TÜYAP Kitap Fuarına aşure lezzetiyle damga vurdu
34. TÜYAP Kitap Fuarı, dünyaca ünlü şef Ömür Akkor'un yaptığı mutfak şov ile lezzet dolu anlara sahne oldu. Kaynak Yayınları'ndan çıkan 'İlk Dönem İslam Sofrası' kitabının tanıtımını lezzet şölenine dönüştüren ünlü şef Ömür Akkor, İslam sofrasının en önemli örneklerinden olan aşure yapımı ile ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.
Gourmand Cookbook Awards yarışmasında beş kitabı ödüle layık görülen şef Ömür Akkor, kitapseverler ve yemeğe ilgisi olanlar tarafından büyük bir ilgiliyle karşılandı. Akkor, bütün hayatını neredeyse yemek yemeden geçiren, 3 ay mutfağında ateş yanmamış, bazen sadece hurmayla, bazense su içerek karnını doyurmuş bir Peygamberin düsturundan yola çıkarak hazırladığı 'İlk Dönem İslam Sofrası' kitabının tanıtımından sonra mutfak şovunda hazırladığı aşuresi ile damaklarda unutulamayacak bir tat bıraktı.
34. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı, 15 Kasıma kadar ziyaret edilebilir.
EN SON HABERLER
- 1 İshak Paşa Sarayı’nda tarihe yolculuk
- 2 Sinemaya 34,5 milyon lira destek
- 3 “Bremen Mızıkacıları” Mersin DOB sahnesinde
- 4 Çağdaş edebiyatın altın kalemi hayatını kaybetti
- 5 Dijital sanatın kalbi AKM’de atacak
- 6 ‘500 dansçımızla stadyumda gövde gösterisi yapacağız’
- 7 Kidman’a yaşam boyu başarı ödülü
- 8 ‘Sıra dışı ve sıkıcı olmayan bir film yaptık’
- 9 Yarım asırlık sanatın izleri sergide
- 10 Sözcük Eş Anlamlısı Nedir? Sözcük Kelimesinin Eş Anlamlısı ve Cümle İçinde Kullanımı