Cumhuriyet’e Doğru oyunu ayakta alkışlandı
Cumhuriyetin 100. yılı projeleri kapsamında Vakıfbank ana sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" adlı tiyatro oyunu; Ankara, Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat ve İzmir'in ardından İstanbul'da izleyici ile buluştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de oyunun İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki gösterimine katıldı. Sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından davetlilerin yer aldığı gösterimi izleyenler arasında tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Haldun Dormen, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, oyuncu Serdar Gökhan, Okan Bayülgen ve Suzan Kardeş, gazeteci Uğur Dündar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz da vardı.
Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türk milletinin desteğiyle Milli Mücadele'yi başlatması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu anlatıldığı oyun ayakta alkışlandı. Duygu yüklü sahnelerin olduğu oyunun bazı bölümlerinde izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.
DEV KADRO
110 kişilik dev sanatçı kadrosunda başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor. Eser Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül'ün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi.
BAKAN TEKİN: 3 YIL ÇALIŞTIK
İzleyiciden büyük alkış toplayan oyunun ardından sahneye çıkan Bakan Tekin, tüm ekibe tebriklerini iletti, oyunculara çiçek takdim etti. Yaklaşık 3 yıldır kurgulamaya çalıştıkları "Cumhuriyete Doğru" oyunu projesinin hayata geçirilmesine Volkan ve Bora Severcan'ın vesile olduğunu anlatan Bakan Tekin sahnede performanslarıyla karakterle hayat veren tüm sanatçılara ve seyircilere teşekkür etti.
ÇOK İYİ BİR EKİPLE ÇALIŞTIK
Oyun öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan oyunun yazarı ve yönetmeni Bora Severcan, eseri kaleme alıp yönettiği için büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek, iyi bir oyuncu ekibiyle çalıştığını söyledi. Oyuncu Volkan Severcan, cumhuriyetin kuruluşunu bir tiyatro oyunuyla anlattıklarını söyleyerek, "25 Kasım'da Ankara'da, ondan sonra Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat ve İzmir'de sahneledik. Şimdi de İstanbul'dayız. Bu oyun hepimiz için çok heyecan verici. Projede çok emeği olan Milli Eğitim Bakanımıza ve projenin fikir babası Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş'a ben çok teşekkür ediyorum." dedi.
EN SON HABERLER
- 1 2025 yılının en beğenilen dergisi Vogue Türkiye oldu!
- 2 Türk müziği üstatlarının sayısı artacak
- 3 Aliya’nın ‘Özgürlüğe Kaçışım’ı İstanbul’da yankılandı
- 4 Viyana Mozart Orkestrası, AKM’de konser verdi
- 5 Kültür Yolu Festivali sanata ilham oldu
- 6 Bakan Ersoy duyurdu: İstanbul’da dizi ve film çekim saatlerine standart getirildi
- 7 Tarihi kalede görkemli müze
- 8 Melis Fis 1 yılda 81 ilde konser veren ilk kadın müzisyen oldu!
- 9 Şiirle bayraklaşan hayatlar
- 10 Çanakkale’nin hafızası Avrupa yolunda