Tatlısının lezzeti mayasında gizli
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Remzi Kaya, 49 yıldır aynı hamur mayasını bir sonraki güne devrederek tatlı yapıyor.
Tatlıcılığı babasından öğrenen Kaya (75), mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor. İlk başta evinde yaptığı tatlıyı mahalle ve köylerde satışa sunan Kaya, şu anda iki pastaneyle hizmet veriyor.
"1967'de yaptığım hamurun bir kısmını maya olarak ayırıyorum"
Hamurda mayanın çok önemli olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu:
"Elbette ustalık önemli ama kullandığınız malzemeler de tatlıyı diğerlerinden ayırıyor. Benim sırrım ise 49 yıldır aynı mayayı kullanmam. İşe ilk başladığım 1967 yılında yaptığım tatlı hamurunun bir kısmını maya olarak ayırıyorum. Bir gün sonraki hamuru da bu mayayla yapıyorum. Bu işlemi 49 yıldır sürdürüyorum."
EN SON HABERLER
- 1 İshak Paşa Sarayı’nda tarihe yolculuk
- 2 Sinemaya 34,5 milyon lira destek
- 3 “Bremen Mızıkacıları” Mersin DOB sahnesinde
- 4 Çağdaş edebiyatın altın kalemi hayatını kaybetti
- 5 Dijital sanatın kalbi AKM’de atacak
- 6 ‘500 dansçımızla stadyumda gövde gösterisi yapacağız’
- 7 Kidman’a yaşam boyu başarı ödülü
- 8 ‘Sıra dışı ve sıkıcı olmayan bir film yaptık’
- 9 Yarım asırlık sanatın izleri sergide
- 10 Sözcük Eş Anlamlısı Nedir? Sözcük Kelimesinin Eş Anlamlısı ve Cümle İçinde Kullanımı