Çarşamba 16.01.2013 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 16.01.2013 17:34

İşte Babylon’un 2013 programı!

14 yıldır farklı türlerden yerli ve yabancı birçok müzisyeni ve sanatçıyı ağırlayan Babylon, 2013’de bu geleneği bozmadan pek çok önemli ismi müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Legowelt, Guy Gerber, FM Belfast, Actress, Lone, Maia Vidal, Chinese Man, Shantel gibi isimlerin yanında Paul Banks, Yellowcard, Wild Nothing, The Gaslamp Killer, Breton, Photek, Onra ve çok daha fazlası Babylon sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor.

Yeni Sezon'un Sürpriz İsimleri
Legowelt, Guy Gerber, FM Belfast, Actress, Lone, Maia Vidal, Chinese Man, Shantel...
70'ler Avrupa korku film müziklerinin ürkütücü tonlarını, techno ve house altyapılarla örerek, Avrupa dans pistlerinin aranan isimlerinden biri olmayı başaran Danny "Legowelt" Wolfers bağımsız müzik platformu Partapart'ın konuğu olarak 23 Şubat gecesi Babylon sahnesine misafir oluyor.
Sahnede Synthesizer ve canlı enstrümanlar ile kaydettiği tekno müzik ile ön plana çıkan İsrailli elektronik müzik üstadı Guy Gerber , 12 Nisan akşamı Babylon'da! Elektronik müzik ve synth ile ilgilenmeden önce çoğu vaktini Joy Division ve My Bloody Valentine dinleyerek geçirdiğini söyleyen Gerber'in müziğinde shoegaze derinliğini de hissedeceksiniz.
Daha önce Babylon'da sahne aldıkları konser ile gönüllerde taht kuran, Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir, Árni Rúnar Hlöðversson, Árni Vilhjálmsson ve efsanevi Mum grubunun kurucularından olan Örvar Þóreyjarson Smárason önderliğindeki sürpriz kadroları ile İzlandalı indietronica bandosu FM Belfast, 6 Nisan akşamı Babylon'da!
Ortaya koyduğu müzik ve enerji ile modern elektronik müziğin sıradışı isimlerinden biri olan İngiliz Darren J. Cunningham ya da bilinen adıyla Actress, İngiliz IDM ve ambient üstadı Matt Cutler'ın solo projesi Lone ile 19 Nisan gecesi Babylon sahnesini paylaşıyor.
Oyuncak enstrümanlar, keman, akordeon, gitar ve perküsyon kullanarak kendi orijinal tarzını yaratan Barselona merkezli Fransız müzisyen Maia Vidal, 8 Mayıs akşamı kendine özgü besteleriyle, dinleyelenlerini huzurlu ve bir o kadar da duygusal bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.
Fransa'dan High Ku, SLY ve Zé Mateo tarafından ortaya çıkan bağımsız rap kolektifi Chinese Man 11 Nisan'da Babylon'a çıkarma yapıyor. Marsilya merkezli grup dub, reggae, hip hop, caz ve funk gibi stilleri kullanarak turntable, elektronik altyapılar ve videolar kullanarak sahnede büyük bir görsel şölen sunuyor.
En çok satan yabancı albüm listelerinin tepelerinde gezinen Shantel, Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri bir araya getirdiği setleriyle her defasında aynı enerjiyi yakalayabileceğiniz ve size sınırsız dans vaadeden performansıyla 27 Nisan gecesi Babylon sahnesinde.

Alternatif ve Bağımsız Müziğin Ses Getiren Temsilcileri
Paul Banks, Yellowcard, Wild Nothing, Breton, Sarah Blasko...

Haziran 2011'de grubu Interpol ile ülkemizi ilk kez ziyaret eden New Yorklu sanatçı Paul Banks, geçtiğimiz aylarda solo olarak yayınladığı ikinci albümü Banks'in ardından bu sefer solo projesiyle 13 ve 14 Şubat'ta Babylon'da.
Pop punk ve alternatif rock sahnesinin Floridalı efsane temsilcisi Yellowcard, 6 ve 7 Şubat'ta iki gece üst üste Babylon sahnesinde olacak. Ocean Avenue, Way Away, Only One, Lights and Sounds, Light Up the Sky ve For You and Your Denial gibi dillerden düşmeyen şarkılarıyla tüm dünyada hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Yellowcard Türkiye'de ilk kez hayranlarıyla buluşacak.
Captured Tracks üzerinden yayınladığı çıkış albümü Gemini ve 2012'de yayınladığı Nocturne ile yılın en iyi albümlerinden birine imza atan Jack Tatum'un nefesleri kesen dream pop projesi Wild Nothing, B Yüzü ve Babylon iş birliğiyle 28 Mart'ta Türkiye'de ilk defa Babylon sahnesinde olacak.
Ödüllü kısa filmlere ve Sinead O'Connor'ın "The Wolf Is Getting Married" şarkısının videosuna imza attıktan sonra kayıtlarını Sigur Rós'un stüdyosu Sundlaugin'de tamamladıkları Other People's Problems'ı yayınlayan ve 2012'nin en iyileri arasında gösterilen Londra menşeli elektro-rock topluluğu Breton, 9 Şubat Cumartesi akşamı Babylon'a konuk olacak.
Indie pop'un mucizevi sesi Avusturalyalı sanatçı ve söz yazarı Sarah Blasko, son albümü I Awake turnesi kapsamında, unutulmayacak iki güzel bahar akşamı için Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 9 ve 10 Nisan'da Babylon sahnesinde. Q, Mojo, Uncut, Vogue, Grazia, The Independent'ın övgüyle bahsettiği Sarah Blasko, kırılgan ve masalsı sesiyle İstanbullu müzikseverleri büyüleyecek.
Elektronik Müziğin En Hareketli İsimleri
The Gaslamp Killer, Photek, John Talabot, Onra, Mala...
Yeni nesil deep house ve disco etkileşimini en iyi şekilde temsil eden John Talabot, 26 Nisan gecesi DJ setiyle Babylon'da. Avrupa'da pek çok önemli kulüp ve festivalde sahne alan ve yayınladığı son albümü ƒin ile elektronik müziğe farklı bir boyut kazandırmayı başaran ve 2012 en iyi elektronik müzik albümleri listelerinin zirvesine oturan John Talabot, şimdi de Babylon'da hayranlarını dans pistine davet ediyor. Gecede İspanya elektronik müzik sahnesinin bir diğer önemli ismi Pional da canlı setiyle sahne alacak.
1990'lı yılların başında İngiltere elektronik müzik sahnesini şekillendiren ve bu alanda bayrağı taşıyan DJ ve prodüktörlerden Photek uzun bir aranın ardından Babylon'u yeniden ziyaret ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı KU PALM ile hayranlarıyla yeniden buluşan, elektronik müzik camiasının gelmiş geçmiş en karizmatik figürlerinden biri olan Photek, Red Bull Music Academy'nin katkılarıyla 1 Mart Cuma gecesi Babylon'da.
Kendine özgü deneysel bir müzik yapan, performanslarında bolca eski Türkçe funk ve rock parçalarından sample'lara yer veren, Los Angeles'ta şu an halen devam eden ve bir çok müzisyene ilham veren Low End Theory parti gecelerinin mimarlarından The Gaslamp Killer, 24 Nisan gecesi yine sürprizlerle dolu bir performans için yeniden Babylon'u sarsmaya hazırlanıyor.
DJ, prodüktör, on parmağında on marifet, dubstep üstadı Mala bu sefer bambaşka bir projeyle Babylon İstanbul sahnesinde. Mala In Cuba, sanatçının Havanalı müzisyenlerle beraber kaydettiği kültürler arası köprü görevi gören ortak bir çalışmanın ürünü. 2012 yılında yayınladığı albümüyle, dubstep ve Küba müziğinin kökenlerine bir yolculuğa çıkaran Mala 8 Mart akşamı bizleri de bu yolculuğa eşlik etmemiz için Babylon'a davet ediyor.
Şubat ayında sıradışı bir geceye hazırlıklı olun. Babylon ve Babylon Lounge'a yayılacak Davulun Sesi Vol.2 partisi ile enstrumental hip hop ve sample ustası Vietnam kökenli Fransız prodüktör Onra, Avrupa ve İstanbul'un önde gelen isimlerinden Sotu the Traveller, Grup Ses Beats, Levni, Sine&Noise, Sami Baha, Gantz&Stiver, Da Poet, 8 Şubat akşamı Babylon ve Babylon Lounge'da sahne alıyor.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ YERLİ SESLER

Büyük Ev Ablukada, BaBa ZuLa, Fuat Güner Project ft Hüsnü Şenlendirici, Kim Ki O, The Ringo Jets, Second, FOURinthePOCKET, Okay Temiz, Cingi, Kolektif İstanbul...
İstanbul alternatif müzik camiasının son dönemdeki en başarılı gruplarından, bir fenomen haline gelen Büyük Ev Ablukada, geçtiğimiz ay yayınladıkları ilk albümleri Full Faça'nın ardından 2013'ün ilk akustik konseri için 30 Ocak akşamı Babylon'da!
Fuat Güner ve Hüsnü Şenlendirici 31 Ocak Perşembe akşamı Babylon sahnesinde bir araya geliyor. 40 yıldır dillerden düşmeyen Ele Güne Karşı, Yalnızlık Ömür Boyu, Sakın Gelme gibi bestelerini, 1960'lardan bugüne severek dinlediği Stand By Me, Shape Of My Heart, Feel gibi yabancı hit'lerle aynı repertuarda buluşturuyor. Yeni grubuyla dinleyicisine keyifli saatler yaşatan Fuat Güner, bu defa sahnesinde klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici'yi ağırlıyor.
Geleneksel halk müziğinden beslenen ve müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiren, BaBa Zula, 27 Mart akşamı Babylon'da müzikal bir ayin yaşatacak. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise Türkçe saykedelik.
Sahne performansları ile son bir yılda Istanbul'da sahne aldıkları her konserde izleyicileri büyüleyen, gerçek rock'n roll ve garage ruhunu kaybetmeden, volüm ve feedback'e acımadan kendilerine has bir sound yakalayan The Ringo Jets, 24 Ocak'da Babylon'da. Italya'da kaydedecekleri full albüm kayıtları arifesinde gitarlarda Tarkan ve Deniz, davulda Lale Babylon'u 2013'teki ilk konseriyle sallamaya geliyor.
Queen ve Freddie Mercury Solo albümlerinden seçilmiş bir konser repertuarını ilk kez ve özel olarak Babylon'da sergileyen Cingi 2013'deki ilk performansıyla seyircisi ile özlem gideriyor. Queen'in 40. yıldönümü olan 2012'nin ardından Cingi, 26 Ocak akşamı sizlerle sadece Babylon'da buluşuyor.
Ekin Sanaç ve Berna Göl'ün sınırları aşan, Avrupa'da ve Türkiye'de pek çok önemli kulüp ve festivalde sahne alan synth pop projesi Kim Ki O, 14 Mart akşamı Babylon sahnesinde.
Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sözen gibi birbirinden değerli müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları FOURinthePOCKET 25 Ocak gecesi Babylon sahnesinde soul severler ile buluşuyor. Erykah Badu, Jill Scott ve Meshell N'degeocello gibi isimlerin parçalarını yeniden yorumlayan ekip, soul müziğe eğlenceli ve farklı bir soluk getiriyor.
Babylon, 23 Ocak Çarşamba akşamı, sezonun ilk Asmalı Showcase'i ile İstanbul alternatif müzik sahnesinin son dönemdeki en heyecan verici gruplarını ağırlamaya hazırlanıyor. Gecede, adını sıkça işittiğimiz indie ve post rock'ın başarılı temsilcilerinden Ricochet, son zamanlarda verdiği performanslarla gönülleri fetheden Halimden Konan Anlar ve gürültücü üçlü ÇGS sahne alıyor.
Okay Temiz'in İsveç'te kurduğu efsanevi caz grubu Oriental Wind, İstanbul'u yeniden ziyaret ediyor. 1977 yılında piyasaya sürülen ve kayıtları Stockholm'de alınan eski Okay Temiz albümünden adını alan Oriental Wind projesi, 22 Ocak Salı akşamı Babylon sahnesinde tekrardan hayat buluyor. Usta perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz'in önderliğindeki projede Burak Bedikyan, Çağdaş Oruç, Ömür Küçükler, Tom Temiz, Volkan Topakoğlu yer alıyor.
Farklı grupların şarkılarını yeniden yorumlamaktansa kendi şarkılarını kaydetmeyi tercih eden Özgün Semerci ve Özgür Poyraz tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde kurulan Second, 6-7 Şubat akşamı gerçekleşecek Yellowcard konserinden hemen önce Babylon sahnesinde olacak.
Montreux Caz Festivali (İsviçre), Schleswig Holstein Müzik Festivali (Almanya), Flow Festivali (Finlandiya), Sesc Pompeia (Brezilya) gibi önemli sahnelerde müzikal yolculuğunu sürdüren Kolektif İstanbul, Balkan ve Anadolu kültürlerinin buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel müziklerine dayalı tarzları, funk ve caz altyapılarıyla 21 Şubat'da Babylon'un konuğu oluyor.
"Sanat-çı Engel Tanımaz" sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band, 2013 konserlerine, 28 Ocak Pazartesi akşamı, Babylon'da başlıyor. Engelli ve dezavantajlı gençlere yeni bir yolcuğun kapılarını açan Düşler Akademisi, Social Inclusion Band ile yetenekli gençleri gönüllü müzisyenlerle bir araya getiriyor. 2010'dan beri birçok mekanda ve festivalde sahne alan grup Cahit Berkay, Bengü, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Baba Zula, Luxus, Kolektif İstanbul, Selen Servi ve Güntaç Özdemir gibi birçok müzisyen ve grup ile konser verdi.
Asmalımescit gecelerinin efsanesi haline gelen Oldies But Goldies bu sene de Mabbas ve Murat Beşer'in komutasında Engin Eraydın'ın nostaljik ve renkli görselleriyle Babylon'daki yerini alıyor ve herkesi Depeche Mode'dan, The Cure, Madonna, A-HA, Chic, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, U2'ya kadar 70'ler, 80'ler ve 90'ların unutulmaz parçalarıyla zamanda yolculuğa çıkarıyor.
İstanbul gece hayatının azılı üçlüsü Club Bangkok, Babylon'da bu yıl da sürprizler ve yüksek enerjili performanslarıyla Babylon ve Babylon Lounge'daki partileriyle farklı bir renk katıyor!

BABYLON'UN ARKA SALONU BABYLON LOUNGE'DA PARTİ HİÇ BİTMİYOR:
Babylon Lounge'da her ayın ilk Cumartesi gecesi Radyo Eksen Partisi! 13 yıldır beğendiğini çalan Radyo Eksen DJ'leri her ayın ilk hafta sonunu hareketlendirmeye devam ediyor.
Üç yıldır Istanbul'dan dünyaya bağımsız sesleri yaymaya devam Radyo Babylon, her ay Babylon Lounge'da düzenleyeceği Radyo Babylon Partisi ile programcılarını DJ kabinine taşıyacak.
Babylon Lounge'da her ayın ilk Cuma gecesi Electro Swing Party var; Tobumusikizm, 20'lerin ve 30'ların ruhunu günümüz modern dünyasına en hızlı şekilde sunan geniş electro-swing arşiviyle sizleri Cuma gecesi tadına doyamayacağınız bir eğlenceye davet ediyor.
Sonbaharın gelişiyle kapılarını açan ve müziğin özgür titreşimlerini şehre yayan Babylon Lounge, 27 Kasım Salı gecesi yeni bir serinin başlangıcını yaptı. Bundan böyle her Salı, iğnenin plağa dokunduğu anda duyulan büyülü sesleri takip eden herkes Support Vinyl gecelerinde Babylon Lounge'da buluşuyor.
2011 yılının bahar aylarında gösterilerine başlayan Kısmet Şov stand-up yapmak isteyenlerin toplanıp sahneye çıkıp rahatladıkları bir stand-up gösterisi, bir nevi gezgin bir komedi kulübü. Kaan Sezyum, Deniz Alnıtemiz ve Deniz Özturhan'dan oluşan Kısmet Şov, 24 Ocak gecesi Babylon Lounge'da.
Indie-pop un Haylaz çocuğu SinanU, uzun zaman sonra yanına BurakU'yu da alarak 31 Ocak Perşembe akşamı Babylon Lounge'a geliyor. İkili, elektronik tınıları güçlü synthler, funk gitarlar ve canlı vokallerle desteklecekleri bu gecede, SinanU parçalarının yeni aranjmanlarının yanı sıra, alışılakgelmedik cover'larını sunacak.
Ahmet Musluoğlu'nun yıllardır devam ettirdiği projesi Neo-Discoteque geceleri new wave, post punk'ın demirbaşlarıyla ile das ettirmeye Babylo Lounge'da devam edecek.
Ayrıca Babylon Lounge çok yakında, haftanın ilk günü Pazartesi sendromunu yenmeniz için Karaoke Geceleri düzenlemeye başlayacak.
Babylon Lounge'da düzenli olarak gerçekleşen partilerin yanısıra her ay; Style-Ist, Mabbas, Mert Tünay, Cowboys & Aliens, Kulakkurdu Ohrwurm, SinanU & BurakU, The Red Hood, Gazali & Büber DJ Set'leriyle parti hiç bitmeyecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.