Aceleci sofralar
ACELE SOSLU BONFİLE
MARİNE İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Marinat malzemeleri hazırlıyoruz, bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç ve mantarları doğruyoruz, yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Baharatları ve sotelediğimiz havuç ile mantarları ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz bonfile dilimlerini yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
TARÇINLI HURMALI KUP
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp tarçını ilave ediyoruz. Mikser ile 15 dakika aynı yöne çırpıyoruz. İçine hurmaları ilave edip karıştırıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız kıvamı daha güzel olur. Servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.
MEYVELİ PROFİTEROL
MALZEMELER
PROFİTEROL SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Elma ve armudun kabuklarını soyup rendeliyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Harcı yoğuruyup minik toplar elde ediyoruz. Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Kırılmış bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Sos soğuyunca topların üzerine dökerek servis ediyoruz.
PATLICANLI ACILI SPAGETTİ
YAPILIŞI: Patlıcanları soyup minik minik doğruyoruz ve yüksek ateşte soteliyoruz. Ardından minik minik doğranmış soğan, sarımsak ve Arnavut biberlerini ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip pişiriyoruz. Acı biber sosunu da ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.
KREMALI PAZI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pazıların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı yağda dört-beş dakika kavuruyoruz, unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tuzu ve et suyunu ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Pazıları ilave edip biriki dakika daha pişirdikten sonra kremayı ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Pazıları blaching yöntemiyle hazırlayıp (kaynar suya atıp ardından soğuk suda şoklayıp) suyunu sıkıyorum ve buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırıyorum. Çorba yapmak istediğinizde poşetinden çıkartıp buzlu buzlu doğrayarak çorbaya katabilirsiniz ya da kaynar su dolu tencerenin içine oturtup çözdürebilirsiniz. Mikrodalga fırında ise iki dakika yeterli.
EN SON HABERLER
- 1 Bahar’ın Seren’i Nil Sude Albayrak sosyal medyaya damga vurdu! İşte Nil Sude Albayrak’ın güzelliğinin kaynağı olan annesi!
- 2 Kuruluş Osman'da Osman Bey, Konstantin Palealagos ile yüzleşiyor!
- 3 Kürtaj sayısını duyanlar şoke olmuştu! Yeşilçam’ın fettan sarışını Lale Belkıs 85 yaşında ortaya çıktı! Güzelliğiyle yıllara meydan okuyor
- 4 Ünlü şarkıcı Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi”
- 5 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 6 Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti! Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer…
- 7 Deniz Akkaya telefonuna el koyduğu 15 yaşındaki kızının saldırısına uğradı! Deniz Akkaya'dan şoke eden açıklama: Önce saldırdı sonra balkona kilitledi...
- 8 Bir dönemin en güzel kadınıydı! Brooke Shields şimdi tanınmaz halde...
- 9 Aşk-ı Memnu'nun Beşir'inin son hali beğeni topladı! Beşir'in bu değişimi Nihal keşke görseydi...
- 10 Bahar'ın Dora'sı Yasemin Kay Allen usta oyuncunun kızı çıktı! Annesi Yeşilçam'ın en güzel sarışını...