Akşama ne pişirsem?
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz akşamlarına yakışacak, aile boyu herkesin çok beğeneceği, hatta misafir bile ağırlayabilecek nefis bir menü ile karşınızdayım. Osmanlı mutfağında pirincin çok önemli olduğunu, önemli bir misafir saraya geldiği zaman zenginlik ifadesi olarak pilav pişirildiğini biliyoruz. Piliç Topkapı da işte o özel davet yemeklerinden sadece bir tanesi. Bugün size öyle bir salata tarifi veriyorum ki, tadına bakınca iddialıyım parmaklarınızı yiyeceksiniz. Yeşil erik ile semizotu geç keşfedilmiş bir ikili bence. Yoğurtlu semizotunu ise sevmeyen yoktur. Bugünlük benden bu kadar. Umarım bu lezzetleri deneyip seversiniz. Sevgi ve selamlarımla.
PİLİÇ TOPKAPI
MALZEMELER
PİLAV İÇİN:
YAPILIŞI:
Pirinci, ılık tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Zeytinyağında dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavuruyoruz. Soğan ekleyip pembeleşene dek kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ekleyip 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane, karabiber ve tuzu ilave ediyoruz. Suyu ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarıda kalacak şekilde bir kasenin içine yerleştiriyoruz. Ortasına pilav koyup kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştiriyoruz, ters çevirip fırın tepsisine alıyoruz. Domates salçasını suda açıp üzerine zeytinyağı ile sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sosu tavukların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
ERİKLİ SEMİZOTU SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Semizotunu yıkıyoruz, suyunun süzülmesini sağlıyoruz. Rendelediğimiz sarımsaklar, tuz, zeytinyağı, yoğurt ve mayonezi pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı servis tabağına alıyoruz. Üzerine semizotu yapraklarını döküyoruz. En üstüne ise ince ince dilimlediğimiz erikleri diziyoruz. Zeytinyağı dökerek servis ediyoruz.
ÇİKOLATALI KEŞKÜL
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Süt, un, nişasta, zeytinyağ ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz ve servis kaselerine döküyoruz. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişiriyoruz ve soğuyan keşkülün üstüne döküyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle
- 2 45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği bakın ne çıktı
- 3 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 4 "Ey estetik sen nelere kadirsin" Şarkıcı Hatice'nin yaptırmadığı yeri kalmadı... Şarkıcı Hatice'nin son haline bakın!
- 5 Sene 1998...Şimdi ekranlarda fırtınalar estiriyor! Tanıyabildiniz mi?
- 6 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma tarihi belli oldu! Ayrılığın perde arkası şoke etmişti! 'Meğer birçok kadınla..."
- 7 İbrahim Tatlıses ile Perihan Savaş'ın kızları Melek Zübeyde evliliğinde 16 yılı geride bıraktı... İşte İbrahim Tatlıses'in damadı...
- 8 Dizilerimizin başarısı New York'ta kutlanacak
- 9 Yeşilçam'ın ketum ve gaddar kadınıydı! Aliye Rona meğer ünlü oyuncunun akrabasıymış...
- 10 Cem Yılmaz’a alkol yasağı!