Cumartesi 21.04.2013

Ballı mahmudiye

MALZEMELER
500 gr. kemikli tavuk but
500 gr. tavuk göğsü
1 orta boy soğan
1 çay bardağı çiçek balı
12 adet kuru kayısı
100 gr. badem
50 gr. kuru üzüm
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Tavukları, üzerine biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın. Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin, sıvı yağda pembeleşene kadar hafifçe kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyup tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine çiçek balı, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, limon suyu ve iki su bardağı tavuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

***
Kaymaklı kurabiye
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
50 gr. kaymak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı pudra şekeri
Kaymak ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp istediğiniz gibi şekil verin. Tepsiye dizip, 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.