Son Güncelleme: Pazartesi 02.10.2017
Akşama ne pişirsem?
Seneler önce bir yemek programı yapmıştım, programı beraber sundığumuz usta şef Uğur Gömeç'ten öğrendiğim son derece havalı, lakin mütevazi malzemelerle hazırlanan tadına doyum olmayan körili mercimek çorbasını yapmak geldi aklıma. Sonra bir baktım paketlenmiş tavuk göğsü indirimde; nasıl olsa ilham gelir diyerek hemen tavukları sepetime attım.
'Tatlı olarak ne yapsam acaba?' diye düşünürken gözüm mevsimin gözdesi kestanelere takıldı ve kestane püreli, üzeri çikolatalı ve petibör bisküvüli kuplar hazırlamaya karar verdim.
Eve geldiğimde aşağı yukarı nasıl bir akşam yemeği sofrası hazırlayacağıma dair bir fikrim vardı, lakin reçetelerim henüz oluşmamıştı. Aldım tarif defterimi elime, açtım smooth jazz müziklerimi, başladım bir yandan yapıp bir yandan tadıp bir yandan yazmaya…
SOYA SOSLU SARIMSAKLI TAVUK
Yapılışı: Son derece hesaplı, hızlı ve basit bir tavuk tarifi ile karşınızdayım. Bütün malzemeleyi bir kapta karıştırın. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Tercihen bir gece dinlense çok daha lezzetli olacaktır. Ardından teflon tavayı ısıtın ve tavuklar pişene kadar öce yüksek ateşte mühürleyip (suyu içinde kalsın diye) ardından orta ateşte pişirin. Kırmızı soğan ile sotelenmiş haşlanmış bebek patatesler ile birlikte servis edildiğinde enfes oluyor.
KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI
Yapılışı: Tüm malzemeyi aynı anda tenceremize koyuyor, hep beraber kaynatıyoruz. Piştikten sonra blender'da çekiyoruz. Dip not olarak aklınızda bulunsun, aslında köri baharatı diye bir şey yoktur. Köri, 40'ı aşkın baharatın bir karışımı olarak Hint mutfağından bir şekilde modern mutfak kültürümüze girmiş bir baharat karışımıdır.
KESTANE PÜRELİ ÇİKOLATALI KUP
Ayrıca
Püf noktası
Kestane püresini esmer şekerle yaparsanız rengi daha can alıcı olacaktır.
Yapılışı: Kestanelerin üstünü çiziyoruz. İster fırınlıyoruz (bence öyle daha güzel, rengi daha koyu ve parlak oluyor), ister haşlıyoruz. Kestaneleri, su, toz şeker ve ortasına bir kesik attığımız vanilya çubuğunu bir tencerede pişmeye bırakıyoruz. Ardındarn krema ve tarçın ilavesiyle blenderdan çekip soğutuyoruz. Bitter çikolatayı ise benmari usulü eritiyoruz. Servis edeceğimiz kuplara sırasıyla kestane püresi, kırılmış petibör bisküvi ve eritilmiş bitter çikolata dökerek kat kat istediğimiz kadar çıkıyoruz. En son arzu edersek çırpılmış krem şanti, limon kabuğu rendesi ve dondurulmuş böğürtlenler ile servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Çukur'un 'Kemal'i olarak gönüllere taht kurdu! Uğur Yıldıran ve Hadise yıllar önce… Bu hali bildiğiniz gibi değil!
- 2 Yargı’nın yıldızları Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’ndan esprili paylaşım! Sosyal medyaya damga vurdular!
- 3 Aşkı Memnu'nun Adnan'ı Selçuk Yöntem'in 40 yaşındaki oyuncu kızı bakın kim çıktı! Meğer hepimiz tanıyormuşuz...
- 4 Bir döneme damga vurmuştu! Hepimiz onu Asena olarak tanıyoruz ama…
- 5 Körpecik Hülya su gibi! Seren Serengil gençlik karesini paylaştığı Hülya Avşar'a övgüler yağdırdı! "Kimseyi gormedim ben senden daha güzel"
- 6 Ünlü şarkıcı Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi”
- 7 Kolpaçino'nun galerici Şahin'i Serkan Şengül iğne ipliğe döndü tam 65 kilo verdi! Görenler asla tanıyamadı!
- 8 Neslihan Yargıcı'dan şarkıcı Nilüfer'e sert eleştiri geldi! “O itibara yazık”
- 9 Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor
- 10 Ünlülerin merak edilen özellikleri burçlarında saklı... Bakın hangi ünlü, hangi burç?