Atıştırma partisi için öneriler
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz akşamları misariflerinizi ağırlamanız, ya da havuz başı davetleriniz için aparatif oluşturabilecek üç tarife yer veriyorum.
1999 yılında annem, Amerikalı ortağı ile İzmir'de bir kafe açmıştı. Hâlâ unutamıyorum Jimmy's Cafe'nin lezzetlerini.
Orada öğrendiğim tarifleri hâlâ uyguluyorum.
Annem orada nefis taco salatalar hazırlıyordu. Kıyma ve salata nasıl bir arada olabilir diye sorabilirsiniz, ama bana ve anneme güvenebilirsiniz; bu salatanın lezzeti şahane oluyor.
Mısır cipsiyle atıştırmalıklar
Diğer yandan hazır satılan mısır cipsleri ile hem pratik, hem şahane davet aperatifleri üretilebiliyor. Bugün onlardan en kolay ama en lezzetlisinin tarifini verdim. Nachos adı verilen bu Meksika tipi atıştırmalık, herkesin cok hoşuna gidecek.
İspanyol çiğ böreği
İspanya'nın çiğ böreği diye tabir edilen ve empanadas adı verilen bu börekçikler gerçekten nefis oluyor. İster kahvaltıda, ister altın günlerinizde yapın, hatta hazırlayıp hazırlayıp buzluğa atın; kızarttığınız an çıtır çıtır tadına doyamayacaksınız.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
TACO SALATA
Sos için:
YAPILIŞI: Taco baharatı ile birlikte kıyma kavrulur. Göbek marul ince ince doğranır, zeytinyağı ve limon suyu ile birlikte karıştırılır. Üzerine kavrulmuş kıyma serilir. Son olarak diğer tüm malzemeler eklenir. Domatesin kabuğu soyulur, küp küp doğranır. Sos malzemesi akışkan bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Salatanın üzerine dökülerek servis edilir.
PÜF NOKTASI
İsterseniz bu salatayı, üzerine salsa sos dökerek de servis edebilirsiniz.
NACHOS
YAPILIŞI: Mısır ve Meksika fasulyesini yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Mısır cipsini cam fırın kabına döküyoruz. Jalapenoları ince ince dilimliyoruz. Meksika fasulyeleri, mısırları ve jalapenoları diziyoruz. Üzerine çedar peynirini rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına atıyoruz ve pişiriyoruz.
EMPANADAS
İç malzeme için:
YAPILIŞI: Hamuru, sütü yavaş yavaş yedirerek yoğuruyoruz. Soğan ve kıyma kavuruyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve kuru üzüm ekliyoruz. Hamuru ikiye ayırıp açıyoruz. Bir adet çaydanlık kapağı ile kesip daireler cıkarıyoruz. Dairelere önce haşlanıp doğranmış yumurta, üzerine dilim zeytinler, üzerine kıymalı üzümlü harç ekleyip pileli şekilde kapatıyoruz. Yağda kızartıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Çağla Şıkel'in eski eşi Emre Altuğ kaslı vücuduyla ağızları açık bıraktı! Şarkıcı Emre Altuğ'un yaşına kimse inanamadı!
- 2 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Meğer aynı dizideymiş...
- 3 Kardeşlerim'de Ömer Süsen’den vazgeçmiyor!
- 4 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam’ın en iddialı kadını Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 5 Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti! Birbirlerini takipten çıktılar...
- 6 Tokatçı'nın Emine'si 65 yaşında 20'lik genç kızlara taş çıkarıyor! Yeşilçam güzeli Nazan Saatçi fit hali ile "Maşallah" dedirtti!
- 7 16 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor! El ele, göz göze...
- 8 Zeytin gözlü Cemre bebek ilgi odağı oldu! Kızılcık Şerbeti'nin Cemre’sinin annesi kim biliyor musunuz? İşte Doğa ve Fatih'in bebekleri Cemre'nin annesi...
- 9 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 10 Annesi sayesinde ünlü olmuştu... Afra Saraçoğlu’nun annesi hayran bıraktı! Resmen abla-kardeş gibiler!