Akşama buğulama var!
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KREMALI LEVREK BUĞULAMA
BALIK SUYU İÇİN:
BUĞULAMA IÇIN:
YAPILIŞI: Balık suyu için kemikleri soğuk suda yıkayın. Orta boy bir tencereye tüm malzemeleri alıp tamamını soğuk su ile doldurun. Kaynama noktasına getirin ve ara ara köpüğünü alıp en kısık ateşte kapağı açık bir saat pişirin. Hazır olunca süzgeç veya tülbent yardımı ile kepçe kepçe süzün. Kenara alın. Uzun ince doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ilave edin. Sıra ile iri doğranmış biber ve sarımsak ekleyin. Un ilavesi yapıp bir-iki dakika kavurun. Domates ilavesi yapıp iyice karıştırın. Balık suyundan üç-dört kepçe ilave edip karıştırın. Defne yaprağı, tuz, karabiber, bir çimdik şeker de ilave edin. 10 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte tıngırdatın. Kremayı bir kaba alın ve içine sıcak balık sulu sostan birkaç kaşık alıp karıştırın. Karışımı tencereye aktarın. Üçe bölünmüş, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilmiş levrekleri üzerine dizin ve kısık ateşte kapağı açık olarak 10-12 dakika pişirin. Ara ara sosu üstlerine dökün.
BÖĞÜRTLEN PELTESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Dutları ezin, suyunu süzün ve üç bardak dut suyu ayırın. Yetmezse su ilave edin. Tencereye önce şekeri, sonra nişastayı ekleyip ikisini harmanlayın. Üç bardak dut suyunu ilave edin. Nişasta ve şekeri iyice erittikten sonra tencereyi ateşe koyun. Sürekli karıştırarak, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. İki-üç saat buzdolabında bekletip servis edin.
Not: Bu mayhoş pelte Osmanlı geleneğinde pilavın yanında sunulurdu. Osmanlı mutfağında 15'inci yüzyıldan itibaren sürekli bulunan bir tatlıdır.
ÇITIR LAHANA SALATASI
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Karıştırma kabına ince kıyılmış lahana, jülyen doğranmış yeşil biber, rendelenmiş havuç, piyazlık doğranmış soğan ve toz şekeri koyup iyice harmanlayın. Sosu için; tencereye tüm sos malzemelerini koyun. Orta dereceli ateşte iki-üç dakika kaynatın. Sıcak sosu, karıştırma kabındaki salatanın üzerine gezdirin. Hazırladığınız salatayı iyice karıştırıp hemen servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı'nın Savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu meğer kardeşiyle aynı dizideymiş! Abisinin kopyası...
- 2 Yargı’nın Savcı Efe’si Ulvi Kahyaoğlu'nun sevgilisi tanıdık çıktı! Meğer ünlü ismin kızıyla birlikteymiş...
- 3 Evet-Hayır Yarışması ile hafızalara kazınan duayen sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlanıyor!
- 4 Ünlü isimlerden 19 Mayıs mesajları! "Ne mutlu Türkü’m diyene!" Türkan Şoray, Pınar Altuğ, Deniz Seki, Çağla Şıkel, Emre Altuğ...
- 5 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar'a eşinden romantik kutlama! Demet Evgar'dan 44. yaş dansı "Şşş sessizlik bugün en mutlu günüm"
- 6 Kızılcık Şerbeti oyuncularına neler oluyor? Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu alkollü yakalanınca ehliyetini kaptırdı!
- 7 Bahar’ın Nevra’sı 62'lik güzel oyuncu Hatice Aslan’ın gerçek hayattaki oğlu bakın kim çıktı! "Annesi değil ablası gibi maşallah"
- 8 36'lık güzel Sinem Kobal bu kez şaşırttı! Sinem Kobal’ın boyu…
- 9 İbrahim Tatlıses'in torunu Berfin'i gördünüz mü? Tam bir esmer güzeli!
- 10 Yakışık Süperstar'a! Ajda Pekkan'ın 7 milyonluk yeni lüks aracı... Plakası da özel!