Az masraflı çok lezzetli tarifler
ÇITIR ÇITIR USKUMRULARIM VAR
Uskumru balığı ülkemiz sularında da bulunan, ve kolyoz ile oldukça karıştırılan yüksek miktarda omega-3 değerlerine sahip lezzetli bir balıktır. Yağlı olanları genelde ızgara ve fırında pişirilse de tavada da kızartılmaya müsaittir. Ülkemiz sularındaki yerli uskumru, en çok tercih edileni olsa da son yıllarda oldukça azalmış durumdadır. Bu sebeple Norveç' ten gelen dondurulmuş uskumru, ülkemizde oldukça geniş bir pazara sahiptir.
EVİNİZDE MOR LAHANA VARSA...
Kolay kolay bozulmayan mor lahanayı her zaman buzdolabınızda acil durumlar için bulundurunuz. Mor lahana sonbahar kış mevsiminde yetişen oldukça sağlıklı bir bitkidir. Tüm dünyada en çok yetiştirilen sebzelerin başında gelir.
Ekim ayından Şubat ayına kadar tüketilmesi oldukça fayda sağlayan mor lahana içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde soğuk havalara karşı direnç sağlamanıza yardımcı olur.
Salatası, yoğurtlu salatası, mezesi ve turşusu yapılan mor lahana, yemeklerde de kullanılabilmektedir. Mor renkli besinlerin oldukça faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mor lahananın soğuk havalarda tüketilmesinin vücudunuza direnç sağlaması açısından oldukça önemli olduğunu vurguluyor.
Mor lahana bağışıklık sistemini koruyarak vücudun tüm olumsuz etkilerden kurtulmasını sağlayacaktır. Bu besin yüksek miktarda C vitamini ve sülfür içermektedir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KAŞARLI MANTAR DOLMASI
YAPILIŞI: Mantarları güzelce yıkayalım, sonra saplarını ayırıp mantarı tepsiye dizelim. Kırmızı biberi ve mantarın saplarını ufak ufak doğrayalım. Bir kaba koyup üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştıralım. Sonra tepsiye dizili mantarların içine koyalım. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim. 200 derecede ısınmış fırında pişirelim.
ÇITIR USKUMRU
YAPILIŞI: Fileto olmuş uskumrumuzu yıkayıp süzdürüyoruz. Tuzlayarak zeytinyağı ile her tarafını yağlıyoruz. Üzerine galeta unu ve zerdeçal karışımını serperek balıklarımızı unlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
MOR LAHANA SALATASI
YAPILIŞI: Önce mor lahanayı ince şekilde doğruyoruz. Tuz ve sirke ile ovarak lahananın diriliğini kaybetmesini sağlıyoruz. Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Mor lahanaların turşu tadında ve kütür kütür olması için doğradıktan sonra sirke ve tuz ile ovmamız gerekiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 3 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 4 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 5 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...
- 6 Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu’nun annesi güzelliğiyle adeta büyüledi! "Afra'nın kime çektiği belli oldu"
- 7 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar minik kızı Mavi ile parkta bir yandan eğlenirken bir yandan tamir yaptı!
- 8 Zeytin gözlü minik Cemre bebek ilgi odağı oldu! Kızılcık Şerbeti'nin Cemre’sinin annesi kim biliyor musunuz? İşte Doğa ve Fatih'in bebekleri Cemre'nin annesi...
- 9 Şarkıcı Tuğba Ekinci ile yakışıklı oyuncu Birkan Sokullu'nun yatak sahneleri olay oldu! Birkan Sokullu'nun yıllar önceki toy halleri sosyal medyaya damga vurdu
- 10 Görenler tanıyamadı! “Cem Karaca’ya benzemiş” Popstar Bayhan uzun zaman sonra ortaya çıktı! İşte son hali...