Biberli karides
Barbunyayı haşlayın. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine karidesleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Şeritler halinde kesilmiş biberleri ve salçayı suyu ekleyerek haşlayın. Üzerine barbunyayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp sebzeli karışımı karideslere katın, 4-5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
***
Fırında vişneli dondurma
MALZEMELER
Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin, donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine dondurma koyarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Hayat Bilgisi'nin Barbie'si İpek Erdem, yurt dışından Türkiye’ye dönüşünü anlattı: Dünyanın en değerli yeri Türkiye!
- 2 Türkan Şoray'ın estetiksiz halini görenler doktorunu tebrik etti! Meğer doğal güzel değilmiş!
- 3 Akasya Durağı'nın köylü güzeli Zeyno değişimi ile yürek hoplattı! Sitare Akbaş'ın Instagram halleri göz kamaştırdı!
- 4 Benden çok estetik yaptıranlar beni eleştiriyor
- 5 Final gününe eltiler damga vurdu
- 6 İyi niyet ve anlayış içinde boşandık
- 7 Aşk acısı saçmalık
- 8 İyi bir sporcu disiplinli olmalı
- 9 Ayakta alkışlandı
- 10 Hayranlarından yoğun ilgi