Cuma 10.04.2015 00:00
Son Güncelleme: Cuma 10.04.2015 23:15

Hızlı ve Öfkeli 7 izle — Tarihi başarı!

Hızlı ve Öfkeli 7! Uzun soluklu seri filmlerin sonuncusu. Çekimlerinde ünlü isim Paul Walker'ın hayatını kaybettiği uzun soluklu film serisi olan Hızlı ve Öfkeli henüz vizyona gireli 3 gün olmasına rağmen 783 bin kişi tarafından izlenerek en iyi başlangıç yapan film oldu.

Hızlı ve Öfkeli 7'yi heyecanla bekleyen izleyiciler ilk haftada filme akın etti. Hızlı ve Öfkeli 7 vizyona girdiği andan itibaren rekor seyirciye ulaştı. Hızlı ve Öfkeli 7 gişeye çok hızlı giriş yaptı. Hızlı ve Öfkeli 7 ilk üç gününde rekor sayıda izleyiciye ulaştı. Hayranlarının merakla beklediği Hızlı ve Öfkeli 7 filmi dünyanın en uzun serili filmleri arasında yer alıyor.
2015'TE BEKLENEN EN İYİ FİLMLER - TIKLAYIN
Büyük bir hayran kitlesine sahip serinin yeni filmi Hızlı ve Öfkeli 7, ilk üç günde tam 783.692 kişi tarafından izlenerek, 9.026.965 TL'lik bir hasılata ulaştı.
HIZLI VE ÖFKELİ 7'DEN RENKLİ KARELER İÇİN TIKLAYIN
Ölümüyle tüm dünyadaki hayranlarını büyük bir hüzne boğan Paul Walker'ı son kez izlediğimiz Hızlı ve Öfkeli 7, sadece iki günde (Cuma-Cumartesi), ülkemizde hem hasılata hem de kişi sayısına göre tüm zamanların en iyi haftasonu yabancı film açılışını gerçekleştirerek tarihi bir rekora imza attı. Türkiye'de film ilk üç günde ise (Cuma, Cumartes, Pazar) 783.692 seyirci rakamına ulaşarak 9.026.965 TL hasılat elde etti.
Serinin hayranlarını ve aksiyon severleri sinemaya dolduran film, ülkemizde tüm zamanların hasılata göre en iyi açılış yapan ilk 5 film arasında yer alırken, kişi sayısına göre ise en iyi açılış yapan ilk 10 film arasında yer alıyor.
HIZLI VE ÖFKELİ 7 ÇEKİMİ
30 Kasım 2013'te, Şükrangünü tatili için film çekimlerine bir süre ara verildiği sıra Brian O'Conner karakterini canlandıran Paul Walker bir araba kazasında yaşamını yitirir. Bir gün sonra, Universal, film çalışmalarının bir süreliğine gecikeceğini açıkladı. 4 Aralık 2013'te, Universal Pictures, yapımın sonraki duyuruya kadar beklemede olacağını duyurdu. Yönetmen James Wan filmin iptal edilmediğini onayladı. 22 Aralık 2013'te, Diesel Facebook sayfasında filmin çıkış tarihinin 10 Nisan 2015 tarihinde olacağını onayladı. 27 Şubat 2014'te, bir Hollywood Muhabiri 1 Nisan'da filmin geri kalan kısımların çekileceğini, oyuncuların ve ekibin çekimler için Atlanta'ya gittiklerini rapor etti.
TEHLİKELİ KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN
2013'ün Eylül ayında çekimlerine start verilen filmin akıbeti, başrol oyuncusu Paul Walker'ın ölümünün ardından belirsizliğe girmişti. İlk başta 11 Temmuz 2014 olarak düşünülen vizyon tarihi, daha sonra 10 Nisan 2015, en son da 3 Nisan 2015 olarak değiştirildi ve filmin çekimlerine devam edileceği açıklandı.
31 Mart 2014'te filmin çekimleri yeniden başladı. Paul Walker'ın çekemediği sahneler için 4 tane dublör kullanılacağı ve yüzünün gözükeceği yerlerde CGI tekniğine başvurulacağı belirtildi.
Serinin üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerinde de çalışan Brian Tyler, Hızlı ve Öfkeli 7 için müzikal bölümü kendisi yaptı.
Paul Walker kimdir?
Serinin hayranlarını ve aksiyon severleri sinemaya dolduran film, ülkemizde tüm zamanların hasılata göre en iyi açılış yapan ilk 5 filmi arasında yer alırken, kişi sayısına göre ise en iyi açılış yapan ilk 10 film arasında yer alıyor. Hız üzerine kurulmuş, fenomen haline gelen film serisinin son halkası Hızlı ve Öfkeli 7'de Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson yeniden bir araya geldi. Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Elsa Pataky ve Lucas Black'in de yeniden rol aldığı başarılı serinin bu bölümünde aksiyon yıldızı Jason Statham da yer alıyor.
DÜNYANIN EN UZUN SOLUKLU DİĞER FİLMLERİ
3 Nisan'da Hızlı ve Öfkeli serisinin 7. filmi sinema salonlarında yer aldığından beri herkes başta Harry Potter serisi olmak üzere en uzun soluklu film serilerini konuşur oldu. Biz de sizler için bu alanda ipin ucunu kaçırmış yapımları bir araya getirdik. Ve inanılmaz bir şekilde bir Türk filmi de bu seriye dahil oldu. İşte size dünyanın en uzun soluklu seri filmleri!
Şu sıralarda pek çok içerik kaynağında "En iyi film serileri" başlığı altında yazılar görebilirsiniz. Bunun sebebi 7 filmdir ayağını gazdan kesmeyen Hızlı ve Öfkeli efsanesinin devam filmiyle sinemasalonalrında yerini almış olması. Bu notkada Radikal olarak bir farkımız olsun dedik ve sizler için, gerçekten seri filmler arasında rekor kırmış yapımları bir araya topladık. Öyle filmler çıktı ki karşımıza kimisinin belki de ilk defa adını duyacaksınız, kimisini büyüklerinize sorup öğreneceksiniz ve kimisi de size "Aslında o kadar da abartılacak bir şey değilmiş" dedirtecek... Hazırsanız başlıyoruz:
1. Cebren ve hileyle ama tarihi farkla : Wong Fei Hung (89)
Çin sineması kendisiyle zalımca gurur duysun. Açıkçası burada 1. sıraya başka bir seri koymak isterdik ancak, işin suyunu çıkartmış bir film serisi cebren ve hileyle zirveye oturuyor. Wong Fei Hung tam 89 farklı filmle sinema salonlarında kendisine yer bulmuş bir seri. İşin ilginci, televizyon dizilerinin henüz popüler olmadığı bir çağda senenin her günü farklı bir filmle salonlarda yer alan Wong Fei Hung, bu alanda kendi başına bir rekora sahip.
Misal 1956 senesinde serinin 21 farklı filmi sinemada oynamış. Modern zamanlarda ise en son 1993 senesinde 7 farklı filmle beyaz perdeyi adeta işgal etmiş. Serinin son filmi 1997 yılında: "Wong Fei-hung chi saiwik hung si" adıyla yayınlandı. 102 dakikalık yapımda efsanevi Wong Fei-Hung karakterini en son Jet Li canlandırdı. Bu film dev yapımın son 6 filmlik serisinin son halkasıydı. Serinin 90. filmi çekilecek mi bilinmiyor, bizce çekilmese de olur. Dövecek adam bırakmadılar daha neyin mücadelesini verecekler bu saatten sonra?
2. Western çökertmesi: Hopalong Cassidy (66)
Western sinemasının en ünlü serilerine Clint Eastwood imza atmış olabilir ancak bu alanda gerçek efsane Hop-along Cassidy'dir. Daha sinema icat olalı çok fazla geçmemiştir ki bu seri 1935 yılında 3 filmle birden sinema salonlarında yer almıştır. 1948 yılına kadar kesintisiz bir şekilde seri filmleri çekilen efsane yapım daha sonrasında 1952 yılında bir televizyon dizisine dönüştürülmüştür. İşin ilginci televizyon serisinin bölüm sayısı bile, bu dev yapımın film serisinin sayısına ulaşamamış ve 52 bölümde final yapmıştır. Hem filmlerin hem de dizinin efsanevi başrolü William Boyd 1935-1954 yılları arasında tam 21 sene boyunca Hopalong Cassidy karakterini canlandırarak işin biraz suyunu çıkartmıştır.

3. Western işkencesi: The Durango Kid (64)

Bir başka Western serisi var ki izleyenlerin beyninde tedavisi mümkün olmayan hasarlar bırakmıştır. 1940'larda başlayan serinin bir tür ABD yapımı işkence biçimi olduğu konusunda fikirler de mevcuttur. Western'e müzikal bir hava getiren bu seride, 200 figüranın sinek gibi avlandığı bir sahneden sonra kan revan arasında neşeli şarkılarla dans eden cowboyların görüntüleriyle izleyicilerde unutulmaz yaralar açmıştır. Son bölümü 1952'de çekilen Durango Kid'e maruz kalmış, bugünün pek çok dayıları ve amcalarında bu filmlerin yarattığı travmalar bilinçaltlarında hala sinsice yatmaktadır.

4. Meksika'nın dünya sinemasına armağanı: Santo (52)

Bir film serisi düşünün ki neredeyse 1 saat süren bir dövüş sahnesi, kimin kimi dövdüğü belli değil. Bir sahnede at koşturan karakterler, bir süre sonra arabaya biniyor, sonra uçağa biniyorlar ortalık öyle bir karışıyor ki filmin hangi dönemde geçtiğini anlamak mümkün değil. Uzay zaman bükülmesi yaşatıyor beyinlere mübarek!
Filmin ilk yapımı olan 1958 tarihli: "Santo contra el cerebro del mal" yani Santo Şeytani Beyne Karşı öyle bir etki yaratıyor ki filmin ardından peşpeşe 51 film daha çekiliyor. Meksika'nın James Bond'u diyebileceğimiz Santo karakteri, dövüş tekniklerinden tutun aforizma kavga sahnelerine kadar bir nevi Cüneyt Arkın! Açıkçası Santo serisinin filmlerini izlerken sıkılmak mümkün değil. Öyle sahneler var ki saatlerce boş boş bakabilirsiniz ve kafanızdan şu soru asla eksik olmaz "Ne oluyor arkadaş burada?"

5. Rekoru takip edenler

Şimdi burada bütün büyük serilere yer vermeye kalksak günümüzde bilinen serilere yer kalmayacak o yüzden kısa bilgi olarak sayıca üstünlük kurmuş geçmiş serilere kısa bir bakış atıyoruz. Bu filmler arasında en ilginci Power Rangers'ın atası kabul edilen Super Sentai serisi olarak dikkat çekiyor.;
The Three Mesquiteers (51)
Tora-san (48)
Bowery Boys (48)
Edgar Wallace Mysteries (48)
Charlie Chan (47)
Super Sentai(47)
Scotland Yard (39)
Carry On (31)
(Not: Bu maddeden sonra pek çok film serisinin bir kısmı sadece Video olarak yayımlandığı ve bir kısmının da sessiz filmler kuşağında yer alması sebebiyle listeye dahil edilmemiştir. 20 ve üstünde seri filmi çekilmiş daha fazla film mevcuttur. 20 ve altında kalanlardan bir kısmı da ülkemizde pek bilinmeyen seriler olduğu için yine listede yer almamıştır.)
6. Japonya'da açan bir çiçek: Godzilla (30)
Sonunda günümüz çocuklarının da bildiği bir seriye ulaşabildik. İnsan olmasa da, karakter karakterdir. Godzilla da sinema tarihinin en uzun soluklu karakterleri arasında yerini almış bir mahlukat. Tam 30 filmi çekilen Godzilla efsanesi 1954'te başladı ve çok sevildi. Nesi sevildi bilinmez ancak dinozordan hallice bir yaratığın koca koca şehirleri döne dolana yerle bir etmesi sinema izleyicisinin hoşuna gitti herhalde... Serinin son filmi 2014 yılında dev bir bütçeyle çekildi ve Bryan Cranston, Juliette Binoche gibi önemli isimler rol aldı. 1998 yapımı Godzilla'da da Jean Reno rol almıştı. Demek ki bir cazibesi var bu yaratığın gerçekten. Biz kıymetini bilemiyoruz...
7. Orman çocuğu candır: Tarzan (29)
Bir uzakdoğu serisi olan Zatoichi ile 29'ar filmle bu tahtı paylaşan Tarzan serisi 1932'de "Tarzan: Maymun Adam" başlığıyla beyaz perdede kendisine yer bulmaya başladı ve zaman içerisinde açıkçası suyu çıkan bir hikayeye dönüştü. 1942'de New York'a gelen, 1943'te çöllere düşen Tarzan, 1962'de Hindistan'a gitti... En son 1970'te çekilen Tarzan filmleri sona erdiğinde ardında Kemal Sunal'ın Tarzan Rıfkı'sı gibi pek çok atıfta bulunulmuş eser bıraktı. (Sessiz sinema dönemindeki 8 yapım sayılmamıştır.)

8. Adamın hası: 007 James Bond (26)

Seveni vardır sevmeyeni vardır, herkes bir kenara çekilsin ve saygı duruşunda bulunsun lütfen. James bond her ne kadar dünyanın en uzun serilerinden biri sanılsa da, aradan pek çok diziyi çekip çıkarttığımızda ancak 8. sıradan kendisine yer bulabiliyorsa, hakkını teslim etmek gerekir. 1962 ile Dr.No ile başlayan seride 3 kez yolu Türkiye'den de geçen James Bond, dünyayı dolaşmış bir ajanlık efsanesi. Bond kızları, Bond arabaları, birbirinden afilli düşmanlar...
James Bond kendi karakterinden çok daha fazlasını yaratmış bir efsane olarak büyük bir saygıyı hak ediyor. Önümüzdeki aylarda Specture isimli 26. devam filmiyle beyaz perdeye gelecek olan Bond'un geçmişine kısa bir göz atacak olursak; Sean Connery ile başlayan seri Roger Moore ve Pierce Brosnan gibi isimler tarafından da canlandırıldı. 2006'dan günümüze Daniel Craig'in hayat verdiği efsane ajan şimdiye kadar 30'dan fazla ülkede maceralarını yaşadı.
9. Bir çocukluk illeti: Pokemon (17)
90'ların sonunda başlayıp da en çok sayıda filme ulaşan seri de Pokemon oldu ya, sinema sektörüne yazıklar olsun. Bir çizgi film serisi olarak başlayan Pokemon illeti 1998'de sinemada ilk defa yer aldığında kimse olacakları tahmin edemedi ve özellikle Japonya'da gişe rekorları kıran seri 2014 senesine kadar sürdü. Peş peşe gelen tam 17 film en son Diancie and the Cocoon of Destruction ile vizyona girdi. Kara haber tez duyulur, işkence devam edecek 18. film de yolda...

10. Evladiyelik: Star Trek (13)

1979'da çok beğenilen televizyon dizisi Star Trek'in ardından aynı kadro ile çekilmeye başlayan film serisi hiç kusura bakmasın! O seri 1973 yılında başlamıştır arkadaş! Sadri Alışık'ın başrolünde oynadığı Turist Ömer: Uzay Yolu filmi ile Star Trek ilk defa birebir karakterleriyle beyaz perdeye Türkler tarafından taşınmış ve toplamda 13 filmlik bir seri oluşmasını sağlamıştır. Yoksa filmin asıl serisine bıraksanız güzelim yapım 12 filmde kalır. Sonuncusu 2013'te Into Darkness ile son kez sinemaya taşınan efsane, 1973'te Sadri Alışık'ın açtığı yolda gösterdiği hedefte ilerliyor...

11. Dolaylı yoldan seri: Marvel Cinematic Universe (12)

Haydi biz bunu yememiş olalım ama göz kırpmadan da edemeyeceğiz. Marvel gerçekten ustalık eseri bir seriye imza attı. Tam 12 farklı filmle bir seri oluşturmayı başardı. Bu filmlerden ilk ikisi 2008'de Iron Man ve Hulk ile geldi. Sonrasında başarılı bir harman oluşturuldu ve 2015'te çıkan Avengers: Age Of Ultron , Antman gibi iki filmle günümüze ulaştı. Seri 13. filmi olacak olan Civil War ile devam edeceğinin sinyallerini verdi. İlginç bir şekilde seriye 2014 yapımı Guardians Of The Galaxy de dahil edildi. Marvel kafa karıştıran bir dünya yarattı ama çok iyi oldu, çok da güzel oldu.
12. Korku serisi sevenlere: 13. Cuma (12)

1980 yılında başlayan 13. Cuma laneti 2009 yılında çekilen son filmine kadar tam 12 filmlik bir seride, sinema salonlarına korku salmayı başarmış bir yapım. Hakkını teslim etmek lazım, çok daha meşhur korku karakterleri varken 13. Cuma ve Jason karakteri 12 filmle kıskanılacak bir destan yazmıştır. Özellikle 80'lerde tam bir çılgınlık olan 13. Cuma ; 9 senede 8 filmi çekilmiş bir delilik değil de nedir?

13. Gönüllerin sultanı: Pembe Panter (11)

Absürt ve durum komedisinin en güzel harmanı diyebileceğimiz Pembe Panter serisi 1963 yılında başlayıp hepimizi mide spazmlarına sokan kahkaha nöbetlerine sebep olmuştur. Sonuncusu 2009'da çekilen Pembe Panter serisinin özellikle 60'larda ve 70'lerde çekilen 6 filmlik kuşağı kült olarak kabul edilir ve tam bir ustalık eseridir.

14. Peşinatını yatıran seri: Star Wars (9)

Daha 7.'si vizyona girmeden nereden çıktı bu 9 demeyin. 2017 ve 2019'da gelecek iki yeni filmle birlikte yapımcılar Star Wars serisinin toplamda 9 filme tamamlanacağını duyurdular. Şimdi böyle bir güzel haberi görmezden gelip anlı şanlı Star Wars'ı listenin dışında bırakmak da olmazdı. Peşinata sayarak toplamda 9 filmlik efsaneyi 14. sıradan listeye sokuyoruz. 1977 yılında başlayan destanın 2019'lara uzanacağını bilmek ne yalan söyleyelim bir garip huzur veriyor insana.

15. Gururumuz: Turist Ömer (8)

Dünyanın en uzun soluklu film serileri arasında Turist Ömer serisi de yer alıyor üstelik söz konusu 8 film, Turist Ömer karakterinin yer aldığı diğer filmler hariç tutularak sayılıyor. Turist Ömerin karakter olarak yer aldığı bazı filmleri de sayacak olursak burada Star Wars ve Pembe Panter gibi serileri utandırmış oluruz, biz efendiliğimizi bozmayalım... Sadri Alışık'ın destan yazdığı seri 1964'te başladı ve en son 1973'te Star Trek serisinin yolunu açarak sona erdi. Bir anlamda Star Trek & Turist Ömer Universe derlemesi yapacak olursak, burada Marvel Cinematik Universe'in de sinirleri bozulabilir bize bunu yaptırmayın. İşin şakası bir yana ülke sinemamıza gurur veren Turist Ömer serisi, belirttiğimiz gibi bazı filmler hariç tutularak 8 yapımla bu nadide listeye girmeye alnının akıyla hak kazanmıştır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.