Beş çayı için limonlu ve elmalı tarifler
Pazar günleri bütün ailenin bir araya geldiği, paylaşımların en yoğun olduğu, haftanın en şefkatli günlerinden biridir. O halde ne duruyoruz? Alalım çocuklarımızı, eşimizi, dostumuzu yanımıza, girelim mutfağa, pazarın sevgi dolu enerjisine yakışır bu paylaşımlık tatlılardan birini yapalım.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
ELMALI GÜLLÜ TART
Tart hamuru için:
Kreması için:
Üzeri için:
Yapılışı: Hamuru için; un, şeker ve yarım limon suyunu hamur yoğurma kabına alıp içine tereyağını doğrayıp ekleyin ve hamur kırıntılaşana kadar yoğurun. Yumurtayı çırpıp yavaş yavaş hamuru çırparken ekleyin. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp küçük bir tepsiye dizip streç filmle kapatın, buzdolabında bekletin. Gül şeklindeki elmalar için; elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ve çöplerini atın. Elma dilimlerini limonlu suya atın. Yarım litre elma suyu ya da normal suyu toz şeker ile tencerede kaynatın. Elma dilimlerini azar azar limonlu sudan alıp tencerede yaklaşık ikişer dakika kadar kaynatın. Yumuşamış ve kıvrılıyorsa tamamdır. Bütün elmalar bittikten sonra şerbeti yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Sonra kenara alıp soğumaya bırakın. Elma dilimlerini yağlı kağıdın üzerine üst üste gelecek şekilde 12'şer tane dizip streç filmle kapatın. Muffin kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıttan şeritler kesip çukurlara uçları kenarlardan çıkacak şekilde yerleştirin.
Kreması için: Sütü, toz şekeri ve unu bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin, kenara alın. Hamuru buzdolabından alıp 3 mm. kalınlığında küçük kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar açın. Kalıpla yuvarlakları kesin, tart kalıplarına yerleştirin ve çatalla hamur tabanına delikler açın. Üzerine hazırlamış olduğumuz kremadan koyun. Elmadan gülleri üzerlerine koyun. Soldan başlayıp elmaları rulo yapıp kabuklu tarafı üste gelecek şekilde kremanın üzerine oturtun; hafif kremanın içine bastırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.
LİME SOSLU PAVLOVA
Yapılışı: Altı yumurta akı çırpılır. Kar gibi olunca toz şeker azar azar ilave edilir çırpmaya devam edilir. Diğer malzemeler eklenirken devir biraz düşürülür. 20 saniye kadar daha çırpılır. Çırpma teli ile aldığınızda akışkan olmayacak, çırpma telinin ucunda kalacak kıvamda olacak. 120 derece ısıtılmış fırında bir saat istediğiniz şekil verilerek pişirilir. Piştikten sonra fırın kapatılır ve kapak açılmaz. Pavlovanın fırının içinde pişmesi sağlanır.
Sos için: Bir limon, bir lime suyu ve kabukları, yarım su bardağı toz şeker, bir yemek kaşığı mısır nişastası pişirilir. Pavlovanın üzerine sürülür, meyveler ile süslenir.
EN SON HABERLER
- 1 "Kıvanç'tan daha sarışınım" deyip yeni imajını paylaştı! Özge Özpirinçci farkında olmadan dostu Kıvanç Tatlıtuğ'u dillere düşürdü!
- 2 63 yaşında 4. kez damat oldu! Burak Sergen ile Gizem Şağban dünyaevine girdi! Ölüm döşeğindeyken ihanete uğramıştı...
- 3 Beren Saat'in eşi Kenan Doğulu'nun doğum günü partisine polis baskını! Gecece Aşk-ı Memnu oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem de vardı...
- 4 Victoria's Secret meleği Barbara Palvin'e ihanet şoku! Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i 17 yaşındaki bir içerik üreticisiyle aldattı
- 5 Ceyda Düvenci ile iki yıl evli kalmıştı.. 90'ların yakışıklı jönü Kaan Girgin'e yıllar acımadı! Kaan Girgin bakın şimdi ne yapıyor...
- 6 Ünlü türkücü Seher Dilovan Türkiye'yi terk etmişti... Şimdi İsviçre'de köy hayatı yaşıyor
- 7 Dilan Çiçek Deniz yeni aşkıyla ilk kez görüntülendi! Sevgilisi bakın kim çıktı
- 8 Para basıyorlar! 'Kendi servetini yapan kadınlar' listesi açıklandı!
- 9 Kardeşlerim 131. bölümde neler yaşanacak? Ataman Koleji’nde mezuniyet heyecanı...
- 10 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si 47 yaşındaki Sibel Taşçıoğlu'nun 7 yıllık kocası bakın kim çıktı! Meğer Erkan Kolçak Köstendil'le...