19.90 TL’ye aşk pastası
Bugün İdilika'nın ekonomik sofrasında Sevgililer Günü haftasına yakışır bir konseptte evde sevdiklerimize pasta yapıyoruz. Bu tarz havalı pastaların satış fiyatları aldı başını gidiyor, hal böyle olunca da iş başa düşüyor. Kırmızı kadife kek, esasen tam yağlı sütten elde edilen ve asidik bir tat taşıyan buttermilk'ten elde ediliyor. Ancak biz hem Türkiye'de buttermilk bulamıyoruz, hem de uygun fiyata evde kendimiz yapabiliriz diye düşündüm ve pratik buttermilk tarifini sizler için hazırladım.
KIRMIZI RENKTE AŞK KEKİ
Son 10 yıldır Amerika'da popüler olmuş red velvet cake (kadife dokulu kımızı pasta) her daim kıpkırmızıdır. Kimi zaman pancar ile, kimi zaman kakaonun yapısında bulunan antosiyanin isimli kırmızı renk madde sayesinde kırmızı rengi alır.
PEKİ SEVGİLİMİZ YOKSA?
Sevgilimiz yoksa herkes çiçek, böcek, aşk şarkıları ve oyuncak ayılar ile haşır neşirken biz de boş durup onları izlemeyelim bence. Günün anlam ve önemine binayen sevdiklerimize, ailemize ve arkadaşlarımıza bu pastadan hazırlayıp, hatta kalpli kek kalıbında pişirerek kendimize ve çevremize tatlı bir hoşluk sunabiliriz.
Marketlerde satılan bezelerden alıp (ya da yumurta beyazı ve pudra şekerini çırpıp ardından şekil verip yağlı kağıda sıktıktan sonra fırınlayarak elde ettiğimiz bezelerle) süsleyebiliriz. Renkli ve çeşitli dağ meyvelerini de ekleyerek pastanın etrafına gelişi güzel yerleştirip renklendirebiliriz.
Mükemmel bir aşk keki için püf noktaları
KREMASI İÇİN :
YAPILIŞI: Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kenara alıyoruz. Ilıtıp oda sıcaklığına getirdiğimiz süt ile sirkeyi karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz. Kek hamurunu hazırlamaya başlarken öncelikle oda sıcaklığına gelmiş tereyağını alıp şekerle birlikte çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oda ısısında bekleyen ve hatta koyulaşan sütü kırmızı gıda boyası ile karıştırıyoruz. Kakaolu un karışımını ve sütü azar azar ekleyerek ve çırparak tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. 22 cm'lik kelepçeli ve yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Krema için, labne ve krem şantiyi karıştırıyoruz ve en son kremayı ekliyoruz, hepsini çırpıyoruz ve mutlaka buzdolabında soğutuyoruz. Kıvamlı olması için soğutmak gerekiyor. Keki ortadan ikiye kesiyoruz, mümkünse aralardan parçalar kesip ufalıyoruz ve krema ile karıştırıyoruz. Keklerin arasına etrafına ve üzerine krema sürüyoruz. Ufaladığımız parçaları üzerine dökerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Yeni tanıtım yayınlandı: Şimdi "Alan" kazanma zamanı
- 2 Şarkıcı Lara estetik sonrası yaşadıklarını ilk kez anlattı: Şuurumu yitirdim!
- 3 Sinan Akçıl'dan eski sevgilisi Müjde Uzman'a ilginç gönderme! 'Tükense bende tükenirdi'
- 4 Yeşim Ceren Bozoğlu bir deri bir kemik kaldı! 60 kilo veren güzel oyuncu bakın nasıl zayıfladı!
- 5 Kardeşlerim’de Süsen’in başı belada!
- 6 Osman Bey Ulcay’ın cezasını kesti! Kuruluş Osman seyirciyi ekrana kilitledi!
- 7 Aşkın Nur Yengi ile Haluk Bilginer'in kızları Nazlı annesinin izinde! 17 yaşındaki Nazlı Bilginer müziği seçti...
- 8 'Yüzyüzeyken Konuşuruz' gitaristi Can Tunaboylu'ya hakimden dikkat çeken soru “Tırnakları kırılmış, kanamış o nasıl oldu”
- 9 Babası meğer Fenerbahçe'nin efsane ismiymiş! İsmail Hacıoğlu'nun babası kendisinden ünlüymüş...
- 10 Doğal güzel zannedenler büyük hüsrana uğradı! Ünlü oyuncu Ezgi Eyüboğlu da tamamen estetikli çıktı