29.90 TL’ye sofra
Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence.
En sevdiğim çorbalardan biri olan közlenmiş kırmızı biber çorbası yaptım. Bu çorbanın en önemli özelliklerinden biri, içine gizlediğim süprizi.
Uygun bütçeli ancak lezzetinden asla taviz vermeyen bir karnıyarık yaptım.
Hatta püf noktasında belirttiğim gibi patlıcanları kızartmaz fırınlarsanız çok daha hafif ve leziz bir sonuç alırsınız.
Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz.
Buyurun ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz.
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI
MALZEMELER
SERVIS IÇIN:
YAPILIŞI: Biberleri közlüyoruz, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyoruz. Yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine doğanmış közlenmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz. Arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıp kremayı ilave ediyoruz, iki dakika daha kaynatıp blendar'dan çekiyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz ve çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soranlara söylemiyoruz.
KURU MEYVELİ MUHALLEBİ
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz
MALZEMELER
SÜSLEMEK IÇIN:
TAVUK KIYMASINDAN KARNIYARIK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyup kızartıyoruz ya da fırında közlüyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğrayıp soteliyoruz. Pişince tavuk kıymasını ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekikle lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanların ortasına tavuklu harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz üzerini çeri domateslerle süsleyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...