Giriş Tarihi: 26.11.2015 14:54 Son Güncelleme: 26.11.2015 14:59

Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor

Yarışmalardan dereceyle dönen Pizza ustası Malatyalı şef aşçı Kenan Culum 25 ülkeden katılımın olacağı uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Garson olarak başladığı meslekte pizza alanında kendini geliştiren ve Türkiye'deki yarışmalardan dereceyle dönen Malatyalı şef aşçı Kenan Culum, 25 ülkeden katılımın olacağı uluslararası yarışmada ter dökecek.

Kendine özgü tat ve şekillerde pizzalar yapan Culum, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenecek Ustalar Pizza Yarışması'nda geleneksel baharatlar kullanarak yapacağı pizzayla Türkiye'yi temsil edecek.

Culum, yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren aşçılığa ilgi duyduğunu, yemek ve özellikle pizza yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Garson olarak başladığı mesleğinde bir süre sonra mutfağa geçtiğini ve uzun süre bulaşıkçılık yaptığını anlatan Culum, daha sonra pizza yapmaya yöneldiğini belirtti. Bu alanda kendini geliştirebilmek için yıllar önce Antalya'ya gittiğini ifade eden Culum, alanında uzman şeflerden pizza yapımı eğitimleri aldığını aktardı.

Pizzada kedine özgü lezzetler yaratmaya çalıştığını dile getiren Culum, "Mesleğimi çok seviyorum. Askerliğimi bile pizza ustası olarak yaptım" dedi.

"Derece bekliyorum"

Kendini her geçen gün geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Culum, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 19 yıldır bu işi severek yapıyorum. Daha önce Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda pizza yapmada çeşitli dereceler elde ettim. Şu an ise İstanbul Pizza Ustaları ve Aşçıları Birlikteliği'nin (PABİRDER) desteğiyle 11-14 Şubat tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında yapılacak Ustalar Pizza Yarışması'na katılacağım. Orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Her şeyden önce o yarışmaya katılmak benim için bir onur, şereftir. Orada uluslararası şeflerle tanışacağım. Tabii ki hedef olarak derece bekliyorum, bunun için hazırlanıyorum. Farklı pizzalar yapıp, farklı tatlar sunmayı hedefliyorum. Yarışmadan dereceyle döneceğime inanıyorum."

"Türkiye'nin geleneksel baharatlarını kullanarak yarışacağız"

Culum, yarışmaya 25 ülkeden şeflerin katılacağına işaret ederek "Yarışmaya farklı ülkelerden katılan pizza ustaları var. Tabii ki İtalyanlar da var. Dünyanın en iyi pizza yapan insanları. Biz de onlardan geri kalmamak adına farklı sunumlarla Türkiye'nin geleneksel baharatlarını kullanarak yarışacağız. En azından onlarla yarışacak duruma gelmemiz bizim için çok önemli. Bu doğrultuda hazırlıklarımız sürüyor. Yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.