Alternatif balık sofrası
KISA SÜREDE HAZIRLANIYOR
Bugünkü mönü esasen İdilika ile 30 dakikada hazırlanan sofra için de oldukça uyumlu oldu.
Bütün bu sofrayı hazırlamak 30 dakikadan az zamanınızı alacak ve havalı görünümünün yanında oldukça ekonomik bütçeler ile hazırlanabilecek. Levrek filetolarını peynirle kaplamayı öğrendiğimden beri, ızgara levrek filetonun pabucunu dama attım açıkçası...
TAHİN SALATALARA ÇOK YAKIŞIYOR
Tahin, bence balık sofralarında akla ilk gelen eşlikçi lezzetlerden birisi. Ya helva formuyla tatlı olarak sunulur, ya da mezelerde kendini gösterir. Ancak hepimiz biliriz ki sarımsak ve tahin, balık sofralarına gerçekten çok yakışır. Turp salatasını bir de böyle deneyin bakalım ne düşüneceksiniz...
YAZIN POPÜLER TATLISI KUPLAR
Bu kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabildiği için çok pratik. Ben buzdolabındaki bütün meyvelerle hazırıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyorum. Aralara bademler, fıstıklar ekliyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum. İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz çok sevinirim. Bana, idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile sevgi ve selamlarımla...
PANELENMİŞ LEVREK
Yapılışı: Eski kaşar rendesi, ekmek kırıntısı ve çok az tuzu rondoda çekiyoruz. Tavada zeytinyağını ısıtıyoruz, yumurtaları çırpıyoruz. Levrek filetoları önce una, sonra yumurtaya sonra da peynirli kıtır karışıma bulayıp kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağının süzülmesini bekliyoruz.
PÜF NOKTASI
Eski kaşar yerine dolabınızda varsa rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
TAHİNLİ TURP SALATASI
Yapılışı: Turpları rendeleyip 10 dakika dinlendiriyoruz. Malzemeler ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Rendelediğimiz turpları avcumuzun içinde iyice sıkmamız çok önemli, böylece suyu ve acısı çıkacaktır.
BÖĞÜRTLENLİ KUP
Yapılışı: Vişneleri rondoda çekip püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve taze böğürtlenler ile süslüyoruz.
PÜF NOKTASI
Kuplara paylaştırırken eğer elinizde varsa kırdığınız kurabiye ya da bisküvileri aralarına serpiştirebilirsiniz. Buzdolabında soğuyunca çok güzel bir kıvam alıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Pis Yedili'nin Dilkopat'ı Güneş Zavrak tam estetik harikası oldu! İşte Dilkopat Güneş Zavrak'ın son hali...
- 2 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 3 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 4 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 5 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 6 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 7 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...
- 8 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 9 Şevket Çoruh’tan güldüren ‘Serenay Sarıkaya’ esprisi
- 10 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!