Pazartesi 11.07.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 15.07.2016 14:01

Eray Kılıç ile Ye-Di De Ye-Di Bodrum

Sirene Luxury Hotel & Mavi Cove restoran

Geçtiğimiz seneye kadar Marriot olarak bilinen otel bu sene ufak dokunuşlarla oldukça da luxury olarak Sirene ismini almış. Burası Gümüşlük – Yalıkavak sınırındaki özel bir koya kurulmuş 102 oda, 13 özel havuzlu hamamlı saunalı villanın olduğu, Bodrum'un 3000 metrekarelik en büyük spasının da içinde olduğu gerçekten efsane bir tesis. Bırakın odaları havuzu bile deniz manzaralı. Sonsuzluk havuzu demişler adına da, içerisindeyken uzaklara dalıp akşam acaba Mavi Cove Restoran'da dana madalyon mu yesem yoksa barda bir şeyler mi içsem ya da yok yok çok düşündüm başım ağrıdı ben en iyisi başıma masaj mı yaptırsam diyerek havuzdan çıkabilirsiniz. YE-RİM!

No 81 Hotel ve Daze Restoran

Bu yıl 2. Sezona merhaba diyen Türkbükü'nün en iyi aile işletmelerinden, No 81 otel ve Daze restorandan bahsetmek istiyorum. Karakaya ailesi işlerinde oldukça hassaslar, her şey ile teker teker ilgileniyorlar, hele Pamir yan tarafta bulunan evine dahi gitmiyor canım arkadaşım. Tesis çok lüks, tertemiz ve yepyeni. Önünde kocaman iskelesi ve mis gibi bir denizi var. O iskele akşamları Daze restorana dönüşüyor. Çantayla para verip aldıkları efsane tabaklarda, şef Arif Solukanoğlu leziz yemekler sunuyor. Garsonlar, barmenler, komiler herkes işine çok hakim. Yemek sonrası bara geçip birbirinden ünlü djlerin çaldıkları müziklerle dans edebilirsiniz. Herşeyini şiddetle tavsiye edebileceğim bir marka. YE-RİM!

Gizia 5 Oda

Evet yanlış duymadınız, Ali Sayar ile saydık tam 5 oda. 8 yıllık bir işletme burası, Ali Sayar 7 den 77'ye herkese hitap eden çok başarılı ve tanınmış bir işletmeci, haaa bir de dj. Gerçekten dj, ben çok eğleniyorum onun parça seçimlerinde, hatta bu akşam da orada eğleneceğim. Ali Sayar Salı, Cuma ve cumartesi günleri yemekli dj set programı yapıyor, yemek sonrası da gidebilirsiniz ama yer bulamayabilirsiniz. Bektaş'a selamımı söylerseniz belki barda falan ayarlar ama. Ben en çok 5 Oda'nın bol çeşitli kahvaltısını seviyorum. Başka yerde kalsanız dahi orada bir kahvaltıya gidin bayılacaksınız, YE-RİM!

Atılay Balık


Bu yazımın sonunda değil başında YE-RİM demek istiyorum çünkü burayı çok seviyorum. Atılay abi ve oğulları levrek lokum, pardon Oğulcan (seni levrek lokumdan daha çok seviyor bence ki tüm Türkiye hayran o lezzete) işin her anında başındalar, başarı da öyle geliyor zaten. Türkbükü'nde gidilecek 2-3 balık restoranından biri. Mezeler en az levrek lokum kadar başarılı, ara sıcaklar leziz, üzerine de bir levrek lokum ohhh tamam. Bu arada kokoreç var biliyor musunuz hem de süt kuzu, ben artık her gidişimde kokoreç yiyorum çaktırmayın.

X Beach & Ginger restoran

Highlight otelin içerisindeki Bodrum'un Yalıkavak'ın EN parantezinde; konforlu, temiz denizli, iyi servisli, lezzetli, localı, havlulu plajı burası. Eeee işin başında Tayfun Topal olunca operasyonu da Gürsel Avcu yönetirse EN'leri çoğalıyor mekanın. Denizin ortasındaki locada pervane sizi serinletirken, yanınızda bulunan yeşil bayrağı kaldırınca yanınıza hemen bir personel gelip sizden sipariş alabiliyor, denize girerken ise özel kasanıza cüzdanınızı bırakıp telefonunuzu güneş enerjili şarja takabilirsiniz. Karnınız çok acıktıysa hemen yan tarafta bulunan ve kendinizi yurtdışında hissedeceğiniz Ginger adında bir restoran var, menü zengin ve gerçekten çok lezzetli. Ben kuşbaşılı pide, yoğurtlu köfte ve trüflü patates söyledim nam nam nam yapa yapa YE-RİM dedim!

Garo's

Adından da anlaşılacağı gibi Garo beyin mekanı burası. Garo's u tek kelimeyle bana anlat deseler beş kelime ile "çooook lezzetli ve adaletli fiyat" diyebilirim. Mekanın ambiyansı zaten müthiş. İskelenin üzerinde masalar, fonda çalan müzikler, eski tip ampüller ile ışıklandırma, iskeleye bağlı bir kayık, kayığın içinde birbirine aşık bir çift manken. Hatice Teyze doğal ürünlerden gelen ürünlerle de lezizleşen tatlılar ile yapılan final, YE-RİM! Bu arada seneye o çiftin arasına bir de çocuk manken mi koysak artık?

Kuum beach & Kuumsal balık

Ersin Süzer'in sektör, işletmecilik ve lezzete olan hakimiyeti ve bilgisi işte koskoca bir marka olan Kuum'u doğuruyor. Kuum otelin plajı Kuum beach hep iyi, hep kaliteli, hep eğlenceli. Ben açıkçası çok rahat ediyorum orada. Bar muhteşem, size özel localar keza… Suat Ateşdağlı ve Doğuş Çabakçor ile happy hourlar gerçekten çok happy. Akşam ise o iskelenin diğer tarafında keyifle dekore edilmiş, deniz ile iç içe ve lezzetin doruklarında bir mekan karşılıyor sizi. Kuumsal balık; içeriye girin, etrafa 7 saniye bakın, meze dolabından taze mezelerinizi seçin sonra masanıza oturun. Bana bir teşekkür edin ve ışıklandırılmış denize ekmek atın olur mu? balıkların şovunu da Snap atmayı unutmayın. Oradaki tüm menüyü YE-RİM!

BODRUM YE-DİKODULARI

Mufla Plaj'da havlu olmadığından bir insanın 37 derece sıcakta denizden çıktıktan sonra 7 dakikada kuruyabileceğini öğrenmiş oldum akşam 7 ye kadar da 7 kez havlu istememe rağmen havludan eser yoktu.

Nedim Binler ve kurmayları Yüksel Yılan, Cemil Acar, Nurettin Yeşiltepe ve Dj Can Parlak yine Sess'te istikrarlı bir şekilde iyi bir kitleyi aynı Nişantaşı'ndaki gibi eğlendirmeyi başarıyorlar, şöyle söyleyeyim Bodrum boşken bile orası hep doluydu, ellerinize sağlık güler yüzlü güzel insanlar.

Huqqa'da işler yine muazzam, insanlar sıra bekliyor, her şey iyi hoşta masalara zorla konulan meyve ve çerez tabağına 58 TL yazmak neden? Yönetimin Tophane'deki Ali Baba'ya özendiğini düşünmüyorum.

Cemal Yarar yine Türkbükü'ne yarar bir markayı Mavi otelin önünde hayata geçirmiş, iyi kokteyller içip çoluk çocuksuz eğlenmek isterseniz Biber doğru adres.

Casita 33. Yılını kutluyormuş, eee bir mantınızı yeriz o zaman Haluk abi.

Tayfun Topal'ın X Beach'i gerçekten çok iyi, içerisindeki Ginger restoran efsane, ayaküstü sohbet ederken abi YE-DİKODU köşeme yazacağım bir dedikodun yok mu dedim olmaz mı dedi. Cihangir'deki Mono vardı ya orayı aldım Hazine diye çok şık bir mekan yapıyorum dedi, merakla bekliyoruz Jupiter group'un bu yeni markasını.

Son olarak La Plaj'a da uğradım, gördüğüm en şık plajlardan diyebilirim, mimariye oldukça fazla para harcanmış Candan Topdemir işletmesinde, Süleyman Dilek'in et pişiriciliğinde, Kerimcan Durmaz djliğinde, yazıya Derya Uluğ 'u da eklersek hakikaten her yaz orada eğlenceli Hadise'ler olur. Bu arada şuan bile Okyanus'u dinliyorum Derya.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.