3. Ulusal Aşçılık Kampı'ndan notlar
Öğrenciler kamp boyunca kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoaya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden sushi'ye kadar geniş bir yelpazede eğitim aldı. Destekçilerin katkılarıyla gerçekleşen kampta, aşçı adaylarına ayrıca sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminerler verildi. Beni bu proje de en etkileyen kısım Mengen Aşçılık Okulu mezunlarının, mezun oldukları okullarına yıllar sonra gelerek Türkiye'nin dört bir yanında gastronomi eğitimi alan aşçı adaylarına bir hafta süreyle eğitim vermeleri oldu. Profesyonel hayatlarında her biri son derece başarılı olan şeflerimizin, işlerini bırakıp büyük fedakarlıklar ile gönüllü olarak aşçılık mesleğini, hızlandırılmış bir kurs olarak vermek istemeleri çok etkiledi beni.
Son gün, ben de onlarla beraber korteje katıldım. Benim gibi gönlünde mutfak olan dostlarla, öğrencilerle, şeflerimizle Mengen sokaklarında bando eşliğinde yürümek şahane bir hatıra oldu.
MÜTHİŞ YEMEKLER PİŞTİ
Kamp boyunca hem derslerde inanılmaz yemekler yapıldı, hem de şeflerin hazırladıkları öğle ve akşam yemekleri çok etkileyici idi. Ee tabii o kadar profesyonel şef bir araya gelince, ziyafet kaçınılmazdı. Son gün Şef Osman Hızarcıoğlu, tüm hocalara, öğrencilere ve biz misafirlere Mengen soslu dana antrikot pişirmişti. Ben de hemen kendisinden tarifini alıp sizinle paylaştım.
Bugünlük benden bu kadar, Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
MENGEN SOSLU ANTRİKOT
Mantar sosu için:
Yapılışı: Öncelikle yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine havuç, soğan, sarımsak, kereviz sapı, defne yaprağı ve tüm taze baharatları doğrayarak diziyoruz. Üzerine antrikotu bütün olarak yerleştiriyoruz. Tane karabiber serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında dört saat pişiriyoruz. Diğer yandan, biber, mantar, kabak ve havucu jülyen doğrayıp haşlıyoruz. Tavada tereyağı ile kavuruyoruz. Ayrıca bir miktar soğan, sarımsak ve mantarı ayrı bir tavada kavuruyoruz. İçine çok az un ilave ediyoruz. Varsa et suyu ile açıyoruz ve sos yapıyoruz. Tuz, karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Sosumuzu süzüyoruz. Servis ederken tabaklara önce sebzeleri yerleştiriyoruz. Üzerine bütün antrikotu koyup son olarak mantar sosunu döküyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 2 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 3 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 4 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 5 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 6 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...
- 7 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 8 Şevket Çoruh’tan güldüren ‘Serenay Sarıkaya’ esprisi
- 9 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 10 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!