Konya hizmet sektöründe iddialı
Kadıköy Kafe ve Restoran’ın sahiplerinden Yaşar Yerebasmaz, Konya’nın hizmet sektöründe çok yol aldığını söyledi. Yerebazmaz, “Konya artık son yıllarda İstanbul, İzmir, Ankara kadar iyi ve iddialı” dedi
11 yaşından beri bu işi yapıyorum. Hem öğrencilik dönemlerimde hem öğrencilikten sonra.1993 yılından itibaren tam anlamıyla profesyonel olarak devam etmekteyim. Konya'da birçok mekânda bir çok işletme idare ettim. İşe komilikten başlayarak işletmeciliğe kadar geldim. En son Kadıköy Kafe ve Restoran'ı açarak bu birikimimi ve deneyimimi değerlendirmek istedim.
Yiyecek içecek sektöründe yer alıyoruz. Restoran dediğimizde ızgara, çorba, tatlı vb. bunun yanı sıra içecek de sunmaktayız. 2004 yılından ten bu yana kafe üzerine ilgi çoğaldı. Dışarıdan da birçok kişiyle beraber canlandı. Bunun yanı sıra yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Restoran ve kafeyi artık bir bütün olarak anlamaya çalıştık. Sohbet edip aperatif yiyecekler yerken aynı zamanda müziğinizi dinleyebilirsiniz. Nargile içmek isteyen arkadaşlar nargile içebilirler. Hatta misafirlerini bile evde değil de burada ağırlayıp akşam da buradan uğurlayanlar var.
Konya'nın çok ihtiyacı vardı. Bir kafe ve restoran yatırımları artık çok kolay yatırımlar değil. 1- 2 milyon liradan bahsedilen meblağlar söz konusu. Kazanamadığınız zaman sizi çok yoruyor ama bu işin de bir uzmanlık gerektirdiğini hemen hemen herkes anlamıştır. Çünkü hizmet sektörü araştırmalara göre dünyanın ikinci zor mesleği.
Bunun en büyük sebebi sıcak paradır. Yani bir kafe ve restorana kredi bırakmak, vadeli almak söz konusu değildir. Sanayici ve iş adamları bunu sıcak para olarak düşündüğü için bu kadar çok talep olmaya başladı.
Evet bu konuda çok başarılı olduğumu da söyleyebilirim.
Bu mekândan mekâna göre değişiyor. Örneğin bir mekânda çay bayat, masalar tozlu olsa bile eski sobalar, eski fotoğraflar sizi geçmişe götürüyor, anılarınız canlanıyor. Fakat modern bir mekâna gittiğiniz de daha titiz, daha dikkatli ve daha seçici oluyorsunuz. Bundan 10 yıl öncesine kadar insanlar eşleriyle birlikte dışarıda yemek yemiyorlardı. Konya artık son yıllarda İstanbul, İzmir, Ankara kadar iyi ve iddialı.
KUMKAPI TARZINDA CANLI MÜZİK YAPIYORUZ
Tercih etmelerinin en büyük sebebi çok büyük çocuk parkı alanımız olmasıdır. Bunun yanı sıra mutfağımız dünya mutfağı üzerine çok elverişli. İyi bir ekiple çalıştığımız için restoranımız fast food, pizza gibi aperatiflerle iddialı bir mekândır. Haftanın üç günü ise müziğimiz var. Kumkapı tarzında canlı müzik yapıyoruz. Yeri geldiğinde müşterilerimiz de mikrofonun yanına yaklaşıp sanatçıyla beraber şarkı söyleyebiliyor. Zaten müzisyen arkadaşlarımız da müşterilerin arasındalar ayrı bir yerde değil. Yıllardır bu işi yaptığım için nargilem de iyidir. Kullandığım malzemeler her zaman olduğu gibi kalitelidir. Gelen misafirleri de mutlu etmeye çalışıyoruz. Yıllardır Konya'da çalıştığım için belli bir kitlem var. O yüzden de gelen misafirlerimizin ne yiyeceğini ve ne içeceğini biliyorum. İşimi de çok seviyorum.
'ÖNCE HİTAP EDİLECEK MÜŞTERİ KİTLESİ SEÇİLMELİ'
Mekân sahiplerinin ilk önce hitap edecekleri müşteri kitlesi seçmesi gerekmektedir. Hizmet edecekleri müşteri portföyünün, bulunduğu yerin ve daha sonra eleman ve ekipmanın önemi büyük. Bir konsept oluşturmak da çok önemli. En önemlisi ise mekânda kira ve dayanıklılık.
EN SON HABERLER
- 1 Şeb-i Arus’ta bu yıl gönüller kucaklaştı
- 2 Ahıra giren maymun, koruma altına alındı
- 3 Ahıra giren maymun, koruma altına alındı
- 4 İçtiği sigarayı söndürmeden yatınca çıkan yangında öldü
- 5 İçtiği sigarayı söndürmeden yatınca çıkan yangında öldü
- 6 Konya'da, çöp konteynerinin yanında 1 haftalık bebek bulundu
- 7 Konya'da, çöp konteynerinin yanında 1 haftalık bebek bulundu
- 8 Konya'da marketten yapılan keserli soygun anları güvenlik kameralarına yansıdı
- 9 Konya'da aynı suçtan üç gün sonra tekrar yakalanan şüpheliler, serbest bırakıldı!
- 10 Düğünde sel dehşeti