Biberli yahni
MALZEMELER
Nohut unlu şekerpare
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurun.
Parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
Şeker ve suyu kaynatın, içine limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
Şerbeti için:
Sirkeli gevrek
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla karıştırın.
Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp dilediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin.
200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 Duayen sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
- 2 'Kara Melek'in saçlarına aklar düştü! 48 yaşındaki Sanem Çelik'in son hali hayranlarını şoke etti!
- 3 Ünlü çift Can Bonomo ile Öykü Karayel'in oğulları Roman sevimliliğiyle "Maşallah" dedirtti! Babasının kopyası...
- 4 Serdar Ortaç'tan eski eşi Chloe Loughnan'a gönderme! 'Boşandım, daha iyisi geldi'
- 5 Serdar Ortaç göbeğinden zeytin yemişti! 47 yaşındaki İlknur Soydaş estetikle bambaşka biri oldu
- 6 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle
- 7 45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği bakın ne çıktı
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 9 "Ey estetik sen nelere kadirsin" Şarkıcı Hatice'nin yaptırmadığı yeri kalmadı... Şarkıcı Hatice'nin son haline bakın!
- 10 Sene 1998...Şimdi ekranlarda fırtınalar estiriyor! Tanıyabildiniz mi?