Ünü kent sınırlarını aştı
Bursa'da seyyar köfteci Cavit Sertkaya'nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlar, salça, tereyağ ve yeşilliklerle lezzetlendirdiği el büyüklüğündeki köftelerinden tatmak için şehir dışından bile müşteri geliyor.
Bursa'da, 34 yıldır köftecilik yapan Cavit Sertkaya'nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlarla lezzetlendirdiği ve seyyar tezgahında pişirdiği el büyüklüğündeki köfteler ülkenin dört bir yanından müşteri çekiyor.
Sertkaya, yaptığı açıklamada, 34 yıldır köftelerini, dana, koyun ve kuzu kıymasını karıştırarak özenle hazırladığını söyledi.
Köftenin iyi yoğrulmasının önemine dikkati çeken Sertkaya, lezzetinin buna bağlı olduğunu belirtti.İyice yoğurduğu köftelere müşterinin isteğine bağlı baharat kattığını ve garnitür olarak da arzuya göre tereyağ, salça ve her türlü yeşilliği kullandığını anlatan Sertkaya, köfteleri doğal yöntemle müşterilerinin gözü önünde hazırladığını dile getirdi.
Hazırladığı köftede katkı maddesi bulunmadığını ifade eden Sertkaya, "Köfteleri insanların gözü önünde hazırlıyorum ve ne yediklerini görüyorlar. Bir kere tadan mutlaka yine geliyor. Köftemi yemek için farklı şehirlerden gelen insanlar dahi oluyor" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Kocaeli Şehir Tiyatroları, Prestijli Afife Tiyatro Ödülleri'nde 7 dalda aday
- 2 Recep Ayyılmaz Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü olarak atandı!
- 3 Kasımpaşa Mevlevihanesi açıldı
- 4 Mikro detaylar sergisi AKM’de
- 5 70. Sait Faik Ödülü sahibini buldu
- 6 Kız kardeşlerin resim sergisi büyüledi
- 7 Tarihten izler taşıyan mektuplar sergide buluştu
- 8 Verdi’nin başyapıtına yoğun ilgi
- 9 “Osmanlı'dan Günümüze Koku Şişeleri” sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açıldı
- 10 Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali başlıyor