Avrupa’da yıkılacak heykel çok
Batı medeniyeti bugünkü zenginliğini köle ticareti ve sömürgeciliğe borçlu olduğu için daha yıkılacak çok heykel var!
Ama Batı halklarının Floyd sayesinde kendi kirli tarihleri ile yüzleşmesi önemli bir gelişme. Daha önce de yazdım, sözde Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerin birçoğu Güney- Kuzey Amerika, Afrika ve Asya'da katliam ve soykırımlar gerçekleştirdiler.
Biz de onların yaptıkları soykırımları Meclis'te kabul edelim. Hazır Flyod olayı yüzünden Avrupa'da sömürgeci, köleci zihniyetlerin heykelleri yıkılıyorken, bunu yapalım!
Ezan okuma dersi
İzmir'de geçen ay, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde girilip bazı camilerden müzik yayını yapılmıştı. Bu olayın tekrar yaşanmaması için eskiye dönülmesine ve merkezi sistem yerine, camilerdeki görevlilerin vakit gelince ezanı birebir kendilerinin okumasına karar verildi. Uygulama için il genelindeki imam ve müezzinlere, ezanı güzel okuma dersleri verilmesi için harekete geçildi.
Namaz vakitlerinde camilerdeki saat ayarlarının farklı olması nedeniyle art arda farklı ezan sesleri duymayı engellemek amacıyla büyük şehirlerde merkezi ezan sistemine geçilmişti.
Çünkü bazı müezzinler ezanı doğru makamında okuyamıyordu.
Geç de olsa doğru bir karar alındı.
Şimdi İzmir'de çıplak sesle, kulağa hitap edecek şekilde iyi okunan ezan sesi insanları daha çok ibadete teşvik edebilir. En önemlisi, bundan sonra korsanların sızacağı merkezi bir sistem olmaz.
Uzaktan eğitimin riski
Prof. Hasan Kaval'ın, online sınav yaptığı sırada porno izlediğinin ortaya çıkması, üniversite öğrencilerinin büyük tepkisine neden oldu. Prof. Kaval, "Porno değil Netflix izliyordum" dese de ekrana yansıyan görüntüler Kaval'ı yalanlıyor!
Prof. Dr. Kaval hem kendini rezil etti, hem de üniversitesini zor durumda bıraktı. Covid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden görüntülü eğitim vazgeçilmezimiz oldu. Önümüzdeki yıllarda internet üzerinden eğitimi daha çok kullanacaklar ama uzaktan eğitimin de Kaval örneğinde olduğu gibi riskleri var, aman dikkat!
Özel okulları bekleyen tehlike
Bu yıl özel okul ve üniversitelere ikinci dönem için verilen paralar geri ödenmiyor! Bu paralar sınıf ortamında yüz yüze kaliteli eğitim için verildi ama ikinci dönem hiç ders işlenmedi! Okullar genelde "Uzaktan eğitim verdik, 15 gün de telafi eğitim yapılacak, ikinci dönemin parasını geri ödemek gerekmiyor" havasındalar ama 15 günlük telafi eğitim yeterli mi? Özel okullar zaten öğrenci taksitlerini Şubat ayına kadar tamamını toplamıştı. Okulların kapanması ile birçok gider kaleminde tasarruf yaptılar ama bırakın ücretin bir kısmını geri ödemeyi, yemek ve servis parasını bile geri ödemeyenler var.
Bu ucuz yaklaşım velileri küstürecektir. Gelecek dönem bazı özel okulların yeterli öğrenci sayısına ulaşamayacağını ve bu yüzden devlet okullarında yığılma olacağını tahmin ediyorum. Ucuz hesap peşinde koşan özel okullar kaybeder, hak yemeyen okullar ise kazanır!
EN SON HABERLER
- 1 Eşiyle ilk buluşmasını anlattı! Acun Ilıcalı’dan şoke eden itiraf: “6 kişiden onay aldı"
- 2 Dede torun bir araya geldi, renkli anlar içleri ısıttı! İlker Aksum’dan yüzleri güldüren paylaşım!
- 3 Kimi köy meydanında kimi de zeytinlikte! Ünlü isimlerin memleket halleri!
- 4 Altı Üstü İstanbul’da beklenen an geldi! Yeni bölümde yer yerinden oynayacak!
- 5 Rafet El Roman’dan olay proje: Hayatını ekranlara taşıyor! “Bilinmeyen her şeyi anlatacağım”
- 6 Serkan Kaya’nın heyecandan uykuları kaçtı! Aylardır yaşadığı telaşın nedeni ortaya çıktı...
- 7 Aynı okuldan çıktılar, hepsi ünlü oldu! Alişan’dan dikkat çeken itiraf!
- 8 Milyoner’de yeni dönem başlıyor! Büyük ödül 10 milyon TL oldu
- 9 Kim Milyoner Olmak İster’de 300 bin TL’lik o soru yarışmaya damga vurdu! Bakın yarışmacı ne cevap verdi
- 10 Seda Sayan’dan güzellik çıkışı! Estetik eleştirilerine verdiği yanıt olay oldu: "Lastik mi bu?"