Son Güncelleme: Çarşamba 04.03.2015 23:27
Malta eriğinin anavatanı
Malta ile alakası olmadığı halde adı "Malta eriği" olarak anılan meyvenin ana vatanı merak konusu oldu.
Anayurdunun Çin olduğu sanılan maltaeriği önceler, Japonya'da yetiştirilmeye başlanmış, daha sonraları buradan Akdeniz ülkelerine ve Avrupa'ya yayılmıştır. Bugün, özellikle astropik bölgelerde büyük miktarlarda üretilen maltaeriği Türkiye'de de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir.
Maltaeriği ağacı yaz kış yeşil kalabilen, yani yapraklarını dökmeyen bitkilerdendir. Ortalama 10 metreye kadar boylanabilen ağacın daha çok dal uçlarına yığılmış elips biçimli iri yaprakları vardır. Bu sert yapılı, derimsi yaprakların üst yüzü koyu yeşil, arkası ise pas rengi tüylüdür.
Maltaeriği en iyi kumlu ya da killi topraklarda yetişir. Daha çok aşılama yoluyla, bazen de tohumdan üretilir.
EN SON HABERLER
- 1 Tosca operası MDOB sahnesinde
- 2 “Tiyatro Umut”, özel çocuklara umut oldu
- 3 İshak Paşa Sarayı’nda tarihe yolculuk
- 4 Sinemaya 34,5 milyon lira destek
- 5 “Bremen Mızıkacıları” Mersin DOB sahnesinde
- 6 Çağdaş edebiyatın altın kalemi hayatını kaybetti
- 7 Dijital sanatın kalbi AKM’de atacak
- 8 ‘500 dansçımızla stadyumda gövde gösterisi yapacağız’
- 9 Kidman’a yaşam boyu başarı ödülü
- 10 ‘Sıra dışı ve sıkıcı olmayan bir film yaptık’