Besleyici çocuk yemekleri
Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda, besleyici özelliği artırılmış çocuk yemeklerine yer verdim. Bebek ve çocukların, anne karnından itibaren sağlıklı beslenmesi, ilerideki yaşamlarının temelini oluşturuyor. Yemeklerin hazırlanış şekli, malzemelerin doğallığı ve besin değerini kaybetmeyecek şekilde pişirilmesi çok önemli.
ANNEMİN MAKARNASI BİR BAŞKA
Annem, makarna pişirirken hep suyunu çektirme yöntemini benimsemiştir. Ben de uzun yıllar makarnanın sadece bu usulle pişirilebileceğine inanarak mutfağa girdim. Birçok ülkede makarna yememe rağmen, annemin makarnasının lezzetini hiçbir yerde bulamadım. Bazen mantarlı, kremalı, bazen de domates soslu yapıyordu. Makarnaları pirinç kavurur gibi kavuruyor, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip pişiriyordu. Sonra da pilav gibi demlendiriyordu. Böylece tüm besin değerlerinin makarnanın içinde kaldığına inanıyordu. Hangi çocuk makarna sevmez ki? Bir de böyle deneyin.
ÇOCUKLAR MANTIYI ÇOK SEVER
İnce bulgur ve sebzelerle besleyici köfteler hazırlamak mümkün. Çocuklar mantıyı çok sevdiği için mantı formunda sunabilirsiniz. İsterseniz içli köfte gibi açıp içini kıymalı, cevizli ya da ıspanaklı bir harçla doldurabilirsiniz.
Çocukların zaten çok sevdiği yemekleri daha besleyici hale getirmek hiç zor değil. Anneler, sizden çocuklarınız için hazırladığınız tarifleri ve deneyimlerinizi bekliyorum. Bana, idilikaninmutfagi@sabah.com. tr'den ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:
YAPILIŞI: Bulgur ve pancarı yoğurup 10 dakika bekliyoruz. Ardından diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Avcumuzın içinde yuvarlayarak istediğimiz şekli veriyoruz. Ardından kaynamış suyun içine atıp haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Bir teflon tavada tereyağını eritip üzerine kırmızı toz biber ekliyoruz. Biraz karıştırıp mantının üzerine döküyoruz.
PÜF NOKTASI
Mantı yaparken; ince bulgur yerine irmik, pancar yerine ıspanak ve pazı gibi sebzeler kullanabilirsiniz.
A
KÖFTE İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
KÖFTENİN YAPILIŞI: Köfte için, tüm malzemeyi yoğuruyoruz. Ardından şekil verip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
MAKARNANIN YAPILIŞI:
Bir pilav tenceresinin içine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Biberleri minik minik doğruyoruz. Hepsini zeytinyağında çeviriyoruz. Domatesleri rendeleyip içine ilave ediyoruz. Biraz pişince tuz ve kekik ekliyoruz. Makarnaları çiğ olarak içine ilave ediyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. İki dakika kavurduktan sonra, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve altını kısıyoruz. Suyunu çekince üzerine köfteleri ilave edip doğranmış maydanoz ve rendelenmiş mozzarella peyniri ile servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu Mustafa Kırantepe anlattı: Şöhret bana sıkışmış hissettirdi!
- 2 Ünlü oyuncu Jenna Ortega Refah’taki katliama ateş püskürdü! Jenna Ortega: İnsanlık nerede?
- 3 İki çocuk annesi Sinem Kobal’ın fit haline övgüler yağdı! Sinem Kobal spor salonundan şov yaptı!
- 4 Oyuncu Anıl Altan’dan boşanma iddiaları sonrası flaş paylaşım! İşte Anıl Altan’ın o paylaşımı
- 5 Türkan Şoray Göbeklitepe’ye hayran kaldı
- 6 Aslıhan Güner ile kız kardeşi Yasemin’i ayırt etmek çok zor! "Hangisi Aslıhan?"
- 7 Şaban Oğlu Şaban’ın paylaşılamayan güzeliydi! 66 yaşındaki Sevda Aktolga’yı gören gözlerine inanamadı! Yıllar çok acımasız…
- 8 Çiçeği burnunda aşıklar görücüye çıktı! Ceyda Düvenci ile Güçlü Mete'den 'Mutluyuz' pozu! El ele, göz göze...
- 9 Yıldız Tilbe'nin anneanne olduğunu duyanlar şoke oluyor! Sevilen şarkıcı Yıldız Tilbe'nin kızı Sezen annesinin kopyası!
- 10 Bahar setinde ortalık fena karıştı! Demet Evgar'ın asistana küfür ettiği iddia edildi!