Pazar 24.01.2016 00:00

Tatlısının lezzeti mayasında gizli

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Remzi Kaya, 49 yıldır aynı hamur mayasını bir sonraki güne devrederek tatlı yapıyor.

Tatlıcılığı babasından öğrenen Kaya (75), mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor. İlk başta evinde yaptığı tatlıyı mahalle ve köylerde satışa sunan Kaya, şu anda iki pastaneyle hizmet veriyor.

"1967'de yaptığım hamurun bir kısmını maya olarak ayırıyorum"

Hamurda mayanın çok önemli olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu:

"Elbette ustalık önemli ama kullandığınız malzemeler de tatlıyı diğerlerinden ayırıyor. Benim sırrım ise 49 yıldır aynı mayayı kullanmam. İşe ilk başladığım 1967 yılında yaptığım tatlı hamurunun bir kısmını maya olarak ayırıyorum. Bir gün sonraki hamuru da bu mayayla yapıyorum. Bu işlemi 49 yıldır sürdürüyorum."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.