Abant kebabı
MALZEMELER
ELMALI BENYE
Toz şeker ve suyu kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. Elma dilimlerini bulamaca batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğumuş şurubun içine koyun. Üzerini mevsim meyveleriyle süsleyin.
MALZEMELER
ŞURUBU İÇİN:
TAHİNLİ SİMİT
Hamuru için şeker, maya, zeytinyağı, yumurta ve ılık suyu karıştırın. Üzerine unu ve mahlebi ekleyip hamur haline getirip 30 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Suya batırın, susam ve çörek otu karışımına bulayıp tepsiye dizin. Kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
ÜZERİNE:
EN SON HABERLER
- 1 Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’ın ayrıldığı iddia edilmişti! Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’tan şaşırtan hamle!
- 2 Çağla Şıkel'in 9 odalı süper lüks villası göz kamaştırdı! İşte Çağla Şıkel'in 2 oğluyla yaşadığı evi...
- 3 Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in ilk göz ağrısı Ali koca delikanlı oldu! "Doğduğunda ayağı serçe parmağım kadardı..."
- 4 Duayen sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
- 5 'Kara Melek'in saçlarına aklar düştü! 48 yaşındaki Sanem Çelik'in son hali hayranlarını şoke etti!
- 6 Ünlü çift Can Bonomo ile Öykü Karayel'in oğulları Roman sevimliliğiyle "Maşallah" dedirtti! Babasının kopyası...
- 7 Serdar Ortaç'tan eski eşi Chloe Loughnan'a gönderme! 'Boşandım, daha iyisi geldi'
- 8 Serdar Ortaç göbeğinden zeytin yemişti! 47 yaşındaki İlknur Soydaş estetikle bambaşka biri oldu
- 9 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle
- 10 45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği bakın ne çıktı