Narlar, ağızda nefis bir tat bırakan parlak kırmızı tohumlarla dolu muhteşem sonbahar/kış meyveleridir. Tadı turunçgillere benzer, biraz ekşi, biraz tatlı, ve C vitamini, lif ve antioksidanlarla doludur. Narın çekirdeklerini çıkarmak, bir kez alıştığınızda kolaydır. En güzeli de, bu yöntemde etrafı kirletmenize gerek olmamasıdır. Kesme tahtası gerekmez ve endişelenecek bir dağınıklık olmaz!
Tek başına tüketebileceğiniz gibi hem salatalara hem de çeşitli tatlılara ve hatta yemeklere dahil edilebilirler. Peki nar nasıl kolay ayıklanır? İşte cevabı…
NAR NASIL SEÇİLİR?
Narlar genellikle süpermarketlerin meyve-sebze reyonunda Ekim sonu ile Kasım başı arasında görünmeye başlar. Boyutlarına göre ağır olan narları seçin (meyve ne kadar ağırsa o kadar sulu olur).
Narla çalışmaya başlamadan önce mutlaka önlük giyin ve leke tutmayan bir çalışma yüzeyi kullanın çünkü nar suyu sıçrar ve leke bırakır (ve nar suyu lekelerini çıkarmak zordur).