Son Güncelleme: Salı 11.02.2020
Aşk kokan tatlılar
EKLER PARİS
HAMURU İÇİN:
KREMASI İÇİN:
ÇIKOLATA SOSU İÇİN:
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Krema için; süt, toz şeker ve nişastayı tencereye alıp çırpıyoruz. Ocağın üzerinde karıştırarak, koyu kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Kıvam alınca, içine vanilya ve tereyağı koyup karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Çikolata sosu için; tereyağı haricindeki malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Üzerine tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca, içerisine çikolata parçaları ilave edip karıştırıyoruz ve kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Çikolata sosunu ocaktan alıp soğutuyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Ekler hamuru için; su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alıyoruz ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine bir su bardağı elenmiş un ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Hamuru beş dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz, altını kapatıp soğutuyoruz. Hamur soğuyunca içine vanilya ve bir adet yumurta ekleyip mikser yardımı ile çırpıyoruz. Hamura tekrar bir adet yumurta daha ilave edip mikser yardımı ile çırpıyoruz. Yumurtaları ilave edip hamura yedirdikten sonra, elde edilen hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak istediğimiz şekilde sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fırın kapağını hiç açmadan 35 dakika pişiriyoruz. Kapağını hiç açmadan 5-10 dakika kurutuyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz soğuyan kremanın içine, toz krem şanti ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz. Hazırlanan kremayı, sıkma torbasına dolduruyoruz. Soğuyan eklerleri ortadan ikiye kesiyoruz ve aralarına krema krema sıkarak diziyoruz. Üzerlerine çikolata sosu döküyoruz ve çileklerle süslüyoruz.
VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ekmek kadayıfını derin bir tepsi içine koyuyoruz. Üzerine 2 litre ılık suyu koyup yumuşamaya bırakıyoruz. Yeterince yumuşayan ekmek kadayıfının fazla suyunu boşaltıp temiz bir bezle üzerine bastırarak fazla suyun süzülmesini sağlıyoruz. Orta boy bir tencereye 1 litre vişne suyunu koyuyoruz. Üzerine 1 litre su ve toz şekeri ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfı tepsisini ocağın üzerine alıp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Bu sırada istediğimiz kıvama ulaşan vişne suyunu ekmek kadayıfının üzerinde yavaşça gezdiriyoruz. Bu işlemi tüm kadayıf pişinceye kadar sürdürüyoruz. Piştikten sonra tepsiyi soğumaya bırakıyoruz. Kadayıf yeterince soğuduğunda yuvarlak ya da kalpli kalıplar ile kesip kaymak ile servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Sebebi tamamen duygusal! Sosyetenin ünlü çifti Can- Ahu Has çifti ev sahibi ile mahkemelik olmuştu...
- 2 Selda Bağcan GÜNAYDIN'A konuştu! ‘Popçular milyonlar kazanırken ben hâlâ yüzbinler alıyorum’
- 3 Babası meğer Fenerbahçe'nin yıldız ismiymiş! İsmail Hacıoğlu'nun babası kendisinden ünlüymüş...
- 4 Zeliha Sunal’a ilginç tepki ‘Önce kendi çocuğuna sahip çık’
- 5 Ebru Gündeş'in büyük aşkıydı! Berke Hürcan'ın son haline bakın! "Zaman durmuş gibi"
- 6 Ateş Kuşları final bölümüyle ekrana geliyor
- 7 Çarkıfelek'in efsane sunucusu 32 yaşında şöhretin zirvesinde sırra kadem basmıştı! İşte 66 yaşındaki Tarık Tarcan'ın son hali...
- 8 Ünlü oyuncu Hazal Kaya’dan imaj değişikliği! İşte Hazal Kaya’nın son hali!
- 9 Justin Bieber’ın gözyaşlarının nedeni belli oldu! Justin Bieber’ın eşi Hailey Bieber hamile!
- 10 Siz Songül Karlı'yı bir de makyajsız görün! Estetikli güzel Songül Karlı'nın sıfır makyaj hali sosyal medyanın diline düştü!