30 dakikada dizi keyfi
PATATESİN EN GÜZEL HALİ
Patatesin ev sevdiğim hali, bu hali olsa gerek. İspanya'nın meşhur atıştırma geleneği olan, bazen parmak parmak, bazen de küp küp karşımıza çıkan bu son derece çıtır patatesler, tam isminin hakkını veriyor doğrusu: Patatas bravas, bravo patatesler dercesine patateslerin çıtırlığını ve lezzetini alkışlatıyor yiyenlere.
Patatas bravasın en yakın arkadaşı şüphesiz daimi eşlikçisi aioli sos oluyor. Bu bir çeşit dip sos esasen. Ben de sevenleri ayırmayalım diye düşündüm ve bu karnesi bravolar ile dolu patatesleri, aioli sosa çok benzeyen bir sos ile beraber servis ettim... Size bugün ikisinin de tarifini yazdım.
40 YIL HATRI VAR
İçine Türk kahvesi kattığım bu tatlı; hem çok hafif, hem de dizi sonrası kahve keyfi için enfes bir alternatif oldu.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
NEFİS ÇITIR TAVUK
Yapılışı: Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Limonu isterseniz hiç sıkmayabilirsiniz. Biz daimi diyette olduğumuz için ben kızartmadım, fırınladım; siz elbette çıtır çıtır da kızartabilirsiniz.
SOSLU PATATES
Sos için:
Yapılışı: Bebek patatesleri, kabuklarını iyice yıkadıktan sonra kabukları ile haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ortadan ikiye bölüp tuzlayıp çıtır çıtır olana dek kızartıyoruz.
Sos için: Sarımsağı ezip yumurta ve hardalla iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve ayçiçek yağını ilave edip kuvvetli bir şekilde, mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip patateslerin yanında servis yapıyoruz.
TÜRK KAHVELİ KUP
Yapılışı: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kahveyi ilave ediyoruz. Mikser ile 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Kupu, köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız, kıvamı daha güzel olur. servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Esra Erol’da şaşırtan olay! Öldü sandığı annesine 33 yıl sonra kavuştu!
- 2 Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’ın ayrıldığı iddia edilmişti! Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’tan şaşırtan hamle!
- 3 Çağla Şıkel'in 9 odalı süper lüks villası göz kamaştırdı! İşte Çağla Şıkel'in 2 oğluyla yaşadığı evi...
- 4 Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in ilk göz ağrısı Ali koca delikanlı oldu! "Doğduğunda ayağı serçe parmağım kadardı..."
- 5 Duayen sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
- 6 'Kara Melek'in saçlarına aklar düştü! 48 yaşındaki Sanem Çelik'in son hali hayranlarını şoke etti!
- 7 Ünlü çift Can Bonomo ile Öykü Karayel'in oğulları Roman sevimliliğiyle "Maşallah" dedirtti! Babasının kopyası...
- 8 Serdar Ortaç'tan eski eşi Chloe Loughnan'a gönderme! 'Boşandım, daha iyisi geldi'
- 9 Serdar Ortaç göbeğinden zeytin yemişti! 47 yaşındaki İlknur Soydaş estetikle bambaşka biri oldu
- 10 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle