Sirkeci Garı’nda dergi günleri
Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen dergi fuarı Sirkeci Tren Garı’nın asırlık nostaljik ortamında başladı. 17 Mayıs’a kadar geniş bir yelpazedeki dergileri okurlarla buluşturacak fuarın bu yılki ana teması "Resmi Tarihle Yüzleşmek" olarak belirlendi.
ZARİFOĞLU İÇİN TERS BAŞLANGIÇ
Türkiye'nin farklı üniversitelerinden öğrencilerin çıkardığı Vefa, fuardaki dergilerden biri. Unutulmaya yüz tutmuş sanatçılarımızı hatırlatmayı amaçlayan derginin yazı işleri müdürü Hidayet Zahid Gürbüz, her kesime hitap ettiklerini belirtiyor. Vefa dergisi, Mavera dergisini takipçilerinin tersten başlayarak okuduğunu gözlemleyen şair Cahit Zarifoğlu anısına, tersten başlıyor.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından yılda 4 kere yayınlanan Panorama Dergisi ise 5 yıldır yayın hayatına devam ediyor. Tıptan sanata, genel kültürden güncel konulara değinen dergiyi devam ettirmek tıp fakültesi öğrencileri arasında gelenek haline gelmiş. Kur'an ve sünnetin birbiriyle nasıl muhatap olacağını din hayatımıza nasıl dâhil olabileceğini konu edinen aylık ilim, fikir ve hareket dergisi Hüküm ise herşeyin değişebileceğini ancak hükmün asla değişmeyeceğini ilan ediyor.
YABANCI DERGİLER DE VAR
Nitelikli yazılarıyla Seyyide Dergisi, bir kadın dergisi değil kadın kadrosuyla oluşturulmuş İslami ve ilmi bir dergi. Derginin köşe yazarı ve kültür sanat editörü Fatma Toksoy, fuarda kadın kadrosuyla oluşan tek dergi olduklarını, erkekler tarafından da okunduklarını belirtiyor. Fuara yurt dışından katılan dergiler de var. Bosna-Hersek'ten davet üzerine bu yıl ilk defa fuara konuk olan, aylık çocuk, eğitim ve eğlence dergisi Elif, din dersi öğretmenleri tarafından çıkarılıyor. 35 yılı geride bırakan dergi, dini, sosyal ve öğretici bilgilerle eğitime katkı sağlıyor. Elif Dergisi, Saraybosna okullarında dağıtılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Kayıp imparator yurda döndü
- 2 Sivas’ta Selçuklu Müzesi’nin yapımı tamamlandı
- 3 Hind Rajab’ın Sesi Külliye’de yankılandı
- 4 Gazze’deki dramı anlatan “Meryem” Ankara’da sahnelendi
- 5 Azeri sanatçı Ankara’da Mugam rüzgarı estirdi
- 6 Şallıel, AKM’de arkadaşlarıyla sahne aldı
- 7 ‘Sema benim yaşam biçimim’
- 8 “Çocuk Gözüyle Zonguldak”ta minik yetenekler sahneye çıktı! Ödüller sahiplerini buldu
- 9 12 bin yıl önceye ait Taş Tepeler ezber bozdu
- 10 ‘Şanlıurfa’yı dünya turizminde hak ettiği yere ulaştıracağız’