Giriş Tarihi: 28.11.2012

Beşamel soslu patlıcan

MALZEMELER
3 adet bostan patlıcanı
200 gr. tavuk eti
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
3 adet sivri biber
Patlıcanı ortadan ikiye bölün. İç kısımlarını oyun ve küp küp doğrayarak tavuk etleriyle birlikte pişirin. Doğranmış sivri biberi ekleyip ocaktan alın ve oyulmuş patlıcanların içlerine paylaştırın. Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın, patlıcanların üzerine dökün ve 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip beş dakika daha pişirin.
Fıstıklı kadayıf
MALZEMELER
500 gr. kadayıf
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıfı elinizle ovarak ufalayın ve yarısını yağlanmış fırın kabına bastırarak döşeyin, fıstıkları yayın, kalan kadayıfla üzerini kapatın. Üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.