Elmalı şöbiyet

  • Günaydın
  • Pazartesi 05.12.2017

20 adet baklavalık yufka
Bir kase eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz Elma marmeladı için:
3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın Elmalı şöbiyet Yapılışı: Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Şekerle birlikte kısık ateşte pişiriyoruz, piştiğinden emin olduktan sonra tarçın ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Baklava yufkasını seriyoruz, üzerine yağ karışımını sürüyoruz ve bir kat daha seriyoruz. Üzerine elma marmeladını sürüp ceviz serpiştiriyoruz. İstediğimiz şekilde kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kaymak ya da kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI

Elmalı baklavayı gül şeklinde sunmak istiyorsanız, sararken yufkaların kurumaması dikkat edin. Bunun için üzerlerine nemli bir bez serebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN