizem dolu bir yolculuk. "Bana bir gün o kişileri anlatır mısınız Madam Anastasia?" diye sordum. "Anlatırım tabii," dedi."Kimdi onlar?" "Ünlü yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın orada, sağ tarafta bir odası vardı. Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ufak bir atölyesi vardı orada. Sonra ünlü gravürcü Aliye Berger üst katta sol taraftaki dairede otururdu" dedi. Kimdi bunlar hiç bilmiyordum. Ama öğrenecektim.
BÖCEK TAMİRCİSİ
Nastasia Rugani Çeviri: Damla Kellecioğlu Tudem Çocuk romanı 72 s., 15 TL

Kitap, aile geleneğine göre böcekleri iyileştirmesi gereken ama böceklerden korkan bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Bütün hayatını, kanadı hasar gören ya da bacakları yaralanan böcekleri iyileştirmeye adayan böcek tamircisinin emeklilik zamanı geldi. Tamirci, ormanın geleneklerine göre, baba mesleğini özel bir törenle oğlu Nok'a devretmek zorunda; fakat küçücük bir sorunları var: Nok'un böcek fobisi.
KERB-Ü-BELA
Muhammed Rıdvan Sadıkoğlu Karina Yayınevi Roman 415 s., 25 TL

Zaman tıkanır bazen, kelimeler anlamsızlaşır, etrafında ne kadar insan varsa buharlaşır. Çamurdan yaratılmışın çamurlaşmasıyla hayatın karışır, aklın karmaşır. Kendinle kalabalık kaldığın anların zemheri yalnızlıklarında ise sadece fikrin oynaşır. O an amansız bir savaş başlar yüreğinin Bedri'nde: Salar Vahşi nefsine, söker alır yüreğindeki Hamza'nın cesaretini. Sıdkiyet makamında yaslarsın başını Ebu Bekir'lerin dizine haykırırken vicdanın Ömer'in adaletini.
ÜÇ YAŞAM
Gertrude Stein Çeviri: Gökçe Yavaş Delidolu Yayınları Öykü 284 s., 18 TL

Modernist edebiyatın öncü isimlerinden Gertrude Stein, hayata tutunmaya çalışan üç kadın karakterin hikâyesini, dönemin toplumsal gelişmeleriyle anlatıyor. Stein'in edebiyatın kilometre taşlarından biri olarak görülen ve birçok yazara ilham veren kitabı, bu üç öyküyle hayata dair parçaları değil hayatı olduğu gibi ortaya koyarken, kendi yazınına dair ipuçları barındıran bir metin sunuyor.
UNUTMALAR ŞEHRİ
Cevat Turan Puslu Yayıncılık Roman 325 s., 18 TL

Çorumlu yazar Cevat Turan romanında 1980'deki Çorum olaylarını anlatıyor. Yakın tarihimizin önemli olayları arasında olan bu olay bir romanla hatırlatılması önemli. Turan bu olayların perde arkasını anlatırken tutkulu bir aşkın ortasına da bırakıyor okuru. Amacı yaşananların hatırlanması. Bu hatırlatmayı yaparken toplumsal gibi görünen olayların aslında farklı dinamiklerin olduğunu da anlamamızı sağlıyor.
PİNOKYO
Manuela Adreani Çeviri: Cansu Özkan Pena Yayınları Çocuk 80 s., 50 TL

Dünyanın en önemli çocuk klasiklerinden biri olan Carlo Collodi'nin ilk kez 1883 yılında yayımlanan unutulmaz eseri Pinokyo, ödüllü İtalyan çizer Manuela Adreani'nin illüstrasyonlarıyla bir kere daha hayat buldu. Adreani'nin illüstrasyonlarıyla hazırlanmış, zamansız bir klasik haline gelen Pinokyo'yu bütün sürprizleri, karakterleri ve serüveniyle okumaya hazır olun.
DEVLETİN KIZI LÜLÜ
Sevda Akyüz Hayykitap Roman 288 s., 20 TL

Anne babasının terk ettiği, onlarca kardeşi olan yalnız çocuklar... Onu dört yaşındayken ablasıyla birlikte yuvaya getiren babasının, "Ben çarşıya gidiyorum" dediği ve bir daha da dönmediği; bit barınmasın diye hep kısacık kesilen kıvırcık saçları yüzünden arkadaşlarının ona hitap ettiği adıyla Lülü... Devletin kızı... Onlarca çocuğun birbirine anne baba olduğu, şiddetin büyük bir sevgi ve dayanışmayla iç içe geçtiği gerçek bir hikâye.
KÖK HÜCRE DİYALOGLARI
Sheldon Krimsky Çeviri: Ebru Kılıç Koç Üniversitesi Yayınları Tıp 310 s., 28 TL

İnsanlığın yararına bile olsa araştırma uğruna embriyoları tahrip etmeye hakkımız var mı? Gayriahlaki eylemlerden iyilik doğar mı? Bedenimiz üzerindeki mülki haklarımızın sınırı nereye uzanır? Onaylanmamış bir tedaviyi deneme özgürlüğümüz var mı? Biyolojinin yeni gözdesi kök hücreler bildiğimiz tüm tanımları ve sınırları zorlayan, yıkan ve yeniden yapan oluşumlar. Krimsky okuru, kanserin tedavi edileceği, hastalıklara çarenin kendi hücrelerimizden geleceği bu dünyada sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.
KIRMIZI PİYANO
Josh Malerman Çeviri: Aslı Dağlı İthaki Yayınları Korku 360 s., 25 TL

Philip Tonka ve grubu bir sonraki hit şarkıları için çalışırken Amerikan ordusundan bir general onları ziyaret eder. Bir Afrika çölünde nükleer silahları bile etkisiz hale getirebilen bir ses keşfeden Amerikan ordusu, bu sesin kaynağını bulmak için Philip ve arkadaşlarına göreve verir. Amerika'da, gözlerden saklı bir hastanede gizemli bir hasta yatar. Peki bu gizemli hastanın Afrika'daki olaylarla ne gibi bir ilgisi vardır?
PORTAKAL YILDIZI
Cahit Ökmen Günışığı Kitaplığı Çocuk şiir 80 s., 14 TL

Cahit Ökmen, bu kez çocukların dilinden, onların duygularından sesleniyor. Çocukluğun hınzır gülüşlerini, meraklı gözlerini, hatta kaygılı düşüncelerini duru ve etkili bir dille dizelerine yansıtan şair, yetişkinlerin içinde saklı kalan çocuğa da hitap ediyor. Doğayı, yaşamı aktaran 27 şiir, sanatçı Sadi Güran'ın desenleriyle yeniden yorumlanıyor, görsel bir şölene dönüşüyor. Şiirin, çocuk edebiyatında da vazgeçilmez olan önemini hatırlatan kitap sözle resmin bütünleştiği zengin bir imgelem sunuyor.
GEL BERABER PARMAK BASKI YAPALIM
Marion Deuchars hep kitap Çeviri: Berrak İdiman Çocuk 128 s., 32 TL

Birçok uluslararası tasarım ve illüstrasyon ödülüne layık görülen İskoç illüstratör Marion Deuchars'ın hazırladığı kitap, parmak baskıyla resim yapmanın farklı ve şaşırtıcı yollarını göstererek çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını zenginleştiriyor. Eserde, parmak baskıyla kuş, yüz ifadesi ve bisiklet çizimlerinin nasıl yapılabileceği tarif edilirken, çocuklar parmak baskıyla resim yapmanın farklı ve şaşırtıcı yollarını keşfediyor.
KADINLARIN NESİ VAR
Jacky Fleming Desen Yayınları Çeviri: Mavisu Kahya Tarih 128 s., 25 TL

İngiliz yazar ve illüstratör Jacky Fleming kitabıyla, kadınların tarih boyunca toplumsal hayatta varlık gösterme mücadelesini ince eleştirilerle gözler önüne seriyor. Hem düşündüren hem de eğlendiren metniyle son yılların en iyi mizah kitaplarından biri. Görün bakalım gerçek dâhiler kimlermiş? Altmış çeşit nakış düğümü öğrenebilen kadınlar mı yoksa işi gücü bir kenara bırakıp kadınların zayıf yönlerini tartışıp duran erkekler mi? Nesi var sahi bu kadınların? Kolları mı kısa, kafaları mı küçük? Yoksa sakalları mı az?

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.