Akşama ne pişirsem?
SEBZELİ PATATES PÜRESİ ÜZERİNDE IZGARA TAVUK
MALZEMELER
PATATES PÜRESI IÇIN:
YAPILIŞI: Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Haşlanmış pancarı ve havucu da rendeliyoruz. Diğer malzemeler ile karıştırıp hepsini eziyoruz. Kekikli tavuk bonfile için verilen tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Tavukları, en az iki saat sosun içinde dinlendiriyoruz. Ardından tavukları çıkartıp ızgara ediyoruz. Pancarlı patates püresi yatağında servis ediyoruz.
YEŞİL KİNOA SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Çiğ brokoliyi ve yeşillikleri minik minik doğruyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Yeşil harcı kinoalar ile karıştırıyoruz. Üzerini mısır ve közlenmiş kırmızı biberle süslüyoruz
SEBZELİ FIRIN MÜCVER
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabakları soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Balkabağı, patates ve havucu da rendeliyoruz, yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Yumurtları köpük köpük olana kadar ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz. Rendelenmiş sebzeleri ve doğranmış yeşillikleri yumurtanın içine döküp karıştırıyoruz. Koyu bir kek hamuru elde edene kadar un ilave ediyoruz. Harcı yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
MEYVE ŞERBETİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: 2 litre suyu tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan meyveleri yıkıyoruz ve kabuklarını soyup dilediğimiz şekilde doğruyoruz. Meyveleri kaynayan suyun içine döküyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz. Tekrar kaynayınca, içine yarım limonur suyunu sıkıyoruz ve meyvelerin iyice yumuşamasını bekliyoruz. Meyveler yumuşayınca blender'dan geçirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan şerbeti bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Servis yaparken, bardağın yarısına şerbet döküp üzerine soğuk su ekliyoruz.
BADEMLİ MİLFÖY BAKLAVA
MALZEMELER
ŞERBETI IÇIN:
YAPILIŞI Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz, tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföylerin üstüne fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz ve soğutuyoruz. Milföy baklavalar çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.
PÜF NOKTASI
Arzu ederseniz milföy baklavaları üçgen üçgen kapatabilirsiniz, üzerlerine de fırınlamadan önce yumurta sarısı sürebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Pis Yedili'nin Dilkopat'ı Güneş Zavrak tam estetik harikası oldu! İşte Dilkopat Güneş Zavrak'ın son hali...
- 2 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 3 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 4 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 5 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 6 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 7 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...
- 8 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 9 Şevket Çoruh’tan güldüren ‘Serenay Sarıkaya’ esprisi
- 10 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!