Herkese merhaba. İdilika'nın iftar sofrasında bugün, iftar davetleriniz için alternatif oluştarabilecek iki aperatif tarife yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...
ARMUT PATATES
Patates Köftesi için:
500 gr. patates ( haşlanmış)
1 su bardağı
rende kaşar peyniri
1 adet yumurta
Maydanoz
Un (Ele yapışmayacak
yumuşak bir
hamur olacak kadar)
Tuz
İçi için:
100 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı ceviz
1 büyük soğanın yarısı
Tuz
Dışı için:
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için rendelenmiş soğan kavrulup kıyma ilave edilir, ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılıp yuvarlanır, mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişte makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler geniş bir tencere ya da fritözde kızartılır.
MOZAİK PASTA TOPLARI
300 gr. petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz veya fındık
Sosu için:
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Bulamak için:
1 portakal kabuğunun rendesi
1 avuç rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı: Öncelikle bisküvileri
kırıyoruz,
kırarken de fazla
ufalamamaya dikkat
ediyoruz. Margarini
bir tavada
eritiyoruz. Eriyen
margarini, sütü, şekeri ve diğer tüm
malzemeleri bisküvilerin üzerine
ekliyoruz. Kıyılmış ceviz ya da fındığı
içine ilave edip yoğuruyoruz.
Diğer yandan sos malzemesini pişirip
soğutuyoruz. Mozaik pasta harcından
avucumuzun içinde toplar
elde ediyoruz. Bu topları önce
portakal sosuna, ardından portakal
kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi
karışımına bulayıp bir servis tabağına
alıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.