Akşama ne pişirsek?
Herkese merhaba. Hepimizi akşama ne pişirsek sorunsalı var değil mi? İnanın benim bile bazen aklıma gelmiyor. Bugün sizin için hazırladığım menüyü, hem çok ekonomik hem de çok pratik bir şekilde hazırlayabiliyorsunuz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KAHVELİ ÇİKOLATALI TRÜF
KAPLAMAK İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak kedidili bisküvilerimizi fermuarlı torbada ya da mutfak robotunda un haline getiriyoruz. Granül kahveyi bir fincana alarak üzerine kaynar su ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sıcak kahveyi çikolatanın üzerine dökerek çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Hazırladığımız harçtan bir miktar alarak elimizle ceviz büyüklüğünde toplar hazırlıyoruz. Trüflerimizi kaplamak için çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Hazırladığımız topları çikolataya bulayarak pişirme kağıdının üzerine yerleştiriyoruz. Buzdolabında çikolatalar tamamen donuncaya kadar bekletiyoruz.
TEL ŞEHRIYELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sıvı yağı tencereye alıyoruz, üzerine şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bulguru ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra salçayı, sarımsağı ve baharatları ekliyoruz. Kaynamış suyu üzerine döküyoruz, tereyağını da ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Pilav suyunu çekip göz göz olunca altını kapatıyoruz.
TAVUKLU BUĞU KEBABI
MALZEMELER
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Soğanı karamelize ediyoruz. Daha sonra kuşbaşı doğranmış eti tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırıyoruz. Domates püresini ilave ediyoruz. Garnitürün suyunu süzüp ekliyoruz. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekliyoruz.
Beşamel sosu için; tereyağını eritiyoruz. Üzerine unu ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz. Üzerine, sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve bir yandan da karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alıyoruz, üzerine beşamel sosu döküyoruz. Üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplıyoruz ve 190 derece fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 3 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 4 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 5 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 6 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...
- 7 Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu’nun annesi güzelliğiyle adeta büyüledi! "Afra'nın kime çektiği belli oldu"
- 8 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar minik kızı Mavi ile parkta bir yandan eğlenirken bir yandan tamir yaptı!
- 9 Zeytin gözlü minik Cemre bebek ilgi odağı oldu! Kızılcık Şerbeti'nin Cemre’sinin annesi kim biliyor musunuz? İşte Doğa ve Fatih'in bebekleri Cemre'nin annesi...
- 10 Şarkıcı Tuğba Ekinci ile yakışıklı oyuncu Birkan Sokullu'nun yatak sahneleri olay oldu! Birkan Sokullu'nun yıllar önceki toy halleri sosyal medyaya damga vurdu