30 dakikada nefis sofra
ÇITIR PATATES PÜRESİ
Sizinle küçük bir püf noktası paylaşmak istiyorum: Patatesler, haşlandıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden hemen tereyağı ve kaşar peyniri ile karıştırılmalı. Böylece çok daha lezzetli olur. Bir porsiyonu ise yaklaşık 491 kaloridir. Patatesin nişasta içeriği yüksek olduğu için, kaşık kaşık yemenizi tavsiye etmiyorum. Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
FIRINDA SÜRPRİZ PATATES PÜRESİ
YAPILIŞI: Haşlanmış patatesleri çatal yardımı ile topak kalmayacak şekilde iyice eziyoruz. Fırın tepsisine ezdiğimiz patatesleri döküyoruz. İçine süt, bir su bardağı kaşar peyniri, tuz ve margarini koyup tekrar homojen hale getirene kadar eziyoruz. Ve patatesleri tepsiye döşüyoruz. Üzerine tereyağı veya margarin ekliyoruz. 250 derece fırına atıyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
TURPLU CACİKİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Salatalıkları soyuyoruz. Turpla beraber rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tuz serpip sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer malzemeyi bir kasede iyice çırpıyoruz. salatalıkları ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve nane ile servis ediyoruz.
KAVUNLU LİMONATA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalı meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Diğer yandan kavunu rondoda çekip limonataya ekliyoruz. Hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.
KAKAOLU CEVİZLİ UN HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tereyağını eritip unu, cevizi ekliyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Unun kokusu çıkmaya başlayınca ve rengi dönünce toz şekeri ilave ediyoruz. İyice kavuruyoruz. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz. Helvanın yarısını ayrı bir kaba alıp içine kakaoyu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve kaşık yardımıyla şekil vererek servis ediyoruz.
KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER
BULAMAK IÇIN:
KIZARTMAK için:
YAPILIŞI: Kıymayı ikiye bölüyoruz. Yanmaz tavaya iki-üç kaşık su ve kıymayı alıp kavuruyoruz. Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanları ekliyoruz. Bir dakika kadar kavurup kıymayı soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan pirinci haşlıyoruz. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alıyoruz. Yumurtayı ve baharatları ekliyoruz. Köfte harcını yoğuruyoruz. Kendini çekmesi ve dinlenmesi için en az iki saat süreyle buzdolabında bekletiyoruz. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alıyoruz. Köftelerimize iri oval şeklini veriyoruz. Köfteleri önce un, sonra ise galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma buluyoruz. En son çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 2 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 3 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 4 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...
- 5 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 6 Şevket Çoruh’tan güldüren ‘Serenay Sarıkaya’ esprisi
- 7 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 8 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!
- 9 Ünlü popçu meğer Bergüzar Korel'in akrabasıymış...İlk kez öğrenenler şoke oldu
- 10 Hababam Sınıfı Güle Güle'nin Gamze'si Yaprak Özdemiroğlu 60'lık taş bebek! Yılların eskitemediği güzellik...