Giriş Tarihi: 3.11.2018

Alaçatı’dan ara sıcaklar

Herkese merhaba. Bizim Alaçatılılar'ın çok iyi bildiği meydandaki durağımız Gizem Kafe, artık Sercan Kutluay'ın yönetiminde restoran oldu, pek de güzel oldu. Gündüzleri kafe olan, akşamları uygun bütçeli enfes yemekler sunan Aslında Restaurant'da kışın Alaçatı keyfini, şömine ve Yeşilçam müzikleri eşliğinde yaşıyoruz. İlk gittiğimde vallahi böyle bir lezzet beklemiyordum, ancak özellikle ara sıcakları beni o kadar çok etkiledi ki, attım kendimi mutfaklarına. Hep kalamar tavalar, güveçte tereyağlı karidesli ara sıcaklara alışkın bünyem, böylesine ana yemek kıvamındaki ara sıcakları görünce haliyle şaşırdı. Sizler için en beğendiklerimin tarifini ustasından öğrendim. Evlerinizde yapın, balık sofralarınıza bu ara sıcakları ekleyin, balılacaksınız. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.
BEĞENDİLİ KARİDES
MALZEMELER
10 adet karides
1 adet paprika biber
1 adet çarliston biber
1 adet mantar
50 gr. tereyağ
Oyster sos
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet patlıcan
25 gr. kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Sebzeleri jülyen doğrayıp tavada soteliyoruz. Karidesi ilave ediyoruz. Beşamel için; tereyağını eritip unu kavuruyoruz ve yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Ayrı bir tavada patlıcan ile beşamel sos ve kaşar peynirini soteliyoruz. Beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Karidesli olan karışıma oyster sos ve tereyağı ilave edip kaynattıktan sonra beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
DENİZ MAHSULLÜ ERİŞTE
MALZEMELER
Karides
Kalamar
Ahtapot
Erişte
Soya sos
Krema
YAPILIŞI:
Deniz mahsüllerini ince ince doğrayıp tavada soteliyoruz. Erişteyi haşlayıp sotelediğimiz malzemenin içine atıyoruz. Soya sos ve kremayı atıp kaynadıktan sonra parmesan peyniri ile bağlayıp tabağa alıyoruz.
LEVREK LOKUM
MALZEMELER
5 dal ıspanak
5 adet yumurta
200 gr. levrek fileto
Krema
Soya sos
Pesto sos
YAPILIŞI:
Ispanakları haşlayıp süzgece alıyoruz. Soğuduktan sonra bıçakla ince ince doğruyoruz. Mayonez tenceresinde yumurta ile karıştırıp bir kalıba yayıyoruz ve 10 dakika fırına veriyoruz. Çıkarttıktan sonra üzerine beşamel sos yayıyoruz ve sarıp rulo haline getiriyoruz. Ayrıca ızgarada levrek ve ıspanağı kızartıyoruz. Sosu için; krema, pesto sos ve soya sosunu tavada çektiriyoruz. Ispanak ve levreği tabağa alıp sosunu üstüne gezdirerek servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.