MALZEMELER
3 adet bostan patlıcanı
200 gr. tavuk eti
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
3 adet sivri biber
Patlıcanı ortadan ikiye bölün. İç kısımlarını oyun ve küp küp doğrayarak tavuk etleriyle birlikte pişirin. Doğranmış sivri biberi ekleyip ocaktan alın ve oyulmuş patlıcanların içlerine paylaştırın. Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın, patlıcanların üzerine dökün ve 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip beş dakika daha pişirin.
Fıstıklı kadayıf
MALZEMELER
500 gr. kadayıf
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıfı elinizle ovarak ufalayın ve yarısını yağlanmış fırın kabına bastırarak döşeyin, fıstıkları yayın, kalan kadayıfla üzerini kapatın. Üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.