Kültür Bakanlığı'ndan 50 yazara destek

Kültür Bakanlığı’nın yeni yönetmelik uyarınca destek vereceği edebiyatçılar belirlendi. Destek alacaklar arasında yeni isimler kadar, daha önce kitapları yayımlanmış, tanınmış yazarlar ve şairlerin de bulunduğu söyleniyor.
Roman, öykü, şiir gibi edebiyat alanlarında desteklenmeye değer bulunan kişiler, bakanlığın onayının ardından, önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Destek alacaklar arasında yeni isimler kadar, daha önce kitapları yayımlanmış, tanınmış yazarlar ve şairlerin de bulunduğu söyleniyor.
Yönetmelik Aralık 2013'te yayımlanmış ve başvurular 20 Haziran 2014'te son bulmuştu. Başvurular, bakanlık müsteşar yardımcısının başkanlığında, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ile 5'i bakanlıkça belirlenen kişilerden oluşan kurul tarafından değerlendirildi. Hangi eserin ne kadar destekleneceğine de kurul karar verdi.
Yönetmelikte, kurulda kimlerin yer aldığı belirtilmezken, bakanlık da "kişilerin etki altında kalmaması için" üyelerin isimlerini sır gibi saklıyor.
Buna karşın, bakanlıkça belirlenen ekipte, Doğan Hızlan ve İskender Pala'nın yanı sıra Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ile Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün'ün yer aldığı konuşuluyor.
Öte yandan, yönetmelikte eserlere, "276 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından elde edilecek miktarı geçmemek üzere" destek verileceği belirtiliyor. Bu rakam yaklaşık 21 bin TL'ye karşılık gelirken, bakanlıktan bir yetkiliden öğrendiğimize göre, bu yılki destek bütçesi 530 bin TL olacak.
Kurulca belirlenen kişiler, eserin türü ve niteliğine göre değer bulundukları destek bedelinin yarısını sözleşme yapıldıktan hemen sonra, kalanını ise eserlerini tamamladıklarında alacaklar.
Kaynak: Cumhuriyet
EN SON HABERLER
- 1 İşbaşı Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre İş Başı Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
- 2 Halı Saha Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Halısaha Birleşik Mi, Ayrı Mı Yazılır?
- 3 Baştanbaşa Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Baştan Başa Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 4 Adamakıllı Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre Doğru Yazılışı Adam Akıllı Mı Adamakıllı Mı?
- 5 Altmış Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre 60 Doğru Yazılışı Atmış Mı, Altmış Mı?
- 6 Özveri Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre Öz Veri Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
- 7 Uyuyakalmak Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre Uyuya Kalmak Birleşik Mi, Ayrı Mı Yazılır?
- 8 Saklambaç Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre Doğru Yazılışı Saklanbaç Mı, Saklambaç Mı?
- 9 Maher Zain, Kahramanmaraş’ta kalpleri ısıttı
- 10 Kudüs’ün sırları 8 dilde seyirciyle buluşacak