30 dakikada harika sofralar
Mutfakta çalışırken hem zamanla yarışmak, hem de aynı anda lezzetli ve güzel sunumlu tabaklar çıkartabilmek gerçekten büyük maharet gibi görünse de, emin olun kısa sürede mutfakta az zamanda çok işler başaran biri olacaksınız. Bir kere size önerdiğim mönülerden birini denerseniz göreceksiniz ki, lezzetli ve farklı yemekler hazırlamak hiç de zor değil.
KURUYAN SEBZELER...
Kurutulmuş patlıcandan hazırladığım pane harcı o kadar farklı ve lezzetli ki ancak deneyerek yorumlamanız lazım. Kurutulmuş patlıcan kadar, kurutulmuş biber ve kurutulmuş kabakları da, galeta unuyla beraber un haline getirip bir kavanozda muhafaza ederek bu son derece sıra dışı pane harcını elinizde her an hazır tutabilirsiniz.
Taze patatesten yapılan parmak patatesi sevmeyen var mıdır aranızda? Sarımsaklı, tatlı, ekşi ve acılı bu sos, kızarmış patateslere o kadar çok yakışıyor ki, bir kilo patates kızartmasını şahsen oturup tek başıma yiyebilirim. Damağımın en yakın dostu, lakin benim en baş kalorili düşmanım olan bu enfes soslu patates kızartmasını, tüm zararına rağmen öneriyorum, çünkü müthiş birşey.
Belki bir tık daha sağlıklı olması için, parmak patatesleri fırınlayıp sonra sıcakken sosla buluşturabilirsiniz.
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyup parmak şeklinde dilimliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrı bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine acı sosu, balı, limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pulbiber ekliyoruz. Sosu patateslerin yanında servis ediyoruz.
KARADUTLU MUHALLEBİ
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Muhallebi malzemelerini bir araya getirip henüz ocağın altını açmadan iyice çırpıyoruz. Ardından orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Karadutlu sos için; tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Muhallebiyi, cam bir kaba döküp üzerine karadutlu sosu gezdirerek servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Muhallebiyi soğuttuktan sonra sosu ilave ederseniz, sos ile muhallebi birbirine karışmamış olur.
SEBZE PANELİ TAVUK
YAPILIŞI: Kurutulmuş patlıcan ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondodan çekiyoruz. Tavukları hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta dinlendiriyoruz. Ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Tavukları arkalı önlü pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Esra Akkaya evlat sevgisini Etiyopyalı Can ile tatmıştı... Esra Akkaya’nın "Rengini sevdiğim evladım" dediği oğlu Can büyüdü! Son paylaşımına yorum yağdı!
- 2 “Anneler yüreğinde sonsuz sevgi taşıyan mucizelerdir” Ünlü isimlerden duygusal anneler günü paylaşımları!
- 3 Kuruluş Osman’ın Temirboğa’sı Tezhan Tezcan ünlü sanatçının oğlu çıktı! “En fanatik takipçim annem”
- 4 Oyunculuktan önceki mesleği şaşırttı! Pelin Akil “Annem hala o eşyaları saklıyor”
- 5 Alişan'dan kaybettiği kardeşi Selçuk Tektaş'ın doğum gününde yürek burkan paylaşım: Sen gittiğinden beri...
- 6 “Bolivya’da ölümden döndük” Ünlü şarkıcı Buray yurt dışı gezilerindeki zor anlarını anlattı!
- 7 Şarkıcı Doğuş’tan yıllar sonra gelen itiraf! “Küsüp bunalıma girdiğim zamanlar…”
- 8 Afişe kızıp oyunculuğu bıraktı bakın şimdi ne yapıyor? İşte Hababam Sınıfı'nın Bozum Cahit'i Cengiz Nezir'in değişimi!
- 9 10 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Yargı’nın İclal Savcı’sı Defne Kayalar meğer eşiyle aynı dizide yer alıyormuş!
- 10 Genç yaşta anne olmuştu... Gelinim Mutfakta'nın sunucusu Nursel Ergin'in güzeller güzeli kızı Bengü'yü görenler "Annesinin kızı" dedi