30 dakikada mükellef sofra
Bonfileye kim hayır diyebilir ki, enfes bir bonfile sosu ile karşınızdayım; tavuk bonfileniz var ise onun üzerinden de pekala süzülebilir. Meyveli profiterol isimli bir tatlım var, hani yalancı olanlardan. Bu tatlının adını profiterol koydum çünkü elmalı-armutlu toplar üzerine profiterolün çikolata sosundan döküyorum.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz...
MEYVELİ KOLAY PROFİTEROL
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Elma ve armutu, kabuklarını soyup rendeliyoruz ve iyice suyunu sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve diğer tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Yoğuruyoruz minik toplar elde ediyoruz.
Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Pişerken bitter çikolatayı kırıp içine ilave ediyoruz ve erimesini sağlıyoruz. Soğuyunca üzerine sosu dökerek servis edin.
PÜF NOKTASI
Çikolata sos soğuyunca katılaşacaktır, bunun için bir miktar süt ile sos kıvamı almasını sağlayabilirsiniz.
KREMALI PAZI ÇORBASI
YAPILIŞI:Pazıların yapraklarını yıkayıp beş dakika haşlayın, süzüp sıkın. Piyazlık doğranmış soğanı katıp dört-beş dakika kavurun. Ununu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ve et suyunu katıp orta ateşe pişiriyoruz. Pazıları ilave edip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra kremayı ilave ediyoruz. El blenderı ile çekiyoruz, servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Pazıları blanching yöntemi ile yani kaynar suya atıp ardından soğuk suda şokluyorum. Buzdolabı poşetleri ile porsiyonlayıp buzluğa kaldırıyorum. Çorba yapmak istediğimde poşetinden çıkarıp buzlu olarak doğruyorum.
PRATİK SOSLU BONFİLE
MARİNE İÇİN:
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Marinat malzemelerini hazırlıyoruz ve bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç, mantarı doğruyoruz. Yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz, baharatları ilave ediyoruz. Sotelediğimiz havuç ve mantarları ilave ediyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz bonfile dilimlerini mühürleyerek pişiriyoruz. Üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 3 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 4 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 5 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 6 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...
- 7 Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu’nun annesi güzelliğiyle adeta büyüledi! "Afra'nın kime çektiği belli oldu"
- 8 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar minik kızı Mavi ile parkta bir yandan eğlenirken bir yandan tamir yaptı!
- 9 Zeytin gözlü minik Cemre bebek ilgi odağı oldu! Kızılcık Şerbeti'nin Cemre’sinin annesi kim biliyor musunuz? İşte Doğa ve Fatih'in bebekleri Cemre'nin annesi...
- 10 Şarkıcı Tuğba Ekinci ile yakışıklı oyuncu Birkan Sokullu'nun yatak sahneleri olay oldu! Birkan Sokullu'nun yıllar önceki toy halleri sosyal medyaya damga vurdu